Kapitola 170: Sirius jasnovidkou

2.8K 244 6
                                    

Párty skončila. Poberti čekali, až odejde poslední student, aby se mohli pustit do úklidu. Drobná brunetka seděla na pohovce u krbu ve společnosti své zrzavé kamarádky. "Běžte spát." "Ne. Pomůžeme vám." "V žádném případě. Koukej zvednout ten svůj rozkošnej zadeček a upalovat do postele, než tě přes něj plácnu." vyhrožoval vzpurné Nebelvírce černovlásek. Jeho tvář zdobil onen suverénní úsměv, jež nebyl předzvěstí ničeho dobrého. "Ani mě nehne." vyplázla na něj Nel jazyk.

Její kamarádka nad tím jen protočila očima. Nebyla jediná, kdo provokování této dvojice pozoroval. "Přestaňte se kočkovat. Ty nám pojď pomoc, Siriusi a ty." ukázal hnědovlásek na drobnou brunetku. "Jdi do postele. Ráno se tu společně sejdeme v osm a vyrazíme na snídani. A tentokrát prosím půjdeme včas. Nechci řešit poslední ráno nějaké problémy. Stačí, že nás žerty stály školní pohár." povzdychl si Remus. "Ale stálo to za to, Reme. I když, v minulých letech jsme se činili víc." černovlásek se zdál ztracený ve vlastních vzpomínkách. "Ano, Tichošlápku, to je možné. Nebelvír nevyhrál školní pohár od doby, co jsme v něm my." Brunetka vyprskla smíchy. "No, tak to je paráda, kluci. Kdo pohár teda vyhrává?" "Zmijozel." zamumlal se skloněnou hlavou brýlatý Poberta. "Aaha." uchechtla se brunetka, načež ucítila, jak se jí kolem pasu omotaly silné paže.

V první chvíli se chtěla o chlapce za sebou opřít, ale okamžitě se zarazila. Něco na té situaci nehrálo. Něco bylo špatně. Nasála vůni, jež ji obklopila a hned věděla, co se jí nezdálo. Necítila čokoládu, ale drakou kolínskou. "Siriusi!" zasmála se a odstrčila jeho ruce. "Copak? Ze začátku ti to bylo jedno." zamrkal na ni svůdně chlapec. "Jo, protože jsem si myslela, že jsi někdo jiný." zasmála se dívka. "A kd..." než stačil Sirius otázku vůbec doříct, přitáhl si zjizvený chlapec brunetku do své náruče, načež ji políbil do vlasů. "Myslela si, že jsi já." odpověděl sebevědomě Remus a Nel jej opět na vteřinku nepoznávala. Jako by v její přítomnosti získal sebevědomí, jež mu obvykle tolik scházelo. "Takže..." ušklíbl se černovlásek. "Takže co?" "Takže vy teď, no..." "Tichošlápek se chce zeptat, jestli spolu chodíte."

Jednoduchá otázka na níž je odpovědět složité. "Jak se to vezme." zvolila dívka prostřední cestu. "A to znamená?" "To znamená, Tichošlápku, že až k tomu dojde, dozvíte se to jako první." "Fajn. Já bych jen nerad jednou vysvětloval vaší dceři, proč spoli rodiče nebydlí a proč se vlastně vůbec nevzali. Ať se na vás totiž podívá kdokoli, musí si myslet, že spolu chodíte. A ono nic." rozhodil rukama Sirius. Hnědovlásek se usmál. "Takže budeme mít dceru, Siriusi?" "Jo, chytrou a krásnou po mamince, taky paličatou a dobrosrdečnou po vás obou a se smyslem pro humor a schopností se obětovat pro druhé po tobě, Náměsíčníku." dovykládal hrdě černovlásek. "A kdo bude její kmotra?" zeptala se Nel a koutky jí zacukaly.

Moc dobře věděla, koho by chtěla za kmotru, kdyby někdy měla holčičku. "To by mě taky zajímalo. Kdyby to byl chlapec, tak by kmotrem byl Dvanácterák, ale u holčičky?" nadhodil Remus a pobaveně se culil. "No přeci tady Evansová." chytl zrzku kolem ramen, čímž si vysloužil pobouřený pohled od Jamese a pohlavek od Lily, které se toto gesto ani trochu nelíbilo. "Páni, Siriusi. Kloboik dolů, nejsi ty náhodou jasnovidka?" "To ne, drahá krásko. Místo jasnovidky je v naší partě už obsazené." mrkl na ni s úsměvem. "Siriusi, souhlasím s holčičkou, kmotrou, ale v jedné věci se pleteš." "V jaký?" "My budeme ti první, co se vezmou." Remus si tím byl jistý. Možná až příliš. V tu chvíli to však přišlo vhod. Dívčiny obavy se na malý okamžik rozplynuly a ona si zase jasně dokázala představit, že by po chlapcově boku zestárla. Stále však nezapomínala, že je to jen malá jiskřička naděje. Vyrovnat se s tím, kým jsme, je ta nejtěžší zkouška ze všech. A chlapec ji stále ještě neměl za sebou.

_______________________________________

Lenost překonána, kapitola vydána. 👍🏻😁

Jinak se omlouvám za chybu, kterou jsem v jedné kapitole udělala. Rodina, u které má Nel strávit prázdniny, má syny tři. Tomu, kdo to četl předtím, než jsem to opravila, se omlouvám. 😕 Popletla jsem to.

💋🤗💖

Cizinka Where stories live. Discover now