Mary Celeste

1K 111 13

Het verhaal van de Mary Celeste is misschien wel het grootste en meest bekende mysterie van de zee. De Mary Celeste was een goederenschip dat actief goederen vervoerde aan het einde van de 19e eeuw.

Op 7 november 1872 vertrok de Mary Celeste in New-York met een lading van 1700 vaten pure alcohol. De eindbestemming van de lading was de haven van Genua in Noordwest Italië.

Kapitein Briggs vertrok samen met zijn vrouw, twee dochters en zeven bemanningsleden richting Europa.

Jammer genoeg zou dat de laatste keer geweest zijn dat de crew en de bemanningsleden ooit werden gezien.....

Op 5 december 1872 werd de Mary Celeste op 510 zeemijl van Gibraltar gevonden. Toen kapitein Morehouse het schip zag was het duidelijk dat het schip hulp nodig had dus klommen de bemanningsleden van kapitein Morehouse aan boord van de Mary Celeste.

Na het uitgebreid doorzoeken van het schip was het al snel duidelijk dat het hele schip verlaten was....

De zeilen van het schip waren gescheurd of waren gewoon verdwenen. Het stuurwiel van het schip was niet vastgezet wat een heel eigenaardig detail was in die situatie. Alle documenten in de kamer van de kapitein waren verdwenen.

Het logboek van kapitein Briggs lag nog in de kapiteinshut. Een kapitein verlaat nooit zijn schip zonder logboek. Er waren geen sporen van geweld alhoewel er een kapot kompas op de vloer lag. De enige reddingsboot ontbrak.

Sinds die dag wordt een verlaten spookschip een Mary Celeste genoemd

Het is tot de dag van vandaag een groot mysterie en het mysterie zal waarschijnlijk nooit opgelost worden. Maar het is duidelijk dat de lichamen van de crew nooit meer zullen gevonden worden....

Bedankt voor het lezen en vergeet niet om te stemmen en te volgen XD btw ik ben terug met verhalen schrijven XD ik wil er niet veel over vertellen wat er allemaal gebeurd is maar ik voel me heel goed en gelukkig nu en dat is het belangrijkste :D

Ten slotte wil ik iedereen bedanken voor de hartverwarmende comments en berichten die ik kreeg op mijn vorige deel :) ik apprecieer het enorm :D

Echte Horrorverhalen✔Lees dit verhaal GRATIS!