Bölüm 68

7.6K 650 53
                                    

 ''Kralım, Hemera'nın varis ile iletişim kurmasının bize engel olacağını düşünmüyor musunuz?''

Bunu söyleyen kişi Kronos'un hem yeğeni hemde en güçlü generali olan Atlas'dı. Sırf kibri yüzünden tanrılar ile olan savaşlarında yenilmeye mahkum olmuştu. Gökyüzünü taşıyarak kibrinin cezasını bin yıllardır çekiyordu. Kaos'un tüm cezaları kaldırması ve iki tarafa da 250 yıl vermesi ile herkes görevlerini bırakmış ve kendilerini gelişime adamışlardı. Kronos, varis ile ilk konuşmasından sonra bir yıldır onunla konuşamıyordu. Bunun en büyük sebebi ise teyzesi Nyx ve kuzeni Hemera'nın onu engellemesiydi. Geçmişte en güçlü kral olarak bilinsede bu doğru değildi. Kaos'un kızı Nyx ilk tanrıçaydı. Hemera ise Kaos'un himayesi altına aldığı tek torunuydu. İkiside ondan binlerce kat daha güçlüydü. Aslında güçlü olmasalar bile Kaos'un emri ile onlara bakamazdı bile. 

''Atlas, büyük babamın torunu bu savaşta yer almıyor. Yani varis ile iletişim kursa bile onu bize karşı  dolduracağını hiç zannetmiyorum. İkisinin arasında daha duygusal bir bağ oluşmuş olmalı.''

diyerek fikrini masada oturan 11 düşmüş titana da açıkladı. Hem Sahtekar unvanına hemde Zaman Lordu unvanına sahip olduğu için insan  ilişkilerini çok iyi biliyordu. Sonuçta birisini kandırmak için onun duygularını iyi bir şekilde analiz etmeniz ve doğru hamleler yaparak kandırmanız gerekiyordu. Kral iken canı sıkıldığı için gücünü kullanıp insanların zamanını hızlandırıp neler yaptığını izlemeyi çok seviyordu. Bu yüzden duyguların önemini masada oturan herkesten daha iyi kavramıştı. 

''Artık varis ile konuşmanıza izin verildi.''

12 titanda sesin geldiği yere doğru baktılar. Nyx tüm ihtişamıyla karşılarında duruyordu. 

''Teşekkür ederim teyze.''

Kronos bunu samimi bir şekilde söylemişti. Unuttuğu kadar uzun bir süredir hapishanedeydi. Eski kibri bu hapishane süresinde ortadan yok olmuştu ve yerini intikam duygusu almıştı. İntikam alacağı kişiler ise kendi çocukları olan tanrılardı. Sonuçta Kaos'tan intikam alamazdı. Sadece onu belli bir bölgeye kapatarak hapishanede kalmasını sağlamıştı. Kendisine merhamet ettiğini biliyordu. Nyx, Kronos'un cümlesini duyunca karanlıktan oluşan atların çektiği arabası ile uçarak bu toplantıdan ayrıldı. Daha savaşın başlamasına 248 yıl vardı. Fakat bu süre içerisinde varisi kendi taraflarına çekmek oldukça önemliydi. Akira'yı hangi taraf kendisine çekerse ellerine büyük bir avantaj geçmiş olacaktı. Tanrılar mı? Yoksa Titanlar mı?

--------------------------------------------------------------------------------------------------

''Varis ile iletişim kurmak için öneri sunuyorum.''

Minerva 2 yıldır babasını iletişime geçmek için ikna etmeye uğraşıyordu. Fakat gerizekâlı babası, onun bu fikrini hiçbir şekilde dinlemiyordu. Artık şu gerizekâlı babasının baskısını ortadan kaldırmalıydı. Bunun için bu yılın yaz gün dönümünde yapılan konseyde direk bu öneriyi sunmuştu. Eskiden beri gelen kurallarla gün dönümlerinde yapılan her konseyde sunulan öneriler ile tanrılar arasında oylama yapılırdı. Bu oylamanın sonucu ne olursa olsun herkes o sonuca uymak zorundaydı. Jüpiter kendisinden beklenilen gibi,

''Ret oyu veriyorum.''

diyerek Minerva'ya öfkeyle baktı. Diğer tanrılarında kendisi gibi ret oyu kullanacağını düşünüyordu. Fakat biraz sonra tüm tanrılara öfkeyle bakmaya başladı.

''Kabul ediyorum.''

''Onay veriyorum.''

''Mantıklı bir öneri. Onaylıyorum.''

Kaos'un Varisi 1-2Where stories live. Discover now