Zbloudilá duše

By adelasefrova

263K 20.8K 4.2K

Severus a Harry. Profesor a žák. Zmijozel a Nebelvír. Dvě naprosto rozdílné osobnosti, nenávidějící se od... More

Prolog Záhadný kumbál
1. Bradavice - Roky studia Harryho Pottera
2. Krabička
3. Hysterický profesor
4. Čaj o páté
5. Ošetřovna
6. Dýka
7. Podvod
8. Smrtijedské setkání
9. Nagini
10. Koupelnový rozhovor
11. Neverbální magie
12. Partneři
13. Volba
14.Kat
15. Vina
16. Stříbrní hadi
17. Ach ti sourozenci
18. Zlomený Harry
19. Korespondence
20. Kopka
21. Igor
22. Záhada
23. Život Harolda Zmijozela 1. část
23. Život Harolda Zmijozela 2. část
23. Život Harolda Zmijozela 3. Část
24. Priorita
25. Nezvěstný
26. Přátelská rada
27. Za zavřenými dveřmi
28. Nastávají změny
29. Chyba
30. Přátelské posezení
31. Pán domu
32. Smrt na jazyku
33. Společník
34. Přínosný rozhovor
35. Uchvácen
36. Obavy
37.Pravda
38. Recept na katastrofu
39. Jak si přeješ
40. Deníky
41. Zmatek
42. Neposedný rarach
43. Remus Lupin
44. Prasinky
45. Mrazivé objetí
46. Záchrana na poslední chvíli
47. Moody
48. Poppy
49. Šokující zjištění
50. Bezesná noc
51. Volání minulosti
52. Bezmoc
53. Pokřivený
54. Nad šálkem kávy
55. Napjatý rozhovor
56. Kostky jsou vrženy
57. Lektvary první pomoci
58. Tají ledy
59. Nepřijatelné chování
60. Kiro
61. Uklidňující lektvar
62. Uvědomění
63. Černá
64. Slavnostní oběd
65. dialog mezi knihami
66. Rituál
67. Edgar
68. Skřítčí nálet
69. Štíty
70. Zakladatelé
71. Sebeobětování
72. Po bitvě
73. Porozumění
74. Osud
75. Ranní vstávání
76. Pohřeb
77. Politické machinace
Omlouvám se
78. Zmijozel se hroutí
79. Velké činy
80. Oddechový čas
81. Clarke
82. Přátelé
84. Hlad
85. Odstíny bolesti
86. Jed
87. Spojenci
88. Marná snaha
89. Odraz duše
90. Mazlíček
91. Nezkrotný oheň
92.Winky
93. Věrnost
94. U shnilého kopyta
95. Protijed
96. Legilimens
97. Vincent
Omluva
98. Plán
99. Přísady
100. Útěk
101. Hlas
102. Výměna názorů
103. Návštěva
104. Hormony
105. Hvězdný prach
106. Jablka
107. Legenda
108. Andělské bytosti
109. Ráno poté
110. Stín
111. Zrazen
112. Ticho před bouří
113. Nevědomost
114. Přímo na solar
115. bouřlivé emoce
116. Dehydratace
117. Předem prohraný boj
118. Skrz paprsek
119. Medicínský zázrak
120. Postelová romantika
Epilog Štěstí je krásná věc

83. Ztráta kontroly

2K 183 31
By adelasefrova

Severus se se svou sklenkou Ohnivé whisky také usadil na pohovku. Harry překvapeně pokrčil nohy, aby mu udělal víc místa. Nestávalo se příliš často, že by Snape vyhledával místo na pohovce, spíše jste jej našli v jeho oblíbeném křesle.

„Proto, když jsi mě začal pronásledovat, rozhodl jsem se rázně zakročit. Domníval jsem se, že jsi stejný jako Edward a posedl tě jakýsi vrtoch, o kterém sis myslel, že je láska."

„Zamilovanosti bych neříkal vrtoch, ať je, jaká je," zamračil se Harry. Nelíbilo se mu, co tady Severus tvrdil a jak pohlížel na lásku.

