Kapitola 7: Kapitán týmu

6.4K 496 11
                                    

"Takže." začala Nel s širokým úsměvem. "Jmenuji se Eleanor Heather McGonagallová." počkala, než kluci zpracují její příjmení. "Takže jsi její...." "Neteř." doplnila Remuse. Chvilku seděli mlčky. Nel čekala, až si to chlapci přeberou ve své hlavě. "Do Bradavic si nikdy nechodila, že?" odtušil Remus. "Ne. Narodila jsem se sice v Británii, ale vyrostla jsem v Africe. Tam jsem také studovala." "A teď? Proč jsi tu?" zajímal se James. Nel posmutněla. Vzpomněla si na svou babičku. Na to, jak ji poslala sem. Pak se zhluboka nadechla. "Rodiče byli bystrozoři. Z jedné akce se už nevrátili..." na konci věty se jí zlomil hlas. Její rodiče doopravdy bystrozoři byli. Když pomyslela na to, že by to byl její skutečný příběh, trochu se zadrhla. "Ell, to mě hrozně mrzí." Nel zavrtěla hlavou. "Už to bude rok. Původně jsem měla dál studovat v Africe a k tetě jezdit jen na prázdniny..." pokračovala ve skvěle nacvičeném příběhu. "Teta však nabyla dojmu, a profesoři s ní souhlasili, že potřebuji změnu. A tak jsem tu." dovyprávěla. Sirius s Jamesem si ji smutně prohlíželi. 

Po chvilce ticha se James se Siriusem pustili do debaty o famfrpálu. Nel je tiše poslouchala. Remus si vytáhl knihu a začal si číst. Z rozhovoru chlapců vytušila, že James není jen obyčejný hráč. "Jsi kapitán?" zeptala se. "Jo, proč?" "Jen tak." mávla Nel ledabyle rukou. No jen tak se neptala. Zajímalo jí to. Dřív by se hned přihlásila na konkurz. Teď si však nebyla jistá tím, jestli by se vůbec na koštěti udržela. "Krásko" oslovil ji Sirius. "A-Ano?" na to oslovení si bude muset zvyknout. "Hraješ?" Dívka zavrtěl hlavou. "Už ne." odpověděla popravdě. "Na jakém postu si hrála?" zeptal se Remus se zájmem. "Budu hádat!" vykřikl nadšeně James. Nel se jeho dětinskosti jen lehce zasmála. "Hádej." vybídla chlapce. "Byla jsi chytačka?" zkusil to. Dívka zavrtěla hlavou. Chlapec si evidentně oddychl. "Ty jsi chytač, že Jamesi?" Přitakal. "Brankářka?" hádal dál. "Ne." "Jamesi, přísahám, že jestli řekneš, že je odrážečka a nedojde ti, že jako většina holek je střelkyně, tak tě něčím praštím." ušklíbl se zákeřně Sirius. 

Podle vášně, s jakou Sirius o famfrpálu předtím s Jamesem mluvil, hádala, že hraje také za kolejní tým. "Odrážeč, co?" zkusila to Nel. "Cože?" "Ano, je to odrážeč." potvrdil její domněnku Remus. "Jak si to poznala?" "Podle tvého názoru, že holky patří na post střelce a ne odrážeče." "Netvrď mi, že jsi odrážečka." ušklíbl se na ni Sirius. Už teď bylo Nel jasné, že tohle nebude její kamarád. Přemýšlela, jak Siriusovi odpovědět. Pravda byla taková, že bývala odrážečkou spolu s Kevinem. Předtím sice hrávala na postu střelkyně, a přesto, že v tom byla dobrá, ji to nebavilo. Nebylo to onu. Jí do ruky patřila pálka, ne míč.

 "Ne. Měl si pravdu. Bývala jsem střelkyní." odpověděla nakonec. Ty časy, kdy byla odrážečkou už byly už pryč. Jako by ta její část zemřela spolu s Kevinem. Famfrpál jí chyběl. Ale bez chlapce, jež jí naučil hrát, už to nebylo ono. Vzdala se jej, stejně jako se od Kevinovi smrti vzdávala i svého života. S tím byl teď ale konec. Bude bojovat.

Cizinka Kde žijí příběhy. Začni objevovat