Kapitola 37: Jiná ale pořád stejná

4.8K 368 0
                                    

Ručičky hodin ukazovaly druhou hodinu, a tak se čtveřice dívek jedna po druhé začala scházet v jejich ložnici. Sam se chopila své oblíbené činnosti. Velení. Než se dívky nadály, Lily už byla zahnána do koupelny, Nel si odlakovávala nehty a naopak Roxy si nehty nechala od Sam nalakovat. Postupně se prostřídaly v koupelně, navzájem si nalakovaly nehty, nechaly se nalíčit od Sam a učesat od Lily, která se řídila přísnými pokyny blondýnky. 
Sedmá hodina se neodkladně blížila. Dívky stály namačkané u zrcadla a zaujatě se prohlížely. "Sluší nám to." okomentovala jejich vzhled Lily. "Musím uznat, Sam, že si vybrala dobře." přitakala Nel. Roxy mlčela. Poněkud zaraženě se prohlížela v zrcadle.

Své černé vlasy měla natočené do prstýnku a na jedné straně přichycené pinetkou. Nalíčená byla jen lehce. Holky se shodly na tom, že u Roxy vítězí přirozený vzhled. A měly pravdu. Vypadala jemně, nevinně, ale přitom na ní bylo něco neodolatelného.

Zrzavá dívka měla své ohnivé a nespoutané vlasy rozpuštěné, bez jakýchkoli úprav a doplňků. Sam jí zvýraznila oči kouřovými stíny a řasenkou. Na rtech měla Lily světlonkou rtěnku. Byla okouzlující a její smaragdové oči přímo uhrančivé.

Sam měla vlasy vyčesané do vysokého drdolu, ze kterého jí místy vykukovaly neposedné pramínky, které jí ale nijak neubíraly na elegantním a zároveň sexy vzhledu. Oči měla zvýrazněné tmavými stíny a na rtech křiklavou rtěnku. Byla to prostě ďáblice v těle neškodného andílka.

Jako poslední byla Nel. Dva pramínky po stranách obličeje jí vzadu k sobě sepla Lily stříbrnou sponou. Konečky jejích hnědých vlasů jí natočila. Sam si vyhrála se stříbrnými stíny a opravdu tenoučkými linkami. Na rty si Nel prosadila svůj oblíbený čokoládový lesk. Tu vůni milovala.

Černovláska stále zírala na svůj odraz. Nel k ní přistoupila a jednu ruku jí položila na rameno. "Pořád jsi to ty." promluvila něžně. "Já vím. Jen je to nezvyk. Ale rozhodně si nestěžuju. Jen... Jsem jiná a přitom jsem to pořád já." snažila se své pocity správně vyjádřit Roxy. "A přesně to jsme chtěly." usmála se Lily. "Máme tě rády takovou, jaká jsi." přidala se Sam, která už nervózně postávala u dveří. "Nevím, jestli tam chci jít." "Ell!" vypískla zděšeně Sam, až se holky bály, jestli neohluchly. "Jak to myslíš?" "Já jen..." povzdychla si. "Ráda se takhle oblékám, nevadí mi líčení a tak dále... Ale nemám ráda párty. Moc lidí, alkohol, moc opilých lidí..." "To je na tom to nejlepší, no ne? Nikdo si nevšimne, když něco vyvedeš." zašklebila se vítězně Sam. "Nebo si všimne a ty si to ani nebudeš pamatovat..." dobírala si blondýnku zrzka. "Vtipné, Lily. Opravdu." "Půjdeme?" K překvapení všech se ptala Roxy. Zřejmě už chtěla mít část za sebou. "Ell?" Brunetka se zhluboka nadechla. "Ano." a s tím prošla kolem blondýnky ven z pokoje.

Cizinka Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu