Derdini unutan ümmet..

3 0 0
                                    

Kimileri şefaat var dedi unuttu,  kimleri yok dedi unuttu.. Kimileri kabir azabı hak dedi unuttu kimileri kabir azabı yok dedi. Kimileri Peygamberin mucizeleri şunlar dedi kimileri inkar etti.. Kimileri Nüzulu İsa hak dedi, kimileri böyle birşey yok dedi.. Biri dedi cehennem baki çıkamazsın öbürü dedi elbet çıkarsın… Kimileri şeyhim dedi, kimileri şeyh te neymiş… Kimileri Kıyamet alameti binaların yükselmesi dedi  kimileri alamet de nedir dedi..

Bu ümmet çok şey söyledi.. Çok şey konuştu ancak derdini unuttu.. Bu ümmet bunları tartışırken kim bilir kaç insan kâfir olarak, islamla tanışmadan gitti.. Kim bilir kaç kardeş derdinden intihar etti.. Kim bilir kaç masum çocuk siyonist İsrail,  Esed ve başka zalimler tarafından katledildi.. Biz konuştuk ceplerimizi doldurduk maaşlar takır takır yatarken kim bilir Afrika’da kaç çocuk susuzluktan, açlıktan öldü.. İlahi haya yı öğrenmeye geldiğimiz İlahiyat fakültelerinde kim bilir kaç kardeşim ayıbın yolunu kaybetti.. Kim bilir kaç kardeşim ahlakını zedeledi.. Biz bunları konuşurken tesettür şuurunu, ahlak yolunu, değerini kaybetti.. Sabah namazına kalkamayan hatta namazlar da istikrar gösteremeyen bir nesil inşa ettik.. Biz bunları tartışırken kaç evlat annesine asi davrandı.. Ümmet çok şey konuştu, konuştu ve konuştu… Ümmet bunları konuşurken Ümmetin derdini unuttu.  Gazzeli yetimi unuttu.. Gözyaşlarını unuttu.. Vallahi billahi hepimiz hesaba çekileceğiz.  Unuttuğumuz o kardeşler var ya hepsi bizden davacı olacak.. Çünkü biz Müminler ancak kardeştirler Hucurat 10. ayetinin gereğini yapmadık, yapamıyoruz..

Kardeşlerim!  Unutulan dertleri hatırlayalım, hatırlatalım… Biz ümmeti Muhammediz… Komşusu açken tok yatmayan bir peygamberin ümmetiyiz…Rabbim şeytanın sağdan yaklaşmasından bizleri alıkoysun hepimize ümmet bilinci versin..

Selam ve dua ile hayırlı günler…

 Emine ÇELİKER

Gençler Yazıyor ~2~Onde histórias criam vida. Descubra agora