Kapitola 103: Párty? Párty!

3.2K 268 11
                                    

Nebelvírskou společenskou místností se nesl šum, překřikování studentů, cinkání skleniček a spousta dalších zvuků. Pořadatelé párty na oslavu vítězství jejich famfrpálového týmu, byli rozptýleni po celé společence. Černovlasý chlapec se věnoval skupince dívek z pátého ročníku, James postával u krbu a pohledem hypnotizoval schody, vedoucí k dívčím ložnicím. Obtloustlý  chlapec útočil na stůl s občerstvením. A poslední Poberta? Ten seděl u jednoho z oken a zhlížel na potemnělou krajinu pod sebou. Devátá hodina se přiblížila a s ní i začátek párty. Přítomní nedočkavě hleděli na Poberty. Tahle partička chlapců chodila vždycky pozdě. Co se ale týkalo párty, obvykle začínali včas. Dnes však vyčkávali. Ten, kdo alespoň trochu znal studenty Nebelvíru, si mohl povšimnout, že tu chybí děvčata z šestého ročníku. Všechny. A právě to byl ten důvod, proč párty ještě nebyla v plném proudu. Ostatním to možná bylo ukradené, ale těmto čtyřem chlapců, ne. No dobře. Peterovi to ukradené bylo. Ten si vystačil se stolem s občerstvením.

"Musíme začít." Brýlatý chlapec sebou cukl. Pohlédl na svého nejlepšího kamaráda a přikývl. Společně došli k Remusovi. "Chtěli jsme začít v půl. Dali jsme jim skoro půl hodiny." "Pak nás těch zbývajících šest minut nevytrhne." opáčil chlapec se zjizvenou tváří. "Náměsíčníku..." "Já vím, Siriusi. Jdeme na to." lehce se usmál, zvedl se z křesla a následován svými kamarády zamířil na schody, jež vedli k ložnicích chlapců. Jakmile položil nohu na první schod, zaslechl věty. S neskrývanou zvědavostí se za hlasem otočil. "Přijde, uvidíš." "No jen aby..." "Klídek, Lily. Přijde." K jeho radosti se jednalo o dívky, kvůli nimž začátek párty odkládali. Sami nevěděli proč. Možná se báli, že bez nich by se nedokázali bavit. A možná, ale opravdu jen možná, to tak i bylo. Radost však okamžitě nahradil smutek, když mu došlo, že dívka, o které Sam s Lily mluvily, je právě ta, bez níž si onu oslavu vítězství nedokázal přestavit on. Trojice dívek seběhla schody a vmísila mezi ostatní studenty. Poberti se postavili vedle sebe. "Vítejte!" "Dnešní párty je speciální! Proč?" "Protože jsme zvítězili!" překřikoval se James se Siriusem. Hnědovlásek mlčel. Jeho nálada klesla během několika mála vteřin na bod mrazu. Nikdy párty moc nemusel. Na tu dnešní se však těšil. Těšil se na ni. A ona nepřišla.

Ještě hodnou chvíli se dvojice Pobertů a členů famfrpálového týmu překřikovala, když je přerušilo zabouchnutí dveří. Pohledy všech očí se upřely na krásnou příchozí. Medové oči je následovaly. Když se zastavily na brunetce s oříškovýma očima, koutky úst se chlapci samovolně pozvedli do úsměvu. "Pardon." pípla nervózně dívka a s hlavou skloněnou k zemi čekala, až chlapci domluví. Tentokrát se slova ujal Remus. "Takže touto párty chceme oslavit dnešní vítězství a poděkovat našemu famfrpálovému týmu." vyhledal oříškový pohled. "Byli jste skvělí." Společenskou místností se začal rozléhat potlesk, jež nahradila hlasitá hudba. Párty byla oficiálně zahájena. Teď nadešel čas se bavit. 

Cizinka Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang