Başörtüsü

26 5 1
                                    

….Ve kadın farketti: ”başörtüsü onu güzel yapıyor”du

İşte o zaman başörtüsü bir şeylerin ters gideceğini anlamıştı, 

Korkuyordu, tedirgindi, ve sonra korktuğu başına geldi, üstüne güneş gözlüğü, altına makyajı geldi dar kotu geldi hatta bırak kotu tayt dedikleri hiç sevmediği hiç tanımadığı bizden biri olmayan bir şeytan icadı geldi, topuklu ayakkabısı geldi, geldi de geldi, tek parça olması gereken tesettür şimdi yirmi beş parçaya bölünmüştü, yabancı hissediyordu artık kendini masum başörtüsü, oraya ait değildi sanki ama tutsaktı artık.

Kaçıp kurtulamıyordu çünkü bir kadının en büyük zaafını karşılamıştı onu güzel kılıyordu yada onla da güzel olunabiliyordu, manası, değeri, hikmeti unutulmuştu. Hiç de bilmeden hiç de istemeden böyle bir suça ortak olmuştu başörtüsü hatta meşhur olmuştu artık moda olmuştu insanın zaaflarını kullanan moda kanserinin bir parçası olmuştu. Ve yine kadından vurmuştu biliyordu işte zaafları hassas noktaları darbeci bir general gibi ezip geçerdi dinlemezdi dini değer, gözünün yaşına bakmazdı başörtüsünün, kullanırdı onu.

Kurtulmak istiyordu başörtüsü oradan, orada durmamalıydı artık keşke ‘kovulsaydı’ hatta dövülseydi de bunları yaşamasaydı diye geçirdi içinden, zorla tutuluyordu tıpkı annesinin sözünden çıkmayan bir çocuğun zorla içki masasına oturtulması gibi yada namuslu bir kadına zorla fuhuş yaptırılması gibi kurtulamıyordu bu muameleden çünkü, evini çok özlemişti eski sahiplerini çoook özlemişti onun için okulları bırakan polisle çatışan, eski dostlarını çok özlemişti Kuran’ı, onsuz yapamayan Namazı çok özlemişti, neredesiniz diye ağlıyordu geceleri herkes uyurken sıkıştırıldığı çekmeceden..                 

Beytullah İsmet TOPRAK

Gençler Yazıyor ~2~Место, где живут истории. Откройте их для себя