Kapitola 90: Cizí svetr

3.8K 309 16
                                    

Bohužel pro Nel, souhlasily dívky s Remusem v tom, že si brunetka musí odpočinout. Byla tedy nucena si lehnout a odpočívat. Naštěstí ji holky nenutily spát. Naopak. Seděly na její posteli a ani na chvilku nezavřely pusy. Chvilku před polednem se z postele zvedla Sam s jasným cílem. Prohrabala dívkám skříně a když byla spokojená s úlovky, podala každé z dívek jednu hromádku. "Jsme oblečené." připomněla blondýnce zrzka. "Já vím. Ale teď chceme vypadat hezky." "Sam, co je špatného na našem oblečený?" povytáhla obočí černovláska. "Upřímně, Roxy? Všechno. Takže dost řečí a převlékat." popoháněla své spolubydlící. "I ty, marode." mrkla na brunetku, která ani v nejmenším neprotestovala.

Chytila lem svetru, aby si jej protáhla přes hlavu. Svetr? Rukou se praštila do čela. "Elly? Děje se něco?" podívala se dívka a sjela brunetku pohledem. "Co to máš na sobě?" Lilyin vševědoucí pohled mluvil za vše. Tak teď už mi stoprocentně nebude věřit, že mám prostě jen dobrou náladu, protože jsem vyspalá. "Někdo mi zapomněl připravit svetr nebo mikinu." pokročila rameny Nel a snažila se tvářit nevinně. "Čí je teda ten svetr?" vyzvídala černovláska. "Její rozhodně ne." ušklíbla se zrzka a poukázala na velikost svetr. Remus byl hubený, to ano, ale pro drobnou brunetku byla i jeho velikost oblečení obří. "Je Remusův." Brunetka si všimla, že Sam musí vynakládat značné úsilí, aby zůstala v klidu. "Jak si to poznala?" "Nikdo jinej nic takového nenosí." pokroutila hlavou Sam a přesunula se k zrcadlu, aby si upravila líčení. "Převlékat!"

Sam:

Lily:

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Lily:

Roxy:

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Roxy:

Roxy:

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Nel:

Oblečené a upravené se nahrnuly ke dveřím

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Oblečené a upravené se nahrnuly ke dveřím. Všechny byly hladové a už se těšili na skvělý oběd. Nel si ještě přes ruku přehodil Remusův svetr. Pak už následovala holky ven z pokoje. Cestou do velké síně potkaly Skoro bezhlavého Nicka, který se stejně jako Buclatá dáma strachoval o dívčino zdraví. Brunetka jej uklidnila, že už je naprosto v pořádku a že návrat na ošetřovnu neplánuje. Nic mu však slíbit nemohla. Noční můry jen tak nezmizí a probdělé noci si, jako všechno, vybírají svou daň.

S jemným úsměvem na rtech vešla po boku svých kamarádek do Velké síně.
Pohledem přelétla Nebelvírský stůl. "Koho hledáš?" šeptla jí u ucha Lily. "Nikoho." "Elly..." "Vážně, Lily." "Jak myslíš." zrzka hrdě pozvedla bradu a jistým krokem si to namířila ke stolu. "Co si jí provedla?" podivila se blondýnka. Na to brunetka neměla odpověď. A tak jen následovala svou zrzavou kamarádku, jež si hrála na uraženou. Usadila se vedle ní a nandala si na talíř trochu bramborové kaše. V jídle se však jen provrtala a lžíci odložila. Zarytě hleděla před sebe, ztracená ve svých myšlenkách. Snažila se bojovat sama se sebou. Nemyslet na Vánoční ples. Ale copak to jde? "Jaké šaty si vezmete na ten ples?" Sam! Prosím... "Nevím. Myslela jsem, že by jsme mohly obejít obchody v Prasinkách?" navrhla Lily a Sam s ní okamžitě souhlasila. Překvapivě byla pro i Roxy. A jelikož jim Nel nechtěla kazit radost, souhlasila, že si šaty opatří společně. Koneckonců by si je stejně musela jít koupit, tak proč ne?

Možná proto, že se jí na ten ples nechtělo jít. Za jiných okolností by neváhala. Ale teď? Stačilo jí jen pomyslet na to, že je všechny opustí a už se nenáviděla. Nemohla se však navždy vzdát své rodiny a svého jména. Ona byla Brownová a patřila do doby po dvou kouzelnických válkách ke své pravé rodině. Nebo si to alespoň namlouvala.

_______________________________________

#6 ve fan fikci? Děkuju! 😘💋💖

Cizinka Where stories live. Discover now