61*

3.8K 218 15
                                    

Derin
Bakıslarımı Hazar' ın bakısları ile bulusturmaya cabalarken onun inatla bana bakmaması hala öfkeli oldugunu düsünmeme neden olmustu. Ya da belki de annemin varligi ve onlara aile yemegine gidiyor olusumuz onu da fazlasiyla geriyordu. Derin bir ic cekerken gozlerimi camdan disariya cevirdim ve annemin sesi bir kez daha dusuncelerimi dagitti.
" Bu cocuk kim Derin? Ikidir odev yapmaya diye geliyor kapiya. "
Kaslarim istemsizce catilirken Hazar ' in dikkatini nihayet cekebilmistim. Gozlerimiz kisa bir an icin de olsa aynada bulustugunda yutkundum. Ikidir kapiya odev diye ne ara gelmisti bu cocuk? Annem basini bana cevirerek cevap bekledigini net bir sekilde ifade ettiginde geveledim.
" Sınıftan.. arkadasım. "
Kurdugum soz obegindeki iki kelime de birbirinden komikti. Hazar da eglenmis miydi? Gozlerimi yeniden ona cevirdigimde yuzunun ifadesiz oldugunu gordum. Annem onune donerken soylendi.
" Gozum tutmadi benim bu oglani. Sana bakisi bir tuhaf. "
Hazar' in kaslari catilirken benimkiler havaya kalkmisti. Bir kez daha bakislarimi camdan disariya cevirdim ve yutkundum. Sahi ne derdi vardi Merih' in benle? Yarismaya katilmam bu derece mi önemliydi? Kendi basina da gayet iyiydi. Bunu onun da bildigine emindim. Neydi o zaman bu ısrar? Benimle ugrasmak onu eglendiriyor muydu? Belli ki boyleydi. Yoksa benden ne istesindi ki? Kim benle niye arkadas olmak isterdi ki? Hem de onun gibi her seye sahip biri..

***

Aile masasındaki yerimi nihayet aldıgımda zavalli Hakan' ın agzi kulaklarına varmak uzereydi. Gozlerini once oglunda sonra bende gezdirdi ve elindeki kadehi havaya kaldırdı.
" Yeni ailemize! "
Annem de pesinden kadehini kaldirdiginda Hazar önundeki su bardagiyla babasininkine vurdu ve sonra bardagi yerine birakti. Bense hicbir girisimde bulunmamistim. Ne ailesi Allah askina! Istemsizce tum nefesimi disariya verdigimde annem masanin altindan bacagimi tekmeledi. Yuzum aciyla burusurken gozlerimi kacirdim. Hakan kadehini önüne geri bıraktıgında bogazını temizledi.
" Bizi nihayet anlamanıza o kadar sevindik ki cocuklar. Size tesekkur etmek ve gercekten bir aile olmaya hazırlandigimiz bu surecte bir araya gelmek adına bu yemegi verdim. Biz cok özel bir aile olacagiz. Bunu hissediyorum. Ozellikle siz ikinizin iyi anlasması icimi oyle rahatlatıyor ki.. " göz ucuyla Hazar' a baktıgımda onun ifadesiz bir sekilde babasına baktıgını gordum ve gozlerimi kacirdim. " Ve size harika bir haberimiz var. Bu kararı almada Hazar senin katkın fazlasıyla büyük oğlum. Olgun bir tavirla bizim evliligimizi desteklemen beni cok gururlandirdi. " Hazar' in gerginligini buradan bile hissedebiliyordum. " Bir dahaki ay evlenme kararı aldık. Sade bir nikah yapacagız. Aile arasında ufak bir nikah. "
Kaslarım saskınlıkla yukarıya kalktıgında gozlerim annemin parlayan gozleriyle bulustu. Kadın belki de yillardir ilk kez bu kadar mutluydu. Ben ise Hakan' ın soyledigi onca seyin arasında özel bir aile olacagimiz kısmına takılı kalmıstım.

***

Ellerimi kucagımda kenetledigimde bacaklarımı sallamayı kesmis ve gozlerimi Hazar'ın elindeki sigaraya dikmistim. Kacıncıyı iciyordu bugun? Daha oncesinde hic bu kadar ictigine sahit olmamistim. Bu evlilik meselesi onu sandigimdan fazla geriyor olmaliydi. Yutkundum ve konusmak icin dudaklarımı araladım. Sesimin catallasmasi fikri bir kez daha huzursuzluk yaratirken sordum.
" Okula gelmedin mi bugun?"
Bana bakmadan yanitladi. Sesi de ayni yuzu gibi ifadesizdi.
" Geldim. "
Kaslarim saskinlikla havaya kalkarken sandalyesinden kalktim ve ona dogru ilerlemeye basladim. Yaklasik bir saat once annem ve Hakan'ı basbasa bırakmak icin odasina cıkmıstık ve bir saattir de asla konusmuyorduk.
" Beni beklemedin mi?"
Dedigimde gozlerini bana cevirdi.
" Sen bekledin mi?"
Kirpiklerimi kirpistirirken kekeledim.
" E-evet.. zorunda degilsin tabi ama.. hastaneye beraber gideriz sa-sanmistim."
Sigarayi dudaklarindan cekerken dumanini yuzume uflemekten cekinmedi.
" Bana ihtiyacin kalmadi. "
Sigarayi pencerenin pervazinda sondurup camdan atti ve onumden cekildi. Ben de saskin ve ne duyecegini bilemez halde pesine takildim. Bacaklarim yine titremeye baslamisti. Hayir. Bunu asmistik. Artik Hazar' in yaninda boyle seyler olmuyordu.
" Hazar.. ben anlamiyorum. "
Biranda durdu ve catik kaslariyla bana döndü.
" Ben de Derin. Ben de seni anlamiyorum. "
Ben de istemsizce kaslarimi cattigimda bu kadar ofkelenmesine anlam veremiyordum. Benim yuzumden evlenmelerine musaade etmesi mi onu boyle asabi yapmisti? Yoksa uyarmasina ragmen Merih'le gorusuyor olmam mi?
" Ben cok uzgunum. Benim yuzumden kabul ettin.. "
Yuzu alayla burustu.
" Sence bu umrumda mi Derin? Sence asagida olanlar umrumda mi? "
Ona biraz daha yaklastim. Bacaklarim ise daha da titremeye baslamisti.
" Ne oyleyse? "
Yine de gozlerine bakabiliyordum.
" Bosversene. "
Yanimdan cekilmeye yeltendiginde kolunu kavradim. Gozleri once kolunu cesurca kavrayan ama titreyen parmaklarima cevrildi sonra benimkilerle bulustu.
" Ben seni sakınmaya calistikca Merih' in kıcından ayrılmaman neden?"
Gozlerim utancla irilesirken yuzumun kizardigina yemin bile edebilirdim. Biranda kolunu biraktim ve gozlerimi kacirip gevelemeye basladim.
" Be-ben istemiyorum ki.. o birakmiyor.."
Kolunu elimden sert bir tavirla cekti.
" Bırak Derin bal gibi de hoslanıyorsun iste."



AYRIKOTUWhere stories live. Discover now