„Pokud je cit upřímný, nemám proti němu vůbec nic!" odsekl Severus a tu sladkost v puse musel spláchnout trochou hořké whisky. Nevyhledával zrovna tyhle romantické řeči, ale jeho manžel uměl velmi dobře číst mezi řádky, a tak raději takto kličkoval, než aby mu to řekl napřímo.
„Abych však pokračoval, Edwardovo neustálé vtírání mi lezlo na nervy a rozptylovalo mě, tak jsem na něj uhodil."

Harryho stisk na skleničce zesílil, tušil, co přijde, nitro se mu nečekaně stáhlo do ledového uzlu a srdce zběsile rozbušilo.

„Vyznal mi lásku, a přestože já o něj zájem neměl, nechtěl to vzdát, a to ani potom, co jsem se jeho citům vysmál, takže jsem přitvrdil, byl jsem k němu opravdu odporný..." Mistr lektvarů se odmlčel a věnoval Harrymu všeříkající pohled. Ten měl však sklopený zrak, takže si toho nevšiml. „Zaplať Merlin, že se objevil Ben Clarke a Edwardova pozornost se přesunula na něj."

Harry přestal zírat do hlubin vína a podíval se konečně na Severuse. „Nemáš štěstí na partnery," uchechtl se trpce a lokl si sladkého nektaru, který mu muž daroval k Vánocům. Potřeboval svlažit vyprahlé hrdlo. To, co tady jeho manžel vyprávěl, jej nenechávalo klidným. Až příliš se to podobalo jejich příběhu.

„Až donedávna ne," pronesl Severus lehce a odložil sklenku na stolek.

Srdce Harrymu škobrtlo.

„Nechme Clarkea, Clarkem a pojďme si promluvit." Severus už měl dost toho, jak spousta věcí mezi nimi byla stále nevyřčených, a rozhodl se tomu učinit přítrž.

Harry do sebe zbrkle hodil zbytek vína a shodil nohy na zem. „O čem?" zeptal se neklidně a skleničku málem upustil, když se k němu Severus přesunul tak blízko, až se dotýkali koleny.

„Třeba o tom, že se pokaždé odtáhneš, když se tě dotknu."

Harryho polil studený pot a každý sval v těle se mu bolestivě napjal, nedokázal však ze sebe nic rozumného vypravit, přestože v hlavě křičel jasný nesouhlas, jeho hlasivky zůstaly němé. Jediné, co zvládl, bylo dívat se dál Severusovi do očí, ve kterých se schylovalo k bouři.

„Jsem ti odporný?" zeptal se mrazivě lektvarista.

Harry šokovaně vyvalil oči a konečně našel řeč: „Ne! Tak to vůbec není!"

„Tak jak tedy?" mračil se Severus a nepřestával Nebelvíra propalovat pohledem.

Harry se trhaně nadechl. „Naše manželství..."

Lektvarista zasyčel jak vzteklý had. „To je pouhá výmluva. Prokaž čest své koleji a do očí mi řekni, že tě zkrátka fyzicky nepřitahu..." Severus nestačil větu dokončit, protože se na něj mladík doslova vrhnul. Políbil jej tak prudce, že se málem bolestivě srazili nosy, kdyby Severus včas nenaklonil hlavu do strany.

Nebelvír si nemotorně přelezl na mužův klín, a aniž by se odtrhl od druhých rtů, které mu pomaličku začínaly odpovídat, udělal to, po čem prahl už tak dlouho, nechal své prsty zabořit se do Severusových vlasů, za které mírně zatahal. Docílil toho, čeho chtěl, lektvarista pootevřel ústa a tichounce zavzdychal. Harry zaváhal, jenže touha byla silnější, proto polibek prohloubil. Nebyl žádným nováčkem. Ani při činnostech, které sem tam následovaly po líbání, se nijak nečervenal, naopak, rád se ještě před svazkem občas uvolnil. S nikým to však nebylo jako se Severusem, už pouhý polibek jej dostával do kolen a po těle mu naskakovala husí kůže.

