Kapitola 101: Neliina premiéra

3.6K 287 12
                                    

Camrál vyletět do vzduchu následován dvěma Potlouky. Zlatonka už byla bůhví kde. Hnědovlasá Nebelvírka rychle obletěla hřiště, aby splnila Jamesův pokyn. Pak už pevně sevřela v ruce Odrážečskou pálku, rozhlédla se a když zahlédla Mrzimorského hráče odpálit onu dělovou kouli na Nebelvírskou Střelkyni, rozletěla se plnou rychlostí k ní. Vletěla Potlouku do cesty a plnou silou jej poslala proti Střelci Mrzimoru. Ani se nepodívala, jestli se trefila. Věděla to. "Eleanore trefuje Simona Potloukem, který mířil na Iris. Ta získává Camrál... Střílí!... A získává pro Nebelvír bod! Nebelvír vede 10:0!" ozýval se hlas jedné Havraspárky, jež utkání nadšeně komentovala. "Skvělý, Iris." pochválila brunetka Střelkyni, když se kolem ní hnala za Potloukem, který mířil na Jamese, jež si spokojeně poletoval nad hřištěm. Nel měla pocit, že dění pod sebou ani nevnímá. Zodpovědný kapitán.

K Jamesovi dolétla pár vteřin před Potloukem, který prudkou ranou poslala pod sebe na druhou stranu hřiště. Otevřela pusu, aby Jamesovi vynadala. Chlapec však promluvil první. "Hezký odpal." To brunetku překvapilo. "Viděl si to?" "Osud je vidět všechno." pokrčil rameny chlapec. Ještě chvilku si brunetka myslela, že je úplně mimo. Že ho zápas snad ani nezajímá. Opak byl pravdou. James byl prostě ve vzduchu jako doma. Čím víš byl, tím klidnější se zdál. Nel měla pocit, že je tam navíc. A byla to pravda. Stočila koště dolů. Ještě než se rozlétla, zaslechla Jamesův hlas. "Tohle máme v kapse."

Nebelvír se stačil trefit třikrát předtím, než Camrál proletěl obručí zásluhou Mrzimorského Střelce, když Teddy uhýbal Potlouku." Kruci!" ulevila si Nel, když k chlapci dolétla. "Jsi v pohodě?" "Jo. A ty?" "Trochu uhnaná, ale jinak dobrý." mrkla na světlovláska předtím, než se zamířila k Siriusovi, který právě zabránil tomu proklatému míči zasáhnout jednoho Střelce z jejich týmu.

"Neříkali jste, že Mrzimor ve famfrpálu nevyniká?" křikla černovláskovým směrem. "Bývalo to tak." poškrábal se Sirius na zátylku. "Co ti tam nahoře řekl James?" "Že to máme v kapse." Chlapec se uchechtl. "To je celý Dvanácterák." "Teď už si to si nemyslí." "Klídek, krásko. Pořád vedeme." "Musíme se jen postarat, aby to tak zůstalo." "Přesně. Vem si Iris. Přijde mi, že se na ní zaměřili. A Wooda. Toho kluka nemusím." Brunetka se ušklíbla. "Tak leť už." Nenechala se už více pobízet. Pohledem vyhledala blonďatou Střelkyni. Po zbytek zápasu se většinu času držela po jejím boku. Pokud měl ovšem Camrál Mrzimor, hlídala Teddyho. Mrzimor měl dobrou taktiku. Zaměřil se na nejlepšího Střelce, v případě Nebelvíru Střelkyni, a na Brankáře. Naštěstí Iris ani Teddy nebyli zraněni. Mrzimorští totiž nebyli nijak suroví. Spíše se snažili protivníka rozptýlit, než mu vážně ublížit.

Zápas nakonec skončil vítězstvím Nebelvíru, když James bez jakýchkoli problémů polapil Zlatonku na první pokus. "Nel?" "Ano, Iris?" "Na nováčka to bylo dobrý." Brunetka se usmála. "Na zkušeného to nebylo špatný." oplatila blondýnce, která byla o hlavu vyšší než ona a nechala se od ní vzít kolem ramen. "Poberti budou zase pořádat párty." "Merline." Iris se uchechtla. "Musíme zapít vítězství." "Iris..." "Jednoho panáka, Nel. Pak ti dám pokoj." Na to dívka protočila očima. "Jeden panák." "Víš, že tu přemlouváš neteř ředitelky své koleje, aby porušovala pravidla?" upozornila Střelkyni pobaveně. "Ty už porušíš tím, že přijdeš." připomněla jí s úsměvem dívka. Nel si ji až teď prohlédla.

Měla vysokou, statnou postavu. Vypadala přísně a autoritativně. Asi taková prostě být, když byla jednou z té trochy dívek, které se dostaly do Famfrpálového týmu. Nebelvír měl ve svém družstvu dívky jen dvě. A ty musí držet při sobě, ne? "Jen jednoho." svolila brunetka a Iris nadšeně vypískla. "Uvidíme se v šatně." mávla na Nel a během chvíle jí zmizela z očí. Brunetka si ani nevšimla, že se na hřiště seběhla většina Nebelvírské koleje.

"Elly!" zaslechla povědomý hlas. "Holky!" s tím se vrhla svým třem kamarádkám naráz kolem krku. "Vyhrály jste!" "Jo." brunetka se zakousla do rtu, když si za zády svých kamarádek všimla chlapce se zjizvenou tváří. "A navíc ti nic není. To je na první zápas úspěch." zasmála se zrzavá dívka. Blondýnka však rozhodila rukama. "A koho to jako zajímá? Hlavně že bude párty!" Velice citlivé, Sam. Opravdu. Ztělesněná starostlivost. Samatha pomalu poskakovala nadšením. To Nel pobavilo. Ona a večírky.

Cizinka Where stories live. Discover now