Bölüm 58

7K 700 43
                                    

Akira arkasını dönüp gidecekken, arkasından bağıran Mira'nın sesiyle olduğu yerde kaldı.

''Heyyy! Daha Loncanın rozetini almadın.''

diyerek ona tuhaf kabartmalı bir rozet fırlattı. Akira kendisine gelen rozeti yakalayıp incelemeye başladı. Üstündeki kabartmada bir grifon sol pençesini kaldırmıştı. Grifonlar asil varlıklardı ve Akira onunla ilk savaştığında neredeyse ölecekti. Kendisi ile aynı seviyede olmasına rağmen Akira'nın kaçtığı ilk canavardı. Akira'nın rozetinde Mira'nınkinden daha farklıydı. Bu farklılık ise Akira'nın grifonu renkliyken, Mira'nın ki gümüştü.

''Herhangi bir şey unuttum mu?''

Akira direk grubun olduğu yere gitmek istiyordu.

''Sadece rozetini göğsüne takmalısın. Bu sayede senin Lejyoner olduğun belli olacaktır.''

Akira bu kelimeleri duyduktan sonra loncadan çıkıp batı surlarına doğru gitmeye başladı.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

''Hahaha.. 21. Lejyon üyesinin ortaya çıktığını duyunca Kraliçe çıldıracak. Hahaha...''

Masalarda bulunan tüm lonca mensupları Mira'nın bu söylediklerinden sonra gözlerinden yaşlar akana kadar gülmeye başladılar. Adalet her ne kadar herkese işleniyor olsa da, bu lejyon üyeleri için geçerli değildi. Sadece uykularında rahatsız edildikleri için şehri kuşatan Galler Krallığının askerlerini 20 kişi acımasızca katletmişti. Bu olay ile hiç bir krallık Etrüsk Krallığına saldıramamış ve bunun sonucunda Etrüsk Krallığı tüm askerlerini geliştirebilmişti. Daha geçen gün canları sıkıldıkları için kendi ordularını yaratıp birbirleri ile savaşırken batı surlarını yıkmışlardı. Bunu kendi çocukları bile yapsa cezası çok ağır olurdu. Fakat lejyonerlere sadece suru yeniden yapma görevi verilmişti. Lejyonerler işçi tutmak istemişlerdi fakat Kraliçenin isteği ile kendileri suru yapma zorunda kalmışlardı.

 Tüm lonca gülse bile yeni bir lejyonerin ortaya çıkmasının Mira, ne kadar kötü sonuçları olacağınıda biliyordu. Akira, şuan her ne kadar kendisinden daha düşük seviyede olsa da, istese bile ona zarar veremezdi. Lejyonerler birbirlerine çok bağlıydılar. Birisine yapılmış en ufak saygısızlık, tüm lejyonerlere yapılmış gibi görülürdü ve 20 güçlü kişinin azabını üstünüze çekerdiniz. Araya Silvia ve Latinius girse bile kurtulma şansları olamazdı. Loncadakiler artık 20 kişiye karşı değil 21 kişiye karşı dikkatli olmak zorundaydılar. Her ne kadar aynı loncaya üye olsalar bile Lejyonerleri kızdırmamaları gerekiyordu. En son Lejyonerlerin lideri Leo'ya karşı bir şaka yapmışlardı. Sadece kaşıntı tozu dökmüşlerdi. Leo ise bunun karşılığında o şakayı yapan aptalları evcil canavarına 5 gün boyunca kovalatmış ve tüm paralarını alıp loncadaki herkesi en lüks restorana götürmüştü. Bu olaydan sonra kimse şaka bile yapmamıştı. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Akira, insanlara sorarak batı surlarının inşa edildiği yere gitmişti. Tuhaf bir şekilde burası oldukça boştu. Bir çok mağaza vardı fakat herkes buradan ayrılmış gibi gözüküyordu. Bunun nedeni belli oldu. İnşaatın olduğu yerden 200 metre ilerisinde askerler nöbet tutuyorlardı. Kendilerine doğru gelen Akira'yı gördüklerinde nöbetçilerin komutanı olan kişi ileriye çıkarak,

''Buraya giriş yasaktır. Buradan ayrılmalısın.''

dedi. Fakat daha sonra Akira'nın göğsündeki parlaklık dikkatini çekip oraya baktığında kıpkırmızı kesilmişti. Renkli grifon rozetinin ne anlama geldiğini biliyordu. Karşısındaki çocuk bir lejyonerdi. Yutkunarak,

Kaos'un Varisi 1-2Where stories live. Discover now