Kapitola 15: Všichni tři jsou hezcí

6.3K 455 0
                                    

Ještě asi hodinu strávila Nel u Pobertů v pokoji. James ležel rozvalený na své posteli a neměl ponětí o světě. Sirius se ještě hodnou chvíli snažil s Nel komunikovat. Nakonec to vzdal a usadil se na svou postel, ze které dívku zarytě pozoroval. Ta dělala, že si toho nevšimla, přestože ji jeho pohled znervózňoval. Rem jí vyprávěl o některých jejich vtípcích. Nel musela uznat, že v tomhle se teda opravdu vyznali.

"Kolik je?" "Bude jedenáct." "U Merlina. A já vás takhle zdržuju. Moc se omlouvám." rychle vyskočila na nohy. "Neblázni. Jsem rád, že jsi přišla." Remus se začervenal. Nel mu věnovala okouzlující úsměv. "Já taky." "Příště by si sebou mohla vzít Lily." navrhl James a v očích mu zajiskřilo. Musí ji mít opravdu rád. "Příště?" pozvedla obočí Nel. "Jasně." souhlasil Sirius. "Samozřejmě jen pokud obě budete chtít." dodal Remus, který jako jediný nezapomněl na slušné vychování. "Zeptám se Lily." slíbila Jamesovi. Věděla však, že odpověď bude záporná. "Tak já půjdu." "Doprovodím tě." nabídli se dva chlapci zároveň. Nel sebou polekaně cukla. "To budeš hodný, Reme. Uvidíme se zítra." usmála se na zklamaného černovláska a zase zadumaného Jamese. Na Siriusovi ji něco nesedělo. Remus představoval klid. Klid, který ona zoufale potřebovala. Sirius byl nebezpečí. A o přesto, že jej dříve vyhledávala, teď o něj nestála.

Po boku s Remem sešli do společenky. "Děkuju za doprovod." usmála se na chlapce, když už stáli u schodů vedoucích k dívčím ložnicím. "Nemáš za co. Na snídani půjdeš zítra s holkami, že?" Nel přikývla. "Tak se tam uvidíme." "Jo." otočila se k odchodu. "Reme?" "Ano?" Pohlédla do chlapcových očích s vědomím, že pokud si nedá pozor, tak se v nich dočista ztratí. "Myslíš, že bys mi zítra mohl ukázat, kde je knihovna? Sama ji nenajdu a opravdu nerada tě otravuji. Pokud ale nebudeš mít čas, tak já se zkusím zeptat Lily..." začala Nel mluvit neskutečnou rychlostí. Sama se tomu hrozně divila. Tohle u ní nebylo obvyklé. Jistě, trpěla nervozitou, ale nikdy ne kvůli klukovi. To byla novinka. Remus se její nervozitě zasmál. "Víš co? Zítra po obědě tě provedu hradem a po pozemcích, co ty na to?" Nel se šťastně uculila. "To beru." kousla se do spodního rtu. "Tak jo." "Dobrou noc, Reme." "Dobrou, Nellie."

Rychle vyběhla schody a zamířila do koupelny. "Kdepak si byla?" vyzvídala Samantha. "Lily nám to nechtěla říct." vrhla ublížený pohled na svou kamarádku. "U Pobertů." oznámila klidně Nel. Po cestě si vzala osušku, ručník, pyžamo a taštičku s hygienou. Zaplula do koupelny dřív, než se blondýnka stihla rozkoukat.

Když se vrátila do pokoje, naskytl se jí vtipný pohled. Trojice dívek okupovala její postel. Nel se usmála. "Tak se ptejte." vybídla je, když si sedala vedle Lily. Roxy se Sam seděly naproti nim. "Jak je znáš?" zeptala se jako první Roxy. "Z vlaku. Sedli si ke mně do kupé. Vlastně... Siriuse jsem potkala už na nástupišti. Vrazil do mě a já spadla. Pak se snažil asi flirtovat. No byla u mě teta, takže mu v podstatě vynadala." ušklíbla se Nel. "Co si u nich dělala?" Nel se zamyslela. "Seděla u Rema na posteli, trochu jsme potrápili Siriuse..." Na to holky vyvalily oči. Nel jim to celé odvyprávěla.

"Asi ho trochu zaskočilo, že se bavím víc s Remem, než s ním. Co si ale budeme povídat, kdo by se mi divil, s jeho pověstí..." Lily jí to souhlasně odkývala. "Neříkej mi, že se ti nelíbí." rýpla si Sam. "Je hezkej, to jo. Ale to je i James a Remus. Nepřijde mi, že by je Sirius nějak zastinoval." "Přesto James ani Remus ještě s nikým nechodili." namítla Samantha. "Tak to je celkem jasný. Remus je prostě klidnej a stydlivej." pokrčila rameny Nel. "A James čeká na tu pravou. Pokud je tedy Sirius zastiňuje, je to je proto, že mu to dovolují." vyjádřila své pocity Nel. "Nemůžu jinak než souhlasit." "Já taky." přidala se k zrzce černovláska. "No ale přeci jen má Sirius něco, co oni ne." namítla Sam. Na to Nel přikývla. "Máš pravdu. Stejně tak i James a Remus. Každý má něco, co jej dělá speciálním." Na to už blondýnka neměla co namítnout. Nel měla pravdu. Jejich rozhovor skončil. Každá se odebrala do své postele a s přáním dobré noci se ponořily do říše snů.

Cizinka Where stories live. Discover now