Kendini Bilen Rabbini Bilir!

3 0 0
                                    

Dostlar bu yazıda sizlerle kendimizi tanıyalım ne dersiniz? Nasıl olacakmış o dediğinizi duyar gibiyim.. Hadi o zaman başlayalım..

Bugün insan vucûdundaki müthiş yapıdan bahsedelim ve Rabbimizin sanatını görelim. Öncelikle şunu sormak istiyorum “Ayaklarımızın arka tarafında et yığını yani topuk diye adlandırdığımız bölge olmasaydı yani o kadar etli olmasaydı sizce ne olurdu? Ne olurdu biliyor musunuz her attığınız bir adımda vucudunuzdaki bir kemik kırılacaktı. Peki bu et yığınını kim oraya koymuş olabilir? Hangi ilim sahibi topukların varlığının faydasını ve yokluğunun insan için zararalı olacağını bilmiş olabilir?

2013 yılında yapılmış olan Clinical and Translational Immunology” adlı bir çalışma anne sütünün içeriğinin bebeğin ihtiyaçları doğrultusunda değiştiğini kanıtlamış. Peki annenin vûcudunu ve bebeğin ihtiyaçlarını nasıl oluyorda anlayabiliyor dersiniz? Araştırma onuda ortaya çıkarmış: Annenin göğüs uçlarında bulunan resöptörler bebeğin tükürüğündeki virüs ve bakteri gibi patojenlerin tespitini yapıyor. Daha sonrasında ise anne vucudunda bebeğin ihtiyacı olan antikorlar süte çok hızlı bir  şekilde süte karışıyor ve bebeğe aktarılıyor. Oldukça etkileyici değil mi? Bebeğin ihtiyacını ve buna karşı annenin vucudunun nasıl tepki verdiğini hep birlikte gördük ancak bunu ne annenin yaptığını söylemek akıllıca olur ne de aciz yardıma ve şefkâte muhtaç bir bebeğin yaptığını söylemek insan aklına ve mantığına uygun olur. Bunun tersini söyleyenin akıl sağlığından şüphelenmemenin elde olmadığını düşünüyorum. Hatta bu müthiş olay gerçekleşirken anne ve bebeğin bütün bunlardan haberi dahi yoktur.

Peki bunu yapan güç kudret ilim sahibi kim?

Bunu yapanı biz Müslümanlar;

ilim, irade, kuvvet sahibi olan YÜCE ALLAH diyoruz..

Tarık GÜLDÜR

Gençler Yazıyor ~2~Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon