Kapitola 46: Zaplatila za to nevinná

4.9K 366 3
                                    

Dveře do ložnice chlapců z šestého ročníku se se zavrzáním otevřely. Dovnitř vešel hnědovlasý chlapec s vyčerpanou dívkou v náruči. Položil ji na svou postel a došel zavřít dveře. Nel neměla na nic sílu. Poslušně ležela na Remusově posteli a pozorovala jej, jak k ní se starostlivým výrazem míří. "Nenávidím je." zamumlala, když jí chlapec zouval boty. "Koho?" zeptal se přesto, že odpověď tušil. "Pottere a Blacka. Nebýt jich, nestalo by se to." "To nevíš, Nellie." odpověděl. Jeho tušení se potvrdilo. "Vím. Byla to pomsta. Znáš Zmijozelské." mumlala. "Odpovídá to jejich stylu, to máš pravdu. Ale stejně..." "Byl to Black... Jak se jmenuje?" Remus jí pohlédl do očí. "Regulus. Ale před Siriusem o něm moc nemluv. Nemusí se." Nel se uchechtla. "Asi mi to nebudeš věřit, Reme, ale to jsem pochopila." 

Remus se slabě usmál a klekl si vedle postele. "Měla by ses trochu prospat." Přikývla. Oči ale nezavřela. "Proč? Proč zrovna ona?" zeptala se do ticha. "Nellie..." "Nic mu neudělala. Naopak. Vždyť se ho zastala! Čekala bych, že se pomstí Jamesovi nebo Siriusovi..." "Taky že ano." skočil dívce do řeči chlapec. "Proč Lily?" nechápala. "Vážně to nevíš, Nelli?" zeptal se jí chlapec. "Jsi tu sice jenom týden, ale tohle je naprosto jasná odpověď." Měl pravdu. Naprosto jasná odpověď. "James." vylétlo jí z úst. "Tohle byla pomsta Jamesovi. Oni se snažili zlomit Snapea a Zmijozelský jim to vrátili." vydechla. "A docela se trefili, nemyslíš?" Přikývla. Zase měl pravdu. Zlomili ho. Jen ji James miloval víc než své koště a famfrpál. "Láska nás dělá slabými." "Ne." zavrtěla rozhodně hlavou Nel. "Dává nám nezměrnou dílu a je jen na nás, jak s ní naložíme. Nedělá nás slabými, Reme. Dělá nás zranitelnými. Ti které milujeme, jsou klíčem k našemu zničení. Zároveň nám ale poskytují sílu vytrvat. Je to láska, za co se bojovat vyplatí." Hnědovlásek jen žasl. Mluvila s takovým zápalem, klidem a jistotou zároveň. Hltal každé její slovo. Pohledem hypnotizoval její rty a snažil se odolat touze ji políbit. Nel v tu chvíli bojovala s tím samým. Potřebovala jej cítit. Potřebovala cítit, že tu s ní je. Na tohle však bylo ještě brzy. Věděli to oba. 

Dívka proto odtrhla pohled od chlapcovi tváře a na posteli se posunula. Jakmile si Remus lehl vedle ní, otočila se k němu zády. Přetočil se tedy na bok, stejně jako ona, akorát čelem k jejím zádům. Nejistě ji položil svou ruku na bok. Cítil, jak se svaly napnuté strachem pod jeho dotykem uvolňují. Bral to jako znamení, že jí jeho dotyk nevadí a přitáhl si ji blíž k sobě. Dívka okamžitě spolupracovala. Více se na chlapce natiskla a jeho ruku, jíž svíral její pas, položila tu svou. Chlapec zabořil svou hlavu do jejího krku. Jeho jí lechtal, ale ona to vnímala jen okrajově. "Lily je nevinná, Reme. Zaplatila za jeho blbost." popotáhla. Po tváři se jí kutálela slza, ale ona ji ignorovala. "Já vím, Nellie. Chtěli mu ublížit a to se jim povedlo." "Ale za jakou cenu..." zavřela oči a tiše vydechla. Doufala, že je Lily v pořádku. Neměla však sílu na to, aby se zvedla a došla se za ní podívat. Navíc, kdyby se něco dělo, Sam s Roxy by ji to přišly říct. Lily byla v dobrých rukou. 

Její myšlenky se od zrzavé dívky přenesly k brýlatému chlapci. James trpěl. O tom nebylo pochyb. Uvědomoval si, že je to jeho vina a to ho užíralo. Nel mu svými výčitkami moc nepomohla. Ale upřímně, měla na to právo. Její kamarádka ležela na ošetřovně jeho vinou. Zaplatila za jeho žertíky na Snapeův účet. Kdo ale zaplatil za Siriuse? "Reme?" oslovila chlapce, jež ji objímal. "Ano, Nellie?" "Jak se pomstili Blackovi?" neodpustila si oslovení příjmením. "Zatím nijak. Ale to přijde. A až se tak stane, budeme trpět všichni." "Jak to myslíš?" Remus si povzdychl. "Jsou to Zmijozeláci." jeho hlas se teď podobal spíše vrčení. "Myslíš, že si vyhlídnout někoho, na kom mu záleží?" vyjádřila svou domněnku dívka. "Jsem si tím jist." "Musíte na sebe dávat pozor. Ty, James i Peter." "Proč?" nechápal chlapec. "Jste jediný, na kom mu záleží. Pokud nepočítáš jeho samého. Jsem tu jen chvíli, ale už jsem byla informována, že je opakem Jamese. Zatímco on čeká na tu jednu jedinou, on střídá holky jako ponožky. To si řekl sám." Cítila, jak Remus přikývl. "Tak vidíš. Kdyby nějakou dívku miloval, tohle by nedělal. Jinak by o ni přišel." "Máš pravdu, Nellie." přitakal chlapec. 

Ale něco se změnilo. Pomyslel si. Dřív tomu tak skutečně bylo. Teď si tím ale chlapec nebyl tak jistý. Teď byl zase strachy bez sebe on. Víc si k sobě Nel přitiskl a on se potěšeně usmála. Remus věděl, že je tu dívka, která se Siriusovi dostala pod kůži. A vůbec se mu nelíbilo byť jen pomyšlení na to, že by zaplatila za jeho hloupost. Za jejich žertíky už zaplatila jedna nevinná. A to bylo víc než dost.

Cizinka Where stories live. Discover now