OLMAYANLAR DA VAR

22 4 0
                                    

Esselamu aleykum kardeşlerim.

Buram buram et kokan evlerinizden yılda birkaç kez et yiyebilen insanları düşünün. Siz kurbanın çok işi var çok yoruldum diye hayıflanırken başkalarının kurban kesmeye olan hevesini düşünün. Daha etin tadına bakmayan insanlar varken bu hayıflanmak niye?

Vacip olan kurban ibadetini yerine getirirken etrafımızı da görmezden gelmeyelim inşaAllah. Kurbanın görevlerinden olan ihtiyaç sahiplerinin paylarını unutmayalım.

Bu kurbanlık konusunda israfa da değinmek istiyorum kardeşlerim. İnsanlar yoksulluktan kurban kesemiyorlar. Biz ise yemek beğenmiyoruz veyahut yemeğe kötü anlamında laflar sarfediyoruz. Ne kadar doğru? Doydum deyip tabağımızda yemek bırakırken hiç mi aç kalmış müslüman kardeşlerimizi düşünmüyoruz?

Her yemekten sonra Elhamdülillah demek sünnettir. Biz bu sünnetin yanında Rabbim olmayanlara da ver desek daha güzel olmaz mı? Gönül ister ki onların da hepsini doyuralım fakat böyle bir imkânın yoksa aç kardeşim ellerini bir kez de onlar için dua et. Kilometrelerce uzaktaki kardeşlerine dua ulaşır Allah’ın izniyle.

Bugün bir yaşlı teyzeye bayramlaşmaya gittik ve söyledikleri çok manidardı. ‘İnsan isterse 2 dakikasını yaşlılara ayırır.Onları mutlu ederseniz hem Allah katında değerlenirsiniz hem de yaşlının gözünde kıymetiniz artar.’ dedi. Memnun oluşunu gözlerinde gördüm kardeşlerim. Varsa etrafınızda böyle kimseler, onlara yalnız olmadıklarını gösterin.

Hayırlı bayramlar kardeşlerim.

Büşra KAYNARPUNAR

Gençler Yazıyor ~2~Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα