ÜMMET SENİ BEKLİYOR

31 3 0
                                    

Evet kardeşim yanlış duymadın ümmet seni bekliyor! Ben ne yapabilirim ki ümmet için? Deme! Çünkü sen, Zeynep, karşı komşun Fatih, en iyi arkadaşın Burak, ben… Hepimiz bu ümmetin bir parçasıyız. “Herkes ben ne yapabilirim derse.” Ne olur halimiz? Unutma hepimiz kocaman bir biz ederiz. Ama senin hep aklında olması gereken üç kelime; “Ümmet beni bekliyor.”

Farkında mısınız bilmem ama biz müslüman gençliğine baktığımızda bir özgüvensizlik var. Nedir bu özgüvensizlik, kendini eksik görmek, kendini bir hiç gibi görmek?
Kardeşler bizi bekleyen hemde büyük bir özlemle bekleyen çok fazla insan var! Artık kendimize gelme zamanı geldi de geçiyor. Kocaman bir ümmet uyutulurken bir yandan da canlarımızı alıyorlar. Hemde en sevdiklerimizi bizden koparıyorlar. Suriye’de, Filistin’de Türkmenistan’da Arakan’da, Mısır’da, Lüblan’da, Afrika’da…
Uyanman için daha sayayım mı kardeşim?

Artık aslaklar gibi sabahtan akşama kadar telefonda, bilgisayarda, kafelerde, alışveriş merkezlerinde geçirmeye vaktimiz yok! Çünkü bizim Filistin, Suriye ve diğer saydığım ülkelerde annemiz öldürülüyor, babamız işkencelere mâruz kalıyor, bacılarımız tecavüze uğruyor, kundaktaki ufak kardeşimiz enkaz altında kalıyor… Yani ölüyoruz kardeşim. Öldürülüyoruz!
Uyanman için daha sayayım mı kardeşim?

Malesef bizi öyle bir hale getirdiler ki; Üniversite sınavına çalıştığımız kadar ümmet’in birliği ve beraberliği için çalışmadık. Hayatımız nasıl olursa olsun, işimiz ne olursa olsun, eğitim durumumuz ne olursa olsun, toplumdaki yerimiz ne olursa olsun;

Hayatın boyunca unutmaman gereken üç kelime olmalı, üç önemli kelime, seni sen yapan üç önemli kelime; “”Ümmet beni bekliyor!””

Tarık GÜLDÜR

Gençler Yazıyor ~2~Where stories live. Discover now