Ahir Zamanda Namaz

58 3 0
                                    

Selamın aleyküm…
Kardeşlerim, günümüz islam dünyasındaki en mühim sorunlardan bir tanesi de namazdır. Müslüman bir ülkede namazın sorun olması ise çokça üzücü. Öyle ki müslüman bir ülkede müslüman insanlara “namaz kılıyor musun?” diye sorar olduk. Halbuki biz Müslümanların müslümanlıklarının ilk beş şartından biri gözümüzün nuru NAMAZ iken.
Kardeşlerim ahir zaman günümüz için büyük bir sorun teşkil etmekte.Tesettürün baş kapamak olarak algılandığı, namazların aksatıldığı, insanların dünyevi isteklere kapılıp Allah’a kulluk görevinin unutulduğu, Müslümanlığı zehirlemek için yapılan dizilerin programların izlendiği, vakitlerin boş bir şekilde öldürüldüğü zamandayız. Biz müslümanlara düşen görev ise böyle zehirli bir zamanda nefsimize karşı cihat edip Allah’a kulluk görevimizi yerine getirmek, beş vakit namazlarımızı aksatmadan eda etmektir. Ahir zamanda bu faaliyetleri yapmak bizim nefsimize karşı kötü ortamlara karşı cihattır. Sizlere bir Hadis-i Şerif nakletmek istiyorum:
Cebrail(a.s) bir gün , kendi yaratılışına bakmış ve Allah (C.C) ‘a şükür için iki rekat namaz kılmış ve bu namaz tam bin yıl sürmüştür.Cebrail(a.s): Ya Rabbi!Benim namazımdan daha güzel namaz var mı diye sormuş ve Allah(C.C) şöyle cevaplamıştır;
Ahir zamanda namaz kılan gençler vardır.Onların iki rekat namazı senin kıldığın bin yıllık namazdan daha güzeldir
Kıymetli kardeşlerim, bu hadis-i serif’te anlamak isteyene ne güzel bir anlam var değil mi? Peki neden biz müslümanlar Rabbimizin bize emrettiği beş vakit namazı aksatıyor, ihmal ediyoruz? Vicdanımız nasıl rahat ediyor da  bir günümüzde Allah’ın emrini uygulamadan başımızı yastığa koyabiliyoruz?
Demem odur ki ahir zamanda nefsi isteklerimizde boğulup güzel günlerimizi öldürmeden aklımızı başımıza alıp namazlarımızı da aksatmadan tadili ekrana riayet ederek kılalım. Camileri, Mescitleri boş bırakmayalım. Kılmayan kardeşlerimize birer  örnek  olarak onların da başlamasına vesile olalım inşallah. Yazımı Hz.Ömer’in çok sevdiğim bir sözü ile bitirmek istiyorum
Namaz kılan yaşlıyı severim ama Namaz kılan gence aşığım.”
Allah’a emanet olun.

Nidanur YÜCESES

Gençler Yazıyor ~2~Where stories live. Discover now