Kapitola 44: Nežádoucí návštěva

4.2K 347 17
                                    

Ošetřovně nebo ne, drobné brunetce to pro tuto chvíli bylo jedno. Rozrazila velké, masivní dveře a vtrhla do místnosti jako vichřice. Ani si nevšimla, že se od ní Samantha po cestě oddělila. "Madam Pomefreyová, jak je na tom Lily?" vychrlila na ženu, jež k ní mířila s přísným výrazem. Jakmile však spatřila hrůzu v dívčiných očích, její pohled zněžněl. "Je hodně vyčerpaná, ale mimo ohrožení života. Není to však žádná prkotina. Slečna Evansová si tu nějakou dobu pobude." "Na tom nezáleží, hlavně, když bude v pořádku." "Jste moudrá." "Ne, madam. Jsem vyděšená. Smím ji vidět?"

"Smíme ji vidět?" opravila brunetku právě příchozí Sam. Vedle ní stála Roxy, které se z očí valily potoky slz. "Jistě. Ale jen na chvilku. Už tam má návštěvu." "Koho?!" zavrčela nebezpečně Samantha. "Pana Lupina, Blacka, Pettigrewa a Pottera." Samantha zrudla zlostí. "Děkujeme, madam." pokusila se na ženu usmát Nel. Moc se jí to ale nedařilo. Žena přikývla a zmizela ve své kanceláři. Brunetka chytila rozklepanou Roxy kolem ramen a vedla ji ošetřovnou za Sam, která už byla u lůžka skrytým za bílou zástěnou.

"Co tu děláš?!" utrhla se blondýnka na někoho. Nel pustila černovlásku a doběhla ke své kamaráde. "Co se tu děje?" zeptala se. "On!" ukázala třesoucí se rukou na Jamese blondýnka. "On za to může!" "Hele, není to jen jeho vina..." "Máš pravdu, Blacku. Je i tvoje!" Sam přímo běsnila. Remus ji držel ruce za zády, aby se nevrhla na brýlatého chlapce. "Jamesi běžte pryč." rozhodla Nel, chytila Sam za ramena a dívala se jí do očí. "Tohle mi vysvětlíš, dobře?" Blondýnka přikývla.

Pod dívčiným dotykem sebou Sam přestala škubat. "Ell..." "Ne, Jamesi. Jdi. Hned. Vy všichni." podívala se do bouřkových a pak do medových očí. "Běžte." Remus přikývl. "Když ji pustím..." "Nevrhne se na něj, že ne, Sam?" Ta něco nesrozumitelného zavrčela. Remus ji tedy pustil. Sam se okamžitě vrhla k zrzce ležící na lůžku. "Roxy, pojď sem." pobídla brunetka černovlásku a sama se posadila na židli vedle Lilyina lůžka. Roxy se posadila vedle ní. Jakmile Poberti odešli, Sam se zhroutila na zem.

Nel k ní rychle doběhla a objala ji. "Co se stalo?" zeptala se Nel. Blondýnka chvilku zrychleně dýchala. Nakonec se uklidnila a dala se do vyprávění. "P-Potter s Blackem zvedli kouzlem do vzduchu Snapea..." "Zase ho šikanovali?" Blondýnka přikývla. O tomhle jí Lily vyprávěla. Snape byl její kamarád ze Zmijozelu a James ho nesnášel. Často se stával terčem jejich žertíků. "A dál?" "Lily se ho zastala. On řekl, že o pomoc od mudlovské šmejdky nestojí." Nel zalapala po dechu. "Cože to řekl?!" "Taky jsem se divila. Byla jsem u toho. Potter se chtěl do Snapea pustit, ale Lily ho zastavila, že tohle si vyřeší sama. Když šla na kolej, napadla ji partička Zmijozelských. Běžela jsem za ní hned, jako odešla z pozemků. Našla jsem ji a viděla je, jak mizí za rohem. Byla jsem jen pár kroků za ní, měla jsem být rychlejší. Stihla jsem postřehnout jen tvář jen jednoho z nich..." hlas se jí třásl a znovu se rozbrečela.

"Kdo to byl?" Blondýnka jen zavrtěla hlavou. "Samantho, kdo to byl?" zeptala se znovu Nel. Její hlas byl ledový. Čišela z ní zlost. Sam něco nesrozumitelného zamumlala. "Sam, kdo to byl?" zopakovala Nel svou otázku. "Black." dostalo se jí odpovědi. Dívce po těle naskočila husí kůže. "Black?" ujišťovala se. Sam přikývla. "Black mladší." Nel ji pevně objala. Pak se od ní odtáhla. "Roxy, pojď sem." vybídla černovlásku. Ta bez jakýchkoli otázek zaujala její místo. "Kam jdeš?" zeptala se blondýnka. Nel jí pohladila po vlasech. "Zabít Blacka. Kterýho si ještě rozmyslím. A Pottera aspoň zmrzačit." zamumlala si pro sebe dívka. Pohled jí padl na její bledou, zrzavou kamarádku. Měla kruhy pod očima. Přes tvář se jí táhla jedna rána, hlavu měla omotanou obvazem a jednu ruku v sádře. Brunetku přepadla vlna vzteku a smutku. Tohle jen tak nenechá.

Cizinka Where stories live. Discover now