Kapitola 39: Tak hezky to začalo...

4.9K 361 15
                                    

Dlouhou dobu s Remusem tancovali na rychlé písničky. Vždycky si přišla jako hrozně prkno a teď to nebylo o moc lepší. Sice by to do Rema neřekla, ale byl dobrý tanečník. Opravdu dobrý. Byla už trochu vyšťavená, proto se natáhla k jeho uchu. "Nepůjdeme k baru?" otázala se hlasitě. Chlapec přikývl a tak společně zamířili za Eddiem pro něco k pití.

Chlapec za barem se opravdu nenudil. Stálo okolo něj asi šest dívek, které se něčeho dožadovaly, plus Sirius, který nevypadal zrovna střízlivě. "Chceš alkohol nebo..." "Žádný alkohol, prosím." Rem chápavě přikývl a objednal jim jen nějaký džus. "Ty sis ale dát mohl." promluvila k chlapci, když si usrkla ze své skleničky. "Nepotřebují alkohol k tomu, abych se bavil. Když chci, zvládnu to i bez toho." Nel otevřela pusu, aby přitakala, ale než to stihla udělat, promluvil černovlasý chlapec, opírající se o bar po jejím boku. "To je právě ten problém, Náměsíčníku. Když chceš." úšklíbl se a kopl do sebe panáka ohnivě whisky. "Bude ti ráno blbě." "To je v pohodě, Krásko. Rem má někde lektvar proti kocovině." odpověděl nezaujatě chlapec a už kýval na bramana, aby mu dolil. "Nechápu." pokroutila nad tím hlavou Nel. Nebyla abstinent, to opravdu ne. Ale když už, tak znala míru a držela se jí. Sirius ne. Ale možná chtěl jen na něco zapomenout. To ona nemohla vědět.

Dopila obsah své sklenice, byl to jablečný džus, a otočila se na hnědovlasého Pobertu. Ten jí sklenici jemně sebral a odložil spolu s tou svou na bar. "Co takhle tanec?" navrhl a zářivě se usmál. V očích mu hrály šťastně jiskřičky. "To už asi nezvládnu, Reme." "A pomalou?" mrkl na ni a na chvilku se jí ztratil z očí. Když se k ní vrátil, nabídl jí ruku. "Smím prosit?" zeptal a trpělivě čekala na odpověď. "Rem..." zaváhala dívka, ale v tom se hudba rapidně změnila. Rychlou píseň vystřídal ploužák. "Moc ráda." usmála se na chlapce a nabízenou ruku přijala. Nechala se za ni odvést na parket. Remus k ní s trochou nejistoty přistoupil a rukama ji chytil v pase. Nel mu ty své omotala kolem krku. Společně se začali pohybovat do rytmu. Tohle bylo pro dívku mnohem lepší. Ploužák vystřídal další a tak se Nel k chlapci více přitiskla. Hlavu si opřela o jeho rameno a vdechovala svou oblíbenou vůni. Vůni čokolády. Užívala si přítomnost onoho hnědovlasého Nebelvíra s jizvičkami na tváři. Byl jí tak blízko, jako nikdo jiný. Potřebovala ho. Potřebovala ho víc, než si uvědomovala.

Píseň pomalu končila a dvojice se od sebe neochotně odtrhla. Večer se pomalu chýlil ke konci. Půlnoc se přehoupla v jednu hodinu raní a studenti se pomali začali trousit do svých ložnic a ukládat se ke spánku. Nakonec tu zbyla skupinka páťaček, které snažili sbalit Bradavického casanovu, zrzavá dívka znovu se hádající s brýlatému chlapcem, černovláska usazená v jednom z křesel u krbu, blondýnka obklopená třemi sedmáky včetně svého bratra, barman Eddie, čtveřice Pobertů a brunetka, která se za celý večer nehla od svého hnědovlasého kamaráda. Teď si však vzpomněla na slib, který v pátek večer dala Nebelvírskému brankáři. "Reme, omluvíš mě?" "Děje se něco?" "Jen misím splnit slib." usmála se na něj a s nepříjemným pocitem se k němu otočila zády.

Její pozornost upoutala rozesmátá blondýnka. Nevypadalo to, že by byla úplně při smyslech. "Elly!" vypískla a vrhla se brunetce kolem krku. Ta zavrávorala. Samantha byla už normálně o hlavu vyšší než brunetka, natož teď, když měla podpatky. "Ty mi dáváš." ušklíbla se Nel, když ji ona blonďatá kobyla pustila ze svých spárů. "Co tu vůbec děláš?" podivila se Sam a opilecky se zasmála. "Myslela jsem, ž-že se dobře bavíš." "To ano, ale něco jsem slíbila a hodlám svůj slib dodržet." podívala se do tmavých očí světlovlasého chlapce. "Já už si myslel, že si zapomněla. "Nel jen zavrtěla hlavou a s Teddym po svém boku zamířila na parket. Zrovna hrála jedna pomalá písnička, takže se nechala obejmout kolem pasu a sama spojila své ruce za chlapcovým krkem.

"Bavila ses?" "To ano." usmála se. "A ty?" "Šlo to, ale bylo by to lepší, kdybych měl Lupinův doprovod." Nel se zamračila. "Jak to myslíš?" "Že bych se víc bavil s tebou po svém boku." Tím si vysloužil dívčin káravý pohled. "Je to kamarád." hájila se. "Opravdu?" "Opravdu." přisvědčila. "Takže nebude vadit, když udělám tohle?" chytil za bradu a přitáhl si ji k sobě. Než však stihl spojit jejich rty v polibek, kdosi do něj plnou silou vrazil a on zakolísal. "Siriusi!" okřikla Nel chlapce s bouřkovýma očima.

Ten se na ní podívala s otázkou v očích. "Krásko?" "Co blázníš?" přistoupila k němu a ruce mu položila na ramena v uklidňujícím gesru. "Chtěl je políbit!" křikl Sirius. Pohledy všech přítomných se nyní stočily k trojici studentů na parketu. Sirius vypadal, že by Teddymu nejradši jednu vrazil a ten na tom nebyl jinak. Nel stála mezi nimi a snažila se zažehnat rvačku, která hrozila, že se každou chvílí strhne.

Nebyl by to Sirius, kdyby po Teddym nevystartoval. Při své opilosti zapomněl na drobnou dívku, jež stála mezi nimi. Napřáhl se ve snaze chlapci jedni vrazit. Bohužel zapomněl na skleničku, jež v oné ruce držel. Vší silou zasáhl něčí tvář a sklenici o ni roztříštil. Ozvalo se bolestné zastenání a na tvrdou zem narazilo tělo hnědovlasé dívky.

Nel si přitiskla roztřesené ruce na tvář. Okamžitě toho zalitovala. Akorát si jeden střep zarazila hlouběji. "Sakra!v zaklela. To už se u ní skláněl jeden z Pobertů. "Tichošlápku! Zbláznil si se?!" zařval na svého kamaráda, zatímco si prohlížela dívčinu poraženou tvář. "J-Já nechtěl Reme... T-Ty víš, že... J-Jí hych nikdy..." blábolil vyděšeně oslovený. "Jamesi! Ukonči to tu. A za žádnou cenu mi toho idiota nepouštěj na oči." "Chápu. A co budeš dělat ty?" chtěl vědět chlapec a už zbylé studenty zaháněl do postelí. "Vezmu Nellie k nám a ošetřím jí to." zavrčel Remus a znovu se věnoval dívce ležící na zemi. "Počkej, vezmu tě." zastavil ji, když se pokoušela vstát. "Jsem těžká." zamumlala. Přesto se ale nechala zvednout ze země a přistihla se mu k hrudníku, když ji sevřel v náruči. "Jsi jako pírko, Nellie." šeptl k dívce, když už byl na cestě ke schodům. V půli cesty ještě hodil naštvaný pohled po svém černovlasém kamarádovi. Pak už celou svou pozornost věnovala dívce, schoulené v jeho náruči. To ona teď byla jeho prioritou. Potřebovala ho. A on si ani neuvědomoval, jak moc.

Cizinka Where stories live. Discover now