AHİR ZAMAN HALLERİ

39 6 0
                                    

Selamun aleykum kardeşlerim. Allah’ın rahmeti ve bereketi hepimizin üzerine olsun. Ahir zaman, Peygamber Efendimiz (sav)’in asırlar evvel öncesinden bizlere bildirdiği, cehaletin körü körüne yapıldığı günümüzdür. İnsanların birbirleri arkalarından kuyuların kazıldığı, yeni nesil münafıkların türediği ve kıyametin bizlere yaklaşmakta olduğunun işaretidir.

 

  Dinimiz islamla alakası olmayan, İslamın yanından dahi geçmeyecek hal, hareket ve tutumda bulunanların türemekle kalmayıp çoğaldığı günümüzde,mümin kardeşlerimizin itikadi konularda ehli sünnet vel cemaat ilkesinden ayrılmamalarını şiddetle tavsiye ediyorum. Rabbim biz müminleri doğru yoldan ayırmasın inşallah.

 

  Peygamber efendimiz (sav) ahir zamanda anarşinin çoğalacağını buyurmuştur.(İMAM SUYUTİ, CAMİ’ÜS SAGİR, 3/211).Görüyoruz ki günümüzde sadece ülkemizde değil tüm dünya da terör belası hızla çoğalmaktadır. Allah terör belasını tüm ümmet-i Muhammed’den uzak eylesin inşallah. Şehitlerimizede rahmet, yakınlarınada sabırlar ihsan etsin. 

 

  Efendimiz, faiz yemeyen kalmayacak, yemese bile tozu bulaşacakdiye buyurmuşlardır.(Nesâî, Buyû: 2; İbni Mâce, Ticârât, 58; Müsned-i Ahmed, No: 10410). Hepimizinde bildiği üzere bankalardaki faiz oranları bizleri müslüman kardeşlerimizi zayıf noktalarımızdan vurmak için uğraşıp duruyor. Ev, araba vb… sahibi olmak vaadiyle bu bataklığa bulaştırıyorlar. Faiz belasının ne kadar büyük bir günah olduğunu Allah Resulü şöyle bildirmektedir: ‘Faiz yetmiş üç kısımdır. Onların günah bakımından en hafifi, kişinin annesi ile zina etmesi gibidir. Bilin ki, faizin en şiddetlisi Müslüman kişinin ırzıdır’ buyurmuştur.(Hâkim: 2259, İbni Mace: 2274, İbnu’l-Carud: 647 Albânî Sahihu’l-Cami: 3539).Gel gelelim ki bizlere faizi süslü püslü reklamlarla, güzel, temiz giyinimli banka görevlileriyle ve ‘kredisiz hiç birşey sahibi olamazsınız’ düşüncesini beynimize yerleştirerek şeytani oyunlarını sürdürüyorlar. Bizleri günahın en pis tarafına alet ediyorlar. Birer müslüman olarak çok uyanık olmamız gerekiyor. Rabbim bunların ve bu gibi kurumların şerrinden bizleri korusun inşallah.

 

  Sizlerinde bu yazıda şahit olduğu üzere ahir zamanın sadece bir kısmının da olsa ne kadar tehlikeli olduğunu anladık. Rabbim anladığımızla amel etmemizi nasip etsin inşallah. Allah’a emanet olun.Selamun aleykum.  

 

Selam ve Dua ile..

 

Yusuf BAŞ

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Nov 12, 2016 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Gençler Yazıyor ~2~Where stories live. Discover now