Ourang Medan

3.8K 244 31

Dit verhaal gaat over een Nederlands handelsschip genaamd de Ourang Medan.

Na de tweede wereldoorlog in 1947, ontvingen meerdere schepen een noodsignaal van een nabijgelegen schip nabij Indonesië. Meerdere schepen waaronder twee Amerikaanse schepen kregen een verontrustende boodschap binnen van de Ourang Medan.

"S.O.S. van Ourang Medan• • •
We drijven. Alle officiers waaronder de kapitein, dood in spreekkamer en op de brug. Waarschijnlijk hele bemanning dood.• • •"

Na die verontrustende boodschap, kwamen er een paar onduidelijke boodschappen binnen. Deze boodschappen konden jammer genoeg niet gecodeerd worden. Een paar seconden later kwamen er nog twee laatste woorden binnen.

"Ik sterf"

Na die boodschap was er radiostilte en kwamen er geen nieuwe boodschappen meer binnen. Een Amerikaans schip vond de Ourang Medan uiteindelijk en ze kwamen tot de conclusie dat het schip niet beschadigd leek. De bemanning van het Amerikaanse schip klom aan boord en konden hun ogen niet geloven.

Het hele schip lag vol met lijken van de bemanningsleden van de Ourang Medan. Ze vonden zelf het karkas van een hond aan boord. Het vreemde was dat de lijken op hun rug lagen met hun monden open en hun armen gespreid. Hun levenloze ogen staarden met een bevroren gruwelijke blik naar de zon. Er was absolute angst af te lezen op de gezichten van de lijken. Niemand van de bemanning was nog in leven.

Maar het meest mysterieuze aan de lijken was dat er geen verwondingen te zien waren. De doodsoorzaak van de bemanningsleden kon hierdoor niet worden gevonden. Amper een paar minuten nadat de crew van het Amerikaanse schip aan boord waren gegaan, ontstond er een mysterieuze brand in het ruim van de Ourang Medan.

Hierdoor moesten de Amerikanen het schip verlaten. Een paar minuten nadat iedereen af het schip was, vond er een ontploffing plaats en zonk de Ourang Medan uiteindelijk. Het schip zonk voor de kust van Indonesië.

Wat er die dag precies gebeurde met de bemanning van de Ourang Medan is tot de dag van vandaag nog steeds een groot mysterie en zal waarschijnlijk nooit ontrafeld worden....


Bedankt voor het lezen en vergeet niet om te stemmen en te volgen :-)

Echte Horrorverhalen✔Lees dit verhaal GRATIS!