CİHAD NEDİR ?

6 0 0
                                    

Bismillahirrahmanirrahim

Kardeşlerim cihad nedir ? Cihad sadece  Kuran-I Kerim’de söylendiği gibi sadece kılıç ile yapılan bir eylem midir ? Tabi ki de hayır. Kardeşlerim cihad sadece kafirlerle savaşarak yapılmaz bir kaç örnek vermemiz gerekirse nefsin ile kendi içinde mücadele etmen en büyük cihaddır veya şeytani eylemlerden kendini koruman da en büyük cihadlardan biridir. Benim gibi genç mü’min kardeşlerim bizim bilmemiz gereken ve yapmamız gereken şey Allah’tan korkmaktır. Allah’tan korkan kalp ne kafirden korkup kılıçlı veya silahlı cihaddan korkar ne de şeytani eylemlere veya nefsinin isteği doğrultusunda hareket eder. Allah’tan korktun mu kardeşim o zaman sen kimseden korkmayacaksın çünkü ; O Allah korkusu ki senin şeytana, nefsine, insanlara, dünyaya, paraya, geçimsizliğe olan korkunun yerine iman dolu bir kalp alacak işte senin bunlara karşı savaşman en büyük cihadtır kardeşim.
Biz açlıktan karnına taş bağlayan dünyaya ne eşi ne benzeri ne gelmiş nede gelecek olan Hz.MUHAMMET (ﷺ)’in ümmetiyiz bizi ne nefsimiz nede şeytanın kara oyunları bu dünya cihadında yıldıramaz !! yıldıramayacakta !!

PEKİ ŞEYTAN VE NEFSİMİZ İLE NASIL CİHAD EDERİZ ?

En büyük şeytan nefsimizdir. Onun isteği doğrultusunda hareket etmemek bizim kendi irademize kalmıştır. Nefsimiz bizi Allah yolundan döndürmek için türlü bahaneler üretir. Ezan okunuyor namaza gideceksin.
“SU SOĞUK NASIL ABDEST ALACAĞIM ŞİMDİ” der nefsin. Yardıma muhtaç birini gördün yolda yardım edeceksin “BUNLAR BENDEN DAHA FAZLA KAZANIYOR NE YARDIM
EDECEĞİM” der nefsin. Bu konuşmalar senin içinde yaşanıyor kardeşim bu konuşmaları duyduğun an bil ki sen doğru yola giderken şeytanın ve nefsinin oyunlarıyla yolundan çevirilmeye çalışıyorsun içinde duyduğun anda bunları, inadına koşacaksın iyiliğe, yardıma, namaza, iyi bildiğin yapman gereken iman hakikatlerinden bunları içinde duyup geri dönüyorsan sen cihaddan kaçıp evine çekilen yaşlı bir kişiden farksızsın. Nefsinle savaş onunla Allah yolunda koşarak savaş İslama hakaret edenler karşısında sessiz pısırık sesi çıkmayan müslümanlardan olma kendi ülkesinde başörtüsü takan kardeşine hakaret edip gene aynı ülkesinde aynı kıyafeti rahibeler giyince hürmetle karşılayanlardan olma Allah’ın dinine sahip çık dik dur haksız olan babanda olsa akraban da olsa karşısında dur. Cihad illede kılıç silah kullanarak yapılmaz !! Şeytani eylemlerin normal olduğu, haramın normal karşılandığı şu günlerde sen tek dahi olsan haram işlerin olduğu yerde bulunduğunda ;
“SİZ GÜNAH İŞLİYORSUNUZ SİZ HARAM YOLDASINIZ” diye biliyorsan ezan okuduğunda camilere koşarak gidiyorsan sen nefsinle, şeytanla en büyük cihadını gerçekleştiriyorsun zaten Allah’ın emirleri doğrultusunda insanlara dini İslamı anlatıyorsan sen batıla karşı cihad ediyorsun zaten kardeşim sen bunları yapabiliyorsan bedenin olmasa da ruhun Arş’a ulaşmış olacaktır Biiznillâhi Teâla….

AbdulSamed KILIÇ

Gençler Yazıyor ~2~Where stories live. Discover now