Kapitola 189: Jméno pro dítě

2.8K 248 11
                                    

Jakmile otevřela dveře a vstoupila do Děravého kotle, spatřila dívku s ohnivými vlasy, jak s nepřítomným úsměvem sedí u jednoho ze stolů a kouká do Denního věštce. Brunetka k ní zamířila. "Co píšou zajímavého?" zeptala se, aby upoutala dívčinu pozornost. "Elly!" zrzka zavřela noviny, vyskočila na nohy a objala svou kamarádku. "Ahoj, Lily." usmála se Nel a od dívky se odtáhla. "Čekáš tu už dlouho?" "Asi deset minut. Chtěla jsem tu být raději dřív. Což ty očividně také." uchechtla se zrzka. "Nerada chodím pozdě. Stejně jako ty. Jak ses jinak měla? Co Petunie?" Lily si povzdychla. "Měla jsem se docela dobře. Ale Petunie... Je to s ní čím dál horší. Netuším, co s tím. Ale zlepší se to, určitě." znělo to, jako by se dívka snažila přesvědčit sama sebe. A také to tak bylo. Nel to věděla. Nechtěla, aby se její kamarádka trápila. Ne teď. Alespoň na chvíli měla právo vypnout a odpočinout si. Potřebovala útěk z reality.

Společně se posadily ke stolu. Brunetka vytáhla z tašky dvě fotografie. Na jedné byl Charlie sedící mezi slepicemi v kurníku s rozbitým vajíčkem na hlavě a na druhé Bill objímající nejmladšího člena domácnosti, kterému se to ani trochu nelíbilo. "Merline! Ti jsou rozkošní." "Jo, to jsou. Tohle je Bill." ukázala na nejstaršího chlapce. "Percy." prstem přejela po zrzkově tvářičce. "A ten trpaslík mezi slepicemi je Charlie." "Tři děti. Já vždycky chtěla dvě. Chlapečka a holčičku." usmála se zasněně zrzka. "Máš pro ně i jména?" zajímala se Nel. "Pro holčičku možná Charlotte nebo Grace. A pro kluka Henry. " Brunetka vyprskla smíchy. "Tak Henry, jo?" "A proč ne?" povytáhla Lily obočí. "Nevím. Je to zvláštní jméno." "Možná." připustila zrzka. "A ty bys chtěla kolik dětí?" "Dvě, možná. Starší holčičku a mladšího chlapce. Navíc mi tu dceru předpověděl Sirius, takže je jasné, že ji mít budu." snažila se pronést co nejvážněji. Nakonec se stejně rozesmála. Lily se k ní přidala. "A jak se bude jmenovat?" "No, to je dobrá otázka, slečno Evansová. Jennifer? Těžko říct." "A kdyby se náhodou Sirius pletl a vy jste měli chlapce?" "My?" "Ty a Remus." mávla rukou zrzka, jako by to bylo naprosto jasné. Druhá dívka protočila očima. "Matthew nebo Jeremy. Ale..." "Jason nebo David. To jsou hezčí jména, Elly." ozvalo se kousek od dvojice dívek. Obě Nebelvírky nadskočily leknutím.

"Ahoj, Roxy." usmála se brunetka na právě příchozí černovlásku. "Ahoj, holky." "Roxy! Takhle nás nesmíš lekat." pohrozila dívce prstem Lily. Roxy objala své kamarádky a přisedla si k nim. "Takže Jason a David, hm?" nadhodila Nel. Černovláska přikývla. "A holčička?" "Hrozně se mi líbí jméno Angelina. Sestře mého kamaráda z dětství, se kterým jsem se viděla před týdnem po dlouhé době, se na podzim má narodit holčička. Chtějí ji pojmenovat právě Angelina nebo Cordelia. Ale upřímně, Cordelia zní strašně." "Výjimečně s tebou souhlasím. To chtějí tu holku trestat hned po narození?" zasmála se blondýnka, která právě vystoupila z krbu.

Oprášila se, prohrábla si své dlouhé vlasy a přešla ke stolu, u kterého seděly její kamarádky. "Jak bys pojmenovala své děti ty, Sam?" "Bridgit nebo Rebecca. A chlapec Theodor nebo Andrew." "Pojmenovala by si chlapce po svém bratrovi?" zeptala se černovláska. Blondýnka přikývla. "Bylo by to super a navíc, třeba by to dítě bylo aspoň trochu nadané. Dokážete si představit, že by ten kluk byl po mně?" "Ne! V žádném případě!" vyjekla černovláska. Sam se na ní uraženě podívala. "Představa, že blonďatý, hubený dlouhán stojí u skříně svého kamaráda a nutí ho obléct si to, co mu vybral, mě upřímně děsí!" A koho ne?

Cizinka Where stories live. Discover now