Kapitola 23: Dobrou noc

5.1K 404 16
                                    

Filchovi předali záhadnou květinku a pak už zamířili do Nebelvírské věže. Nel se začala klepat. Tentokrát to nebylo ani strachy, ani nervozitou. Byla jí zima. "Nellie, dobrý? Tady přeci není taková tma." Remus ji instinktivně chytl kolem ramen a přitáhl ji k sobě. Nel mu omotala ruku kolem pasu. "O to nejde
Je chladno." vysvětlila a více se k chlapci natiskla. "To si měla říct hned." pustil ji a rychle si začal vysvlékat bundu. "Reme, neblbni, zmrzneš." protestovala Nel, ale Remus si nedal říct. Svou bundu přehodil dívce přes ramena. Natáhl k ní ruku, aby si ji znovu přitáhl k sobě, ale pak ji zase stáhl. Váhal.

Dívka si všimla jeho rozpaků a tak se to rozhodla vzít do vlastních rukou. Aniž by zastavila, přiblížila se k jeho boku a znovu jej chytla kolem pasu. Než si chlapec stihl uvědomit, co se děje, zareagovalo za něj jeho podvědomí. Jeho ruka opět spočívala na dívčině ramenou. Nel se spokojeně usmála. Tenhle pocit bezpečí jí chyběl.

Než se brunetka nadála, procházela otvorem za obrazem Buclaté dámy. "Díky za všechno, Reme." usmála se mile na chlapce, když se zastavili u schodů. "Není za co děkovat." "Ale je." trvala na svém Nel. "Bez tebe bych se tam zbláznila. Opravdu. Takže děkuju." natáhla se k chlapci a objala jej kolem krku. Rem si ji k sobě za pas ještě více přitáhl. Chvilku tak setrvali. Užívali si ticha a klidu. "Vždycky tu pro tebe budu." zašeptal. Cítila jeho dech na svém krku. Otřásla se. "A já tu vždycky budu pro tebe." lehce se odtáhla, aby mu viděla do tváře. Hleděl jí do očí a ona toužila ho políbit. Lehce si skousla spodní ret, pustila jej a o krok ustoupila. Teď ne. Je hrozně brzy. Napomenula se. "Dobrou noc, Reme." špitla a vydala se nahoru po schodech, jež vedly k dívčím ložnicím. "Dobrou, Nellie." odpověděl chlapec, ale dívka už jej neslyšela. Vydal se proto po druhých schodech do své ložnice s myšlenkou na drobnou brunetku a polibek, který se k jeho nelibosti nekonal.

Nel uléhala do postele s hlavou plnou Remuse. Najednou začala myslet na důsledky. Kdyby se zamilovala a někdo z této doby se zamilovat do ní, změnila by budoucnost. Věděla, že ji mění už jen tím, že tu je. Ale tohle mohlo mít nedozírné následky. Ve své době znala chlapce, jež nesl Remusovo příjmení. Byl to metamorfomág. Odhadovala, že to zdědil po své matce. Znala příběh první i druhé války. Její matka s otcem bojovali v té druhé a v první zemřel Neliin dědeček. Bohužel si nevybavovala všechny detaily. Ale to třeba přijde. Třeba si vzpomene. Ale k čemu jí to bude? Pokud do této doby skutečně patří, ovlivnění budoucnosti se prostě nevyhne. Pak už zbývá jen jedna otázka, dokáže se vypořádat s následky?

Cizinka Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu