Kapitola 69: Tradice

4K 321 6
                                    

Otevřít oči. Zamrkat. Někdy ten nejtěžší úkol z celého dne. Obzvlášť, když jste větší část noci probrečeli v objetí svých kamarádek a zbytkem vás provázely noční můry. Trvalo to, než se drobná brunetka konečně vyhrabala z postele. Provedla raní hygienu, vlasy si stáhla do ledabylého culíku a nasoukala se do věcí, které jí Sam připravila. Jehly? Vážně, sam? Asi by ji to už ani nemělo překvapovat. Jelikož neměla sílu na rozčilování, prostě si vybrané boty obula a vyrazila na snídani bez sebemenší chuti k jídlu.

Ve Velké síni byl zmatek. Jako obykle. Dnes se k němu však přidalo obrovské množství sov, které se snažili najít majitele balíků, dopisů, novin a tak podobně. Nel využila zmatku, který v místnosti nastal a pohledem vyhledala hnědovlasého chlapce. Srdce se jí sevřelo, když zjistila, že se sedí společně s Poberty u jejích kamarádek. Chtěla využít toho, že si jí ještě nikdo nevšiml a rychle zmizet. Když se však otočila na patě, do někoho vrazila.

"Už se z toho stává tradice." zasmál se chlapec a využil příležitosti. Pevně dívku objal. "Promiň." špitla brunetka, když se od sebe odtáhli. Prohlížela si Teddyho s provinilostí v očích. Od večera, kdy byla Lily napadena spolu skoro nepromluvili. Mrzelo jí to. Byl to Samiin bratr a navíc ho Nel měla ráda. "Nechtěla by si se..." zbytek jeho slov zanikl, když dívka hlasitě vypískla. Jedna ze sov jí totiž při přistání zapíchla své ostré drápky do ramene. "Au." postěžovala si a převzala si od toho výtržníka dopis adresovaný jí.

Mně nikdy nikdo nepíše. Proběhlo jí hlavou, když dopis otevírala. A divíš se? Nikdo tam venku tě nezná! Připomněla si a dala se do čtení.

Drahá slečno McGonagallová,

Rád bych vás pozval 4.října na večeři pro pár vybraných studentů. Byl bych poctěn, kdyby jste se rozhodla zúčastnit.

S pozdravem, profesor Křiklan

"Vítej v Křiklanově klubu pro vybrané studenty." Nel sebou škubla. Zahnala myšlenky na útěk a otočila se za hlasem. Pohled medových očí jí trhal srdce na kusy. "Nejsem si jistá, jestli je o co stát." odpověděla stroze. "Nezapomeň si s sebou vzít partnera." "To musím?" vytřeštila na chlapce své oříškové oči. "Můžeme jít spolu." Dívka ulévně vydechla. "To bych byla ráda, Teddy." věnovala okouzlující úsměv světlovlasému chlapci. "Jdu se nasnídat. Zatím se měj, Teddy." a aniž by počkala na Remuse, už rychlou chůzí mířila k místu, kde seděly její kamarádky.

Cizinka Where stories live. Discover now