Severus chvíli tápal, kam s rukama, až je položil Harrymu na zadek a postupně přebral vedení nad polibkem. S Nebelvírem se již líbal tehdy před Vánocemi, ale tohle bylo jiné. Nesmělost, která je tenkrát držela zpátky, byla pryč. Zůstala jen potřeba být tomu druhému co nejblíž. Nikdy nepřišel na chuť tomu, co předváděli jeho adolescentní studenti na chodbách, hnusilo se mu to, a popravdě se tomu vyhýbal i u Karkarova. Naštěstí na to měli podobný názor. S Harrym, jak se zdálo, to bylo úplně jiné. Nedostavil se pocit zhnusení, ani pomyšlení, ať to rychle skončí. Prozkoumával mladíkova ústa doslova s hladovým zanícením a tělo citlivě vnímalo každý záhyb Harryho těla. Mozek měl zamlžený touhou a nemohl se soustředit na nic jiného, než na ústa, která chutnala po sladkém víně a palčivé potřebě získat víc.

Harry se od Severuse udýchaně odtrhl. „Chci tě, až to bolí," vydechl a palcem přejel lektvaristovi po vlhkém spodním rtu. „Jenže v okamžiku, kdy podlehneme, se naše manželství stane nezrušitelným."

„Vypadám snad, že jsem proti?" zhoupl Severus lehce boky.

Harrymu ze rtů vyklouzlo zasténání a pohyb samovolně zopakoval. „Ne, ale za pár let bys mohl být," dostal ze sebe trhaně.

Severus se sám pro sebe ušklíbl. Dokázal to, stačilo jen zatlačit a Harry byl proti němu bezbranný. Odmítal si připustit, že je na tom podobně.

Mistr lektvarů si myslel, že má vyhráno, jenže se spletl. Harryho mysl možná ovládaly hormony, avšak strach byl silnější. V nestřežené chvíli z mužova klína vstal a přesunul se na křeslo.

„Bude lepší, když rozhovor dokončíme s čistou hlavou," prohlásil zhrublým hlasem. „Jak ses právě přesvědčil, s přitažlivostí problém nemám," zamumlal a zalitoval, že nemá po ruce polštářek, kalhoty všechno skrýt nedokázaly.

Severuse přepadla rozmrzelost, když si Potter odsedl do křesla. Když si však povšimnul jeho nemalého problému, rozmrzelost polevila. „Odpověz mi, vzal by sis mě, kdyby mě Nagini nepokousala?" položil Severus poněkud zvláštní otázku.

„Ne," zakroutil Harry hlavou v jasném gestu. „Nemělo by to smysl. Proč taky? V té době jsi mě nedokázal ani vystát, ať jsem dělal, co jsem dělal, vždycky jsem to jen zhoršil. A když už jsem to vzdal, rozhodnutý pozorovat tě pouze z povzdálí, zdál se mi sen, jak jsi napaden Nagini. Pak už to šlo všechno z kopce. Plán, jejž jsem poté měl, nevyšel..."

„Jaký plán?" skočil Harrymu Severus do řeči, poposedl si na kraj pohovky a bezděky zatnul prsty do čalounění.

„Vytvořil jsem repliku našich prstenů a tu nasadil Karkarovovi na prst. Doufal jsem, že podvod vydrží neodhalený do té doby, dokud Voldemort nepadne. Jenže jsem nepočítal s oslabením vlastní magie do takové míry, že mi bude dělat problém vyčarovat i obyčejné Lumos."

„Tvá magie je skoro na stejné úrovni, jako byla dříve, čarování ti již v hodinách nedělá problémy." Severus začínal cítit jistý druh provinění při pohledu na Harryho, který vypadal ztraceně, a plameny odrážející se na jeho tváři ten pocit ještě umocňovaly.

„To ano, ale na poražení Voldemorta to zdaleka nestačí." Harry polkl další slovo, které se mu dralo na jazyk. Dnes ještě ne, Severus nebyl v rozpoložení, kdy mohl přijmout pravdu. Proto raději změnil téma. „Pak tu byla, a stále je, samotná kletba. Nikdy jsem neměl v plánu ji posílit sňatkem a můžeš mi věřit, že jsem hledal jiné možnosti, abych nás toho svazku ušetřil. Ale Nagini byla nejen neobyčejný tvor, jejíž jed byl sám o sobě smrtelný. Když se ukázalo, že je i viteálem, tvoje šance se rapidně snížily." Harry sklopil zrak k podlaze, cítil, jak se mu krk stahuje nervozitou, a přestože bylo u krbu příjemné teplo, po zádech mu běhal mráz při pomyšlení, jak málo chybělo k tomu, aby jeho manžel byl mrtvý. „Severusi, nikdy jsem neměl v plánu se k tobě takto připoutat, a to nejen kvůli kletbě, která, jak se zdá, je ve skutečnosti dost nestabilní, ale hlavně proto, že jsem byl, jak už jistě víš, špehem u Voldemorta."

Z Harryho vycházela slova čím dál pomaleji, až úplně utichla.

Severus se nepříjemně ošil, neměl tušení, jak Potterovi říct, co očividně potřeboval slyšet. „Čeho se bojíš, Harry?" zeptal se po delší odmlce a doufal, že mu mladík poskytne svou odpovědí nápovědu.

Nebelvír se podíval Severusovi zpříma do očí. „Mám strach, že jednoho dne odejdeš a já zůstanu sám a šílený."

Lektvarista se už nadechoval, aby se k tomu vyjádřil, jenže Harry mu nedal prostor.

„A také, že bych tě mohl ve své pomatenosti zabít." Harry se zajíkl pod tíhou zoufalých emocí a jen silou vůle se donutil pokračovat. „Severusi, já nechci být tvůj vrah ani věznitel. Nenech ty okovy, aby se zacvakly navždy! Uteč, dokud je čas!" Mladíkovi se leskly oči, ale nepřestával se na muže dívat. Bylo to zkrátka nemožné, Severus pro něj tolik znamenal, že si nedovedl představit jediný den bez jeho přítomnosti, až tolik mu propadl. Musel mu ale prozradit, co by je mohlo čekat v budoucnosti, jestliže se Harry pustí těch pár stébélek, které jej ještě držely od toho, aby byl Severusovým skutečným partnerem.

Severus seděl několik sekund ztuhlý jako socha. Ticho, které se mezi nimi rozprostřelo, se dalo takřka krájet. Najednou se muž pohnul tak rychle, že se Harry zmohl jen na překvapené zamrkání a zapření se zády do křesla.

Severus se nad ním naklonil a těsně u obličeje mu začal naléhavě šeptat. „Nikam nepůjdu, jsi jistota, kterou já potřebuju, a nemíním se toho vzdát teď, ani v budoucnu. Nejsem manžel, který ti bude nosit kytky a do ucha ti šeptat sladká slovíčka. Jediné, co ti mohu nabídnout, je to, že s tebou zůstanu, dokud naposledy nevydechnu."

Harry nemohl mluvit, nešlo to, Severus jej zase jednou nechal beze slov. Zvedl proto ruku a pohladil jej láskyplně po tváři.

„Pojďme zapomenout na celou zatracenou kletbu, kterou stejně nikdy úplně nevyřešíme, a buďme jen párem, jenž se hádá v noci o deku." Severus mluvil tišeji než předtím, přesto mu Harry rozumněl.
„Prosím," vydechl a nechal se Severusem vyzvednout do náruče.

Konečně jste se dočkali :D 

Můžu vám říct, že jsem se bála, aby Severus nebyl příliš přeslazený, bylo mi však řečeno, že ne, tak doufám, že ne :D

Přeju všem hezký zbytek týdne.   

Continue Reading

You'll Also Like

316K 19.6K 93
Albus Brumbál má na profesora Snapea neobvyklou žádost. Potřebuje, aby na čas ubytoval Harryho Pottera ve svých komnatách. Co se zpočátku jeví jako ž...
50.7K 2K 29
„𝐞𝐯𝐞𝐫𝐲𝐨𝐧𝐞 𝐢𝐬 𝐰𝐫𝐨𝐧𝐠 𝐢𝐧 𝐬𝐨𝐦𝐞𝐨𝐧𝐞'𝐬 𝐬𝐭𝐨𝐫𝐲" Koho by kdy napadlo, že sám pán zla může mít dceru? Studenty z Bradavické školy...
105K 5.3K 49
Kdysi stanovený mír se začíná hroutit. Ten, jemuž se na hlavě objeví koruna Nejvyšších, má porazit nepřítele, který vstal z temnoty starší než sama D...
95.9K 3.8K 62
!!Tento příběh není můj!! Tento příběh jsem našla na internetu a je mi líto, že tu není. Harry prožívá prázdniny před posledním, sedmým ročníkem. Vol...