Kapitola 65: Zapomenutá omluva

4.2K 356 10
                                    

Celá vyčerpaná a bolavá se dovlekla do své ložnice. "Na nic se neptejte." umlčela své kamarádky, o stěnu opřela své koště a zalezla do koupelny, kde se oddala dlouhé, teplé sprše. Cítila, jak se jí svaly pomalu uvolňují. Vylezla ze sprchy, zabalila se do ručníku a vrátila se do pokoje. "Nečekala jsem, že si tě Potter bude chtít vyzkoušet hned." "To ani já ne, Lily. Jinak bych mu na to nikdy nekývla." vyčerpaně se svalila do postele. "Elly, je mi jasné, že jsi vyčerpaná, ale musíme na večeři." upozornila dívku její zrzavá kamarádka a už jí do ruky strkala hromádku oblečení. "Doufám, že to neodhaluje žádnou část těla." zamumlala ještě předtím, než onu hromádku prozkoumala. "Proč?" podivila se zrzka. Nel se uchechtla. "Nech se překvapit." a s tím znovu zmizela v koupelně. 

S hlasitým zastenáním sešla poslední schod. "Moc mě to mrzí, Elly." "To neřeš, Lily. Na namožené svaly kouzlo není, s tím nic nenaděláš. "Spíš mi jde o ty modřiny..." "Nech to být, Lily." usmála se na svou kamarádku a vstoupila do velké síně.

Jakmile je přítomni spatřili, začali si cosi mumlat. Nel si dokázala živě představit, co je k tomu přimělo. "Vypadám, jako kdyby mě někdo zmátil, co?" Lily neochotně přikývla. Usadily se ke stolu mezi Poberty a Sam s Roxy. "Co se stalo?" vyděsil se Remus. Nebylo divu. Ruce měla poseté modřinami, jedná velká jí zdobila levou klíční kost a mnohé další byly skryty pod oblečením. "Black se stal." ušklíbla se Nel. "Cože?!" "Famfrpál je tvrdá hra, Náměsíčníku." pokrčil rameny černovlasý chlapec. "A k tomu oslovení..." znejistěl. Moc dobře si pamatoval na chvíli, kdy jej tak dívka oslovila na Pobertovské párty. "Chci se ti omluvit, krásko. Jsem hovado a navíc sem byl opilej. Fakt mě to mr..." Brunetka vyvalila oči. Vypadala zděšeně. Naproti ní sedící blondýnka se naopak rozzářila.

"Vyhrála sem!" vykřikla vítězoslavně Sam. Nel začínala panikařit. A jak z toho ven? Myšlenky se jí v hlavě míhaly neskutečnou rychlostí. A já si myslela, že už na to zapomněla. Vždyť je to už dva týdny! Dva týdny! To je ono. "Děkuju ti, Sam, že si mi tu sázku připomněla!" usmála se na svou kamarádku. "Nečekala bych, že se budeš usmívat, když sem vyhrála." "Jenže ty si nevyhrála." vyvedla svou kamarádku z omylu. "Vyhrála sem totiž já." "Jak to?" "Daly sme si limit, ne?" Samantha jako na povel zbledla. "Sakra!" vyjekla. "U Merlina, Blacku, to si se nemohl omluvit před týdnem?" svraštila obočí blondýnka. Nikdo z přítomných chování těchto dvou dívek nechápal. Až na jendj výjimku. "Těším se." uculila se Roxy a Nel se tiše zasmála. "Na co?" zeptala se zrzka. "Aby ste to pochopili, Sam mi tvrdila, že se Sirius omluví. Já tomu nevěřila. Tak sme se vsadily. Sam ale zapomněla, že sme si daly týdenní limit." "No, kdyby se nestalo to s Evansovou, omluvil bych se ti dřív. Jenže nějak nebyla vhodná příležitost a já na to pak zapomněl. Jenže to by nebyl Náměsíčník, kdyby mi tk nepřipomněl." zazubil se na dívky chlapec.

Blondýnka praštila hlavou do stolu. "Tak dík, Blacku. Tohle rande si rozhodně neužiju..." "Kašleme na to. Nebudeš to plnit." "Co tak najednou?" "Došlo mi, koho musíš pozvat." Nel těžce polkla. Tohle se jí ani trochu nelíbilo. "Já jsem to ale..." "Nenadávej si, Roxy." zarazila dívku blondýnka. "V té době nic neprovedl." To vyvolalo vlnu otázek. Dívky se tedy zhluboka nadechly a daly se do vysvětlování.

Na tvářích jejich přátel se vystřídala celá paleta emocí. Od zděšení až po pobavení. "Takže mi to odpustíš?" zamrkala laškovně na svou kamarádku Sam. "Proč by měla? V podstatě si vyhrála ty, no ne?" povytáhl obočí James. "Co?" vytřeštila oči brunetka. "Dvanácterák má pravdu, krásko." přidal se k brýlatému chlapci Sirius. "A vy si o tom myslíte co?" obrátila se na Roxy, Lily a Remuse. "Já jsem na tvé straně." "Souhlasím s Roxy." mrkla na brunetku Lily. "A ty?" "Já..." zaváhal chlapec. "Souhlasíš s nima, co?" Chlapec nejistě přikývl. Blondýnka jen těžko zadržovala smích. Tohle byla jediná část sázky, o které se svým přátelům neymínily. "No, řekl sis o to." Nel se zhluboka nadechla. Svůj pohled zavrtala do medových očí. Může si za to sám. Zářivě se na Remuse usmála. "Půjdete se mnou na rande, pane Lupine?"

Cizinka Kde žijí příběhy. Začni objevovat