Kapitola 157: Plány

2.8K 258 6
                                    

Za okny se pomalu stmívalo. Drobná brunetka seděla ve výklenku okna ve velké síni. Její oči těkaly po krajině, jež se postupně zahalovala tmou. Pomalu vstala a přešla ke krbu, u kterého seděli její přátelé. Opřela se o opěradlo křesla, na kterém seděl černovlasý chlapec. "Co budete dělat o prázdninách?" "Myslíš o letních?" zeptala se překvapeně blondýnka. "Přesně tak." přikývla Nel.

"No, pojedu s rodiči asi na týden do Francie a pak na dva týdny k babičce do Londýna. Myslela jsem, že byste mohli přijet. Klidně všechny naráz, nebo zvlášť. To je na vás." "Měla jsem úplně stejný nápad." přidala se k Sam zrzka. "Akorát to bude malinko náročnější s Petunii, ale nějak to určitě zvládneme." snažila se znít odhodlaně, ale příliš jí to nešlo. "Určitě ale musíte přijet k nám. Rodiče tě chtějí poznat, Elly. Navíc je to tradice. Vždycky jsme tři dny všichni u nás předtím, než odjedu s rodiči do Ameriky za strýčkem, který tam pracuje. Takže nechci slyšet nějaké námitky." "A vy, kluci?" "Tichošlápek bude u nás, to je jasný. Červíček přijede na týden a Remus na dva. Aspoň teda doufám. Vždycky to tak bylo." Poté, co se Jamesovi dostalo ujištění, že letošní prázdniny budou přesně takové, jaké je popsal, se chlapec obrátil na brunetka. "A co ty, Nel? Budeš u tety?" "Neodjíždí učitelé dříve do školy?" přidal se k Jamesovi Sirius. "To netuším, Siriusi. Doprovodila mě i na nádraží, takže tohle nevím. Ale nebudu u tety. Alespoň ne celé prázdniny. Nejspíš jen první týden. Pak musí vyřizovat něco kvůli škole, takže nemůže být doma a nechce mě tam nechat samotnou." pokročila dívka rameny. "Ještě aby tě samotnou nechala. Jsou to zlé časy. Nemůžeš zůstat sama."

"Já vím, Remusi. Ale jsem si jistá, že bych to zvládla. Navíc, teta psala nějakým známým, jestli bych u nich nemohla být. Prý jde o nějaký mladý pár s dětmi." povzdychla si. "Nemáš ráda děti?" podivila se Lily. "Ale ne, naopak. Jen ty lidi neznám. Co když si s nimi nesednu? Merline! Vždyť já de ani nezaptala, jestli to jsou čarodějové." "Záleží na tom?" "Jasně, že jo, Jamesi. Musím vědět, jestli před nimi budu moc kouzlit." "Nejsi plnoletá." připomněl jí černovlásek. "Teď ne, ale v tu dobu už budu." vyplázla na chlapce jazyk. "Každopádně budu u cizích." "A budeš vůbec moc přijet k nám?" vytřeštila oči černovláska. "A k nám?" přidala se blondýnka. "Jasně. Podle tety se mám domluvit s tou rodinou, ale neměl by to být problém." ujistila své kamarádky. "Nevíš, kde ta rodina bydlí?" "Netuším, Reme. Proč?" "No, já myslel, že... No, kdyby jsme se chtěli sejít a tak..." Dívka se musela pousmát při pohledu na chlapce, který se začal červenat. "Určitě budou mít krb, Reme. Můžu si vzít od tety letaxový prášek, takže se můžeme sejít třeba v Děravém kotli a zajít do příčné ulice. Stejně si musím koupit sovu." "A budeš potřebovat nové učebnice." připomněla jí Lily. Při této zmínce se James chytil za hlavu. "Moc brzy." špitl. "Co je moc brzy, Pottere?" zavřela zrzka, která na něj byla od snídaně stále naštvaná. "Mluvení o nových učebnicích." "Má pravdu." přidala se k brýlatému Pobertovi blondýnka. "Ještě jsme neudělali ročníkovky. Navíc, bude teprve únor!"

Cizinka Nơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