TOPUZLA TESETTÜRE HAYIR

19 7 0
                                    

Eski zamanlarda tesettürlü hanımlar saçlarını dahi toplamazlarmış. Başlarındaki başörtüsü o kadar büyük ve genişmiş ki saçları açık bıraksalar da gözükmezmiş. Peki ye günümüzde?

Biz hanımlar olarak başımızda ayet taşıyoruz ve topuzsuz başörtmemiz gerekiyor. Ben de bunu geç fark etsem de Elhamdülillah nefsime karşı gelmeyi başardım.Biz başörtüsü örtmeyi ayetlerden ve hadislerden öğreniriz.

“Cehennemliklerden iki sınıf vardır ki, ben onları görmedim. (Biri) Beraberlerinde sığır kuyrukları gibi kamçılar olup, onlarla İnsanları döven bir kavim, (diğeri) giyinmiş, çıplak, eğrilmiş ve eğrilten bir takım kadınlardır! Başları eğri deve hörgüçleri gibidir. Bunlar cennete giremeyecek, onun kokuşunu da duyamayacaklardır. Hâlbuki cennetin kokusu şu kadar ve şu kadar mesafeden duyulacaktır.”  buyurdular. (Müslim, Cennet, 52 ( 2128)

Hadiste de görüldüğü üzere açıkça belirtilmiştir. Topuzdan kasıt saçları yukarda toplamak ya da birtakım eşyalarla büyültmektir.Biz tesettüre dikkat çekmemek için de gireriz.Ama öyle topuzlular görüyoruz ki büyük kafalarıyla dikkatleri üzerlerine çekiyorlar.Ve taktıkları ince,saçları gösteren,parlak renkleriyle dikkat çeken şallar/eşarplar yine dikkatleri üzerine çekmektedir.Modanın bize dayatması olan bir alışkanlık daha bizlere normal gelmeye başlamıştır.İman ettiğimiz Allah’ın Resulü topuz yapanları lanetlediği halde neden vazgeçemiyoruz?

Düşünmek lazım kardeşlerim düşünmek.Allah’ınrızasını kazanmak uğruna yaptığımız ibadetleri İslam düşmanlarının isteğine göre şekillendirdiğimiz vakit sonumuz ne olur? Bilgisiz olmayın.Allah (cc) Kur’an’da tsettür ayetleriyle bize doğru olanı göstermiştir.Meal veya tefsir okumadığımız için doğru olan tesettürü göremiyoruz.

Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. /NUR 31

Allah nefsimize ve modern tesettüre göre değil de ayetlere göre giyinmeyi nasip etsin. Öğren,uygula,öğret 

Büşra KAYNARPUNAR

Gençler Yazıyor ~2~Where stories live. Discover now