60.

4K 200 12
                                    

Derin
Okul cıkısında Hazar' ı yine bahcede arabasının yanında görmeyi ummustum ama yoktu. Belki de bugun de okulu ekmisti. Derin bir ic gecirdigimde birisinin omzuma elini koymasiyla irkildim ve gozlerim yanima gelen cocugun daginik saclarina takildi. Merih elini omzumdan asagi indirip sirtima yerlestirdiginde hafifce ittirmisti.
" Hastaneye mi gidiyorsun?"
Biranda kaslarim catildi. Iyi de sen nereden biliyorsun? Yuzume bakmadan ilerlemeye basladiginda beni de ilerletti.
" Seni ben birakayim, cikista da studyoya gideriz. "
Basimi refleksle iki yana salladigimda gormezden geldi ve sirtimdaki elini daha da bastirdi.

***

Hastaneden cikarken ondan kurtulmanin yolunu ariyordum ama onu ardimda birakip titreyen bacaklarimla kosamayacagimi da biliyordum. Kacabilecek olsam Feyza' dan kacmaz miydim? Omuzlarim sıkkınlıkla önume dustugunde ic gecirdim ve onun hic istemedigim ilgisini uzerime cektim.
" Gerilmene gerek yok gayet sıcak sevecen bir ortam ve bizden baska kimse olmayacak. "
Ellerimi yumruk yapip ceplerime sokarken alt dudagimi disledim. Ne yani bu beni rahatlatmali miydi? Annemin haberi bile yoktu. Aniden oldugum yerde durdum. O da benle durdu ve bedenini bana cevirdi.
" Noldu? "
Gozlerimi onunkilerden kacirirken geveledim.
" Annem.. "
" Izin mi alman gerek? "
Basimi hafifce salladigimda asla izin vermeyecegini bildigimden icim biraz olsun rahatlamisti.
" Tamam ugrar haber veririz. "
Yeniden ilerlemeye basladiginda agzim acik kaldi. Birincisi anneme asla bir seyi haber veremezdiniz. Olsa olsa izin almaya calisirdiniz. Ikincisi annem bir erkekle basbasa studyoda zaman gecirmeme asla izin vermezdi. Ucuncusu ise sen kim oluyorsun da annemin karsisina gecip haber veriyorsun? Tum nefesimi disariya ufledigimde basini omzunun ustunden bana dogru cevirdi.
" Hadi gelsene! "
Onu ikiletmeden pesine dustugumde annemin beni bu yuzden dovmemesi icin Allah' a yalvarmaya baslamistim.

***

Arabayı kapımızın önündeki siyah Audi'nin önüne park ettiginde gozlerim bahce duvarina dayanmis sigarasını icen Hazar'la bulustu ve üstündeki siyah takımın her detayını bir bir inceledi. Icine giydigi beyaz gomlegin tepedeki acik olan iki dugmesine takildigimda Merih homurdandi.
" Bu yine niye burda?"
Hazar bizi fark ettiginde gozlerimi hizla kacirdim. O da sigarasini tas duvarin ustunde sondurup yere atmis ve boynundaki kravatı gevsetmisti. Huzursuz gorunuyordu. Merih kapısını acip ciktiginda ben de pesinden ciktim. Kapıyı ittirirken Hazar'ın pürüzsüz ve ifadesiz sesi kulaklarımı buldu.
" Annen seni bekliyor acele etsen iyi olacak. "
Ellerim biranda panikle titremeye baslayjnca Merih' in varligini ve buraya gelis amacimizi unutup aniden bahceye yoneldim. Bu sefer ne yapmis olabilirdim?

***

Annem iceriye girdiginde sac kurutmayi durdurdum ve bana uzattigi kiyafete uzandim. Biraz sert biraz da sabirsiz bir tonda acele etmemi soyleyip cikti. Elimdeki elbiseyi iki omzundan tutup önümde tuttugumda yüzüm düstü. Bunu giymeye cesaretim olmadigi kadar fizigime de guvenim yoktu. Cok zayiftim ve bu siyah kalem elbise beni hastalikli derecede zayif gosterecekti. Nereden cikmisti ki bu simdi?
Anneme seslenip itiraz etmeye yeltendigimde sesiyle irkildim.
" Derin! Ben cikiyorum acele et! "
Alelacele ustumdekileri cikarttim ve zarif elbisenin icine özur dileyerek girdim...

***

Saclarımı omzumdan arkaya atıp deri ceketımi ustume gecirdigimde birisi zile abandi. Zilin bitmek bilmeyen tiz sesiyle irkilirken tüylerimin diken diken oldugunu hissetmistim. Bu kadın bazen öyle bir sey yapiyordu ki tum hucrelerinizi ayni anda uyarabiliyordu ve siz sinirden kuduruyordunuz. Zilin sesi kesilmek bilmezken postallarimi kapip kapiyi actim ve kaslarim catik bir sekilde homurdandim.
" Geldim iste birak su zili. "
Annem -yine- malum tek kasini kaldirdiginda bakislarimi kacirip postallarimi önüme biraktim ve ayaklarimi iclerine yerlestirdim. Tamamen hazir oldugumda kapiyi cekip kilitledim. Annem tam karsima dikilmis beni suzerken deri ceketim ya da postalima bir sey dememesi icin dua ediyordum. Tek kasi yine kalktiginda bir sey diyecek gibi oldu ancak sonra vazgecti.
" Yürü. Cocuk agac oldu. "
Annem onden ben arkadan bahceden ciktigimizda disarida bizi bekleyen bir agac degil iki agac oldugunu gormek annemi sasirtmisti. Onlarin ise gozleri benim icinde emanet durdugum elbisedeydi. Bacaklarimin titremeye basladigini fark ettigimde yumruklarimi sıktım. Ah hadi ama bakmayı kesin artık. Annem Merih' e dönüp,
" Birine mi baktın? " diye sorunca Hazar homurdandi. Merih ise bakislarini nihayet benden alip anneme dikmisti.
" Derin ile.. bir ödev icin.. calismamiz.. "
Annem ne diyecegini bilemeyen Merih' e daha fazla musaade etmeden kesti.
" Derin gelemez. Aile yemegine gidiyoruz. "
Merih ' in kaslari istemsizce catilirken gozleri Hazar ve ben arasinda gidip gelmeye baslamisti. Harika anne. Iyi ki soyledin aile yemegi diye.. Sag elimi yuzume kapamamak icin kendimi zor tutarken Hazar elindeki sigarayi önündeki su birikintisine atti ve Merih' in önünden sanki o yokmuscasina bir tavirla gecip arabanin kapisini acti. Annem gayet hanimefendi bir tavirla kendisine acilan kapidan iceriye suzulurken ustundeki zumrut yesili elbiseye takili kalmistim. Annemin boyle bir elbisesi var miydi? Yoksa bunlari alacak parayi nerden bulmustu? Elbise gayet pahali duruyordu. Dusuncelerimi annemin ikazi kesti ve ben de hizla arka kapiyi acip arabaya yerlestim. Hazar tek kelime dahi etmeden arabayi park halinden cikarttiginda gozlerim Merih' in kafasi karismis bakislarina takilmisti. Kim bilir ne dusunuyordu?

***

AYRIKOTUWhere stories live. Discover now