Kapitola 193: Návrat mezi trpaslíky

2.7K 231 21
                                    

V krbu v jednom obývacím pokoji vyšlehly zelené plameny a z nich vystoupila drobná brunetka. Očistila si alespoň částečně oblečení a rozhlédla se po místnosti. Jediný, kdo se zde nacházel, byl nejmladší člen domácnosti. "Ahoj, Percy." pozdravila chlapečka. Zrzek se na ní podíval a aniž by projevil jakýkoli zájem, znovu sklonil pohled ke knížce, kterou svíral ve svých maličkých ručkách. Tak s tímhle to jednou bude hodně těžký. Ušklíbla se dívka. "Půjdu najít ostatní, chceš jít se mnou?" zeptala přesto, že si nebyla jistá, jestli ji chlapec vnímá či jí rozumí. Když chlapeček nijak nereagoval, nechala jej být a vydala se do kuchyně.

Kolem plotny pobíhala baculatá žena a cosi si prozpěvovala. "Tady má někdo dobrou náladu." Molly nadskočila. "Ellie!" vykřikla, když spatřila dívku, jež byla po dobu prázdnin hostem v jejím domě. "Ahoj, Molly." zazubila se na ní brunetka a pevně ji objala. "Vaříš oběd?" kousla se do rtu při pohledu na palačinky, které byly připraveny na jednom ze třech táců. Na dalším bylo nakrájené ovoce a poslední byl prozatím prázdný. Dívka odhadovala, že i tento bude brzy plný. A to dalších palačinek. Tahle rodina má šílenou spotřebu jídla. Uchechtla se Nel v duchu. Děláš, jako bys jich ty sama nebyla schopná sníst minimálně devět...

Zrzavá žena přikývla. "Jsi tu brzy. Čekali jsme tě až odpoledne." "Popravdě jsem tu jen na oběd, pokud to tedy nebude vadit. V jednu se mám sejít v Příčné ulici s Remusem. Chtěla jsem si tu jen odložit tašku a převléknout se." dívka trochu znervózněla. Slíbila Minervě, že bude Molly poslouchat a žádat ji o svolení, pokud se bude chtít někam vydat. Na malý okamžik se obávala, že jí to žena nedovolí. K dívčině úlevě se však Molly usmála. "Takže tě máme čekat kolem sedmé na pozdní večeři?" odhadovala. "Pokud by to nevadilo..." "Ovšem, že ne!" mávla žena ledabyle rukou. "Mohla bys dojít prosím pro kluky? Jsou na zahradě. Už se tě nemohli dočkat. Charlie obzvlášť." "Vždyť to já jich taky. Už mi ti trpaslíci chyběli." potěšeně se usmála a vydala se svolat divou zvěř k jídlu. To se ukázalo jako obrovský problém.

Jakmile vyšla ze dveří, oba zrzci se na ní vrhli. "Neputím!" zamumlal Charlie objímajíce její nohu. "Byla si pryč dlouho." přidal se ke svému bratříčkovi Bill. Jak se s nimi prvního rozloučím? Nel píchlo u srdce. Na tohle předtím nepomyslela. Už jen ten týden, co byla od nich, se jí zdál nekonečný. Co teprve celý školní rok?

Rozhodla se na to prozatím nemyslet. Pod příslibem, že si s nimi bude dalšího dne hrát, a že toho dne zmizí jen na chvíli, se jí konečně podařilo dostat dvojici raubířů do kuchyně a usadit ke stolu, u kterého už seděla Molly s nejmladším kloučkem na klíně. S přáním dobré chuti se pustili do jídla, které bylo, jak jinak, než vynikající. Molly se ukázala nejen jako skvělá matka, ale také jako výborná kuchařka. Což bylo jedině plus. Obzvláště, pokud máme tři stále hladové syny a návštěvu, která na tom není o moc lépe.

Odbilo půl jedné a brunetka zmizela ve svém dočasném pokoji. Nevybalenou tašku odhodila na postel a vrhla se rovnou ke skříni. Hledala určitý kousek oblečení, který si toho odpoledne chtěla vzít na sebe. Kdyby jí někdo pozoroval, jak se poctivě chystá, řekl by, že to přehání. Ona se však pouze chtěla chlapci líbit. Nebylo divu. Neviděla jej tři týdny. A to je dlouhá doba. Obzvlášť, pokud jste zvyklí vídat někoho každý den. Časem se na něm prostě stanete závislí. Závislost však není zdravá. A to v žádné své podobě.

_______________________________________

Pár informací... Zbývají nám čtyři kapitoly do konce této knihy. 😶

Než mě ale zabijete, dočtěte tohle prosím do konce!

Jakmile vydám kapitolu číslo 197, ještě toho dne se na mém profile objeví nová kniha s názvem
Cizinka 2. Půjde samozřejmě o pokračování, takže se nelekejte, ještě nekončíme. Je možné vydat v příběhu maximálně 200 částí, což právě kapitola 197 bude. Proto zbytek příběhu bude pokračovat v druhé knize.

Tak jo. Čeká nás toho ještě dost. Doufám, že to se mnou ještě tak měsíc nebo dva vydržíte,protože tenhle příběh by bez vás neměl smysl.

💋🤗💖

Cizinka Kde žijí příběhy. Začni objevovat