Bu Küfürle NEREYE? DUR ARTIK!

5 0 0
                                    

Tüm güzellikleri veren Allah’ıma (c.c) hamd olsun.Selam,rahmet ve bereketi Salih kullarının üzerine olsun. Sonsuz salat ve selam Fahri Kainat (s.a.v)’ın üzerine olsun.

Günümüzün kanayan o kadar çok yarası var ki! Sebebi ise AHİR zaman Ümmeti olmamız. Her zaman kanayan yaralardan yola çıkarak bir takım yazıları kaleme almaya çalışıyorum. Bu haftaki konumuz KÜFÜR…

İlkokul çocuğunun hatta komikmişcesine gibi 2-3 yaşındaki çocuğun bile dilinde küfür elinde bir takım hareketler. Ebeveynlere soruyorum! Küçücük yaştakaki çocuğa küfür öğretip bir takım hareketler yaptırdığınız zaman neden bu eğlenceniz? Komik mi? Ne kadar doğru bu davranışınız hiç düşündünüz mü? Çocuğunuzun hem psikolojisi bakımından hem de dini bakımdan yıpratmıyor musunuz?

Benim aklım almıyor arkadaşlar! Özellikle okullar dağılırken çıkın ve gözlemleyin. Çocukların ağzında küfür. Veya daha acısını söylüyüm mü?  Ailede kişiler karşılıklı bu argo kelimeleri söylüyor, evde huzur kalmıyor ve bir süre sonra yuvalar dağılıyor veya dağılma noktasına geliyor.

Böyle olmamalıydı.Peygamber Efendimizin ahlakı ile ahlaklanmamız gerekirdi,televizyondaki internetteki veya ortamlardaki uygunsuz argo kelimeler ile değil!

İslam dini her türlü kötülük ve incitmeye karşıdır. Çünkü, İslam insanı insan etmeye gayret ediyor. Bu nedenle İslam, insanı her türlü kemalat ve güzelliğe ulaştıracak emirleri verdiği gibi,  her türlü rezillikten ve çirkinlikten uzaklaştıracak fiilleri de yasaklamıştır. Bu nedenle diyebiliriz ki, küfür ve sövme ile karşıdaki insanları rencide ve rahatsız eden her türlü fiil günahtır ve haramdır. Çünkü Müslümanları rencide etmek haramdır ve insanı günahkar eder. Hatta kafir bile masum ve hatasız olsa, onu rahatsız etmek İslam dininde yasaktır. Çünkü, Peygamberimiz (a.s.m) şöyle buyurmuştur:

“Kim bir zımmiye eziyet etse, şüphesiz ben onun hasmıyım, düşmanıyım.”(el-Hindî, Kenzu’l-Ummal, IV / 618; el-Camiu’s-Sağîr, I / 1210)

Peygamberimiz (a.s.m) şöyle buyuruyor:“Müslümana sövmek fısktır. Onunla çarpışmak ise küfürdür.”(Müslim, 1/325)

İbn Abbas’tan rivayet edildiğine göre;

Resulullah zamanında iki adam arasında karşılıklı sövme oldu: Bunlardan biri sövdü, diğeri sustu. Peygamber (s.a.s.) de oturuyordu. Sonra diğeri aynı sözü geri çevirdi. Bunun üzerine Peygamber (s.a.s.) kalktı ve meclisten dışarıya çıktı. Hz. Peygamber (asv)’e “Niçin kalktınız?” diye sorulunca,

“Melekler kalktı, ben de onlarla beraber kalktım. Bu sövülen, sükût ettiği müddet, melekler buna sövene, sözü geri çeviriyorlardı. Ne zaman ki bu adam, sövenin sözünü geri çevirdi, melekler kalktı, gitti.” buyurmuştur. (Ebû Dâvûd, Edeb, II, 572)

Bir günahı alışkanlık haline getirip sürekli yapmak, daha büyük bir günahtır. Alışmışız bir kere, amannn ağzımdan kaçıverdi,hak etti ama canım,o anlık sinirle dedim vs.vs. demek mazeret değildir kardeşlerim. En kısa zamanda bu çirkin günahtan tövbe edip bir daha dönmememiz gerekir.

UNUTMAYIN Peygamber Efendimizin ahlakı ile ahlaklanmamız gerekirdi,televizyondaki internetteki veya ortamlardaki uygunsuz argo kelimeler ile değil!

Hucurat 11.Ayet: Ey müminler! Bir topluluk diğer bir topluluğu alaya almasın. Belki de onlar, kendilerinden daha iyidirler. Kadınlar da kadınları alaya almasınlar. Belki onlar kendilerinden daha iyidirler. Kendi kendinizi ayıplamayın, birbirinizi kötü lakaplarla çağırmayın. İmandan sonra fâsıklık ne kötü bir isimdir! Kim de tevbe etmezse işte onlar zalimlerdir.   buyruluyor.Hadi gelin hep birlikte tevbe edelim.

(Allahım! Beni bağışla,bana hidayet nasip eyle, tüm günahlarımdan sana sığınırım.Ben ki günahkar bir kul Sen (c.c.) ki merhametlilerin en merhametlisi.Beni bağışla.Senden başka ilah yok.Eman ver bana.Beni Cehennem azabından koru…) Ecmain aminn.Ellerimiz semaya yükselsin kardeşlerim.Hep birlikte Amin diyelim.Dualarınız dualarımıza karışsın…

esra’NUR’

Gençler Yazıyor ~2~Where stories live. Discover now