Kapitola 12: Ta je naše!

6.7K 457 3
                                    

"Měla by si se převléci." navrhla Lily. "Proč? Ještě nemusíme jít spát." odporovala Roxy. "No právě! Něco víc sexy než hábit by nebylo na škodu." pronesla chytře Sam a už prohledávala svou skříň. Nel si mezitím kouzlem vybalovala. "Zajdeme do společenky a představíme Elly pár lidem." navrhla s širokým úsměvem Samantha. "Jediné, co ji zajímá, jsou kluci." vysvětlila Lily. "Prosím!" škemrala Sam a už se převlékala. "Tak dobře." svolila Lil a ze skříně si vyndala několik kusů oblečení. "Fajn. Můžu jít v hábitu?" "Roxy!" okřikla dívku blondýnka. "V žádném případě! Neuděláme si ostudu hned první večer." protočila očima nad černovlásčinou bláhovostí. Nel se tiše zasmála. "Mazejte se převléknout. Obě!" poručila blondýnka a holkám nezbylo než poslechnout.

Samantha si oblékla černé džíny s bílou halenkou, která měla velký výstřih. Navíc byla z průhledného materiálů, takže nechávala vyniknout černou, krajkovou podprsenku. Vše zakončila černými balerínkami a červenou rtěnkou.

Lily na sobě měla široké, žluté tričko s kapsičkou na levé straně hrudníku, modré džínové kraťasy a černé páskové boty.

Z Roxy se vyklubala stydlivka. Jak se ukázalo, nenosila nic s velkým výstřihem, nemusela šaty a nijak zvlášť nemilovala ani kraťasy. Samathu malém trefilo, když ji spatřila v černých legínách a dlouhém, bílém svetru. Dívka byla očividně zimouřlivá, protože v místnosti bylo teplo a ona se oblékla, jako by mrzlo.

Čtyřku uzavírala Nel v potrhaných kraťasech světlé barvy, v tílku červené barvy, jež se pyšnil Nebelvír, slabém, šedém svetru a černých sandálkách.

Když už byly všechny připravené, Sam se nedočkavě vrhla ke dveřím. "Už se těším, až poznáš Arichieho a Matta! Jsou oba tak sladcí!" rozplývala se blondýnka, když už vycházela ze dveří. Se zoufalstvím v očích se podívala na Lily. "Ona už je prostě taková." povzdychla si dívka. "Tak pojď, čím dřív to bude za tebou, tím líp." pobídla ji zrzka a společně následovaly Sam. Roxy se nešťastně loudala za dívkami.

Lily sešla schody vedoucí do společenské místnosti. Nel nechala jít Roxy před sebou, aby si mohla místnost prohlédnout ze schodů. Pohledem vyhledala Samanthu. Stála obklopená hloučkem nějakých kluků a hlasitě se smála. Kolem ramen ji objímal zrzavý, pohledný mladík. Roxy seděla v křesle u krbu a četla si nějakou knížku. Nel si ani nevšimla, že si ji s sebou brala. Poslední její spolubydlící stála pod schody a vzorně na ni čekala. To Nel potěšilo. Vydala se za ní.

"Nemusela si na mě čekat." usmála se na zrzku, když už stála u ní. "Ale ano, musela. Všechnu ty kluky znám a nenechám tě jim napospas." "Děkuju." zašeptala úlevně dívka. "Sam je na mě trochu moc rychlá..." Tomu se Lily zasmála. "To asi na všechny. Ale myslí to dobře. Jen si neuvědomuje, že některé z nás kluka k životu nepotřebují." "S tím souhlasím." přitakala Nel. "Tak ať už to je za mnou." "Nejsi v tom sama." mrkla na ni Lily, než zamířili za smějící se Sam.

Nel přistoupila k rozesmáté blondýnce. Ta se zrovna snažila něco převyprávět chlapcům, jež jí už z větší části nevěnovali pozornost. Ta se teď totiž stočila k drobné brunetce. "Sam." oslovila blondýnku dívka. Ta se na ni otočila a její úsměv se ještě rozšířil. "Elly! Konečně. Trvalo vám to." pokárala své dvě spolubydlící. "Promiň. Trochu jsem se zakoukala. Je to tu hezké." mávla rukama kolem sebe. "U Merlina! Ty promiň, Ell. Nedošlo mi, že si ještě neměla šanci si to tu pořádně prohlédnout." omlouvala se upřímně dívka. Kdyby si jen tušila.

"Sammy?" oslovil dívku chlapec se světlými vlasy a výraznýma, hnědýma očima. "Ano, bráško?" To Nel zaskočilo. Sourozenci? "Představíš nás?" požádal svou mladší sestru a mile se na ni usmál. "Jistě! To jsem měla v úmyslu." mrkla na něj na oplátku blondýnka. "Kluci, tohle je Eleanor McGonagallová." představila brunetku. Ta kývla na pozdrav. "Elly, tohle je Matthew Abbott." ukáže na blonďatého, vychrtlého chlapce. Ten se na Nel zazubí. "Archibald Stone." To byl ten zrzek, který Sam objímal kolem ramen. "Čau." pozdravil dívku. "William Gregory." Chlapec s hnědými vlasy a modrýma očima, jež rozzařovaly jeho tvář na brunetku mrkl. "A jako poslední..." "A nejlepší..." skočil Sam do řeči Archie. "Samozřejmě." souhlasila blondýnka a ukázala na chlapce, jehož oslovila jako svého bratra. "Theodore Wood. Můj o rok starší bratr." z jejího hlasu byla slyšet hrdost. "Nejlepší brankář, jakého jsme kdy měli." vychvaloval chlapce Will. "Přeháníte. Ahoj, Ell. Moc mě těší. Říkej mi Teddy, prosím." "Teddy?" povytáhla Sam obočí. "Kušuj, ségra." "Není jediná, kdo se diví. Všichni ti musíme říkat Theo." přidal se k dívce Matt. "No a?" ušklíbl se Theodore. Nel ho znala pár vteřin a už si ho oblíbila. Bylo na něm něco tak zvláštního a upřímného, že mu okamžitě začala věřit. "Tak Elly, řekneš nám něco o sobě..." začal Samin bratr, ale byl přerušen příchodem dvou chlapců.

"Hej! Ta je naše!" ozvalo se od schodů. Všichni přítomní se na příchozí otočili. "Vážně?" ušklíbl se Ted. "Jo." stál si za svým černovlasý chlapec. Sirius. "Ne." zasáhla Nel. To Siriuse očividně zaskočilo. "Nejsem ničí majetek." oznámila mu a otočila se na Lily. "Zapomněla jsem..." "Na Remuse." dořekla za ní zrzka a Nel přikývla. "Po schodech až nahoru. Poznáš to podle jmen na dveřích." poradila jí Lily. "Děkuju!" křikla Nel. To už probíhala kolem překvapeného Siriuse, po jehož boku stál James. "Ona tu zná někoho kromě nás?" slyšela za sebou Jamesův hlas. "To jsem nevěděl." "Já taky ne, Dvanácteráku, ale rozbiju mu hubu."

Cizinka Where stories live. Discover now