Nereye Kadar Bu Tembellik?

10 0 0
                                    

BismillahirRahmanirRahim

Tüm övgüler,tüm şükürler,hamdler Allahu Teala’ya (c.c)dır. Rab’imin selam,rahmet ve bereketi sizin üzerinize, sonsuz Salat ise Tüm insanlığın son Peygamberi Hz.Muhammed (s.a.v)in üzerinedir.

Şeytan bu zamana kadarki süre içerisinde en çok bizlerle uğraşıyor ve vesvese veriyor. Çünkü bizlerAHİR ZAMAN ÜMMETİyiz.

Günümüzde birçok kişide mevcut olan tembellik, adeta birer kanser hücresi gibi  hızla her birimizi sarmaya başladı.

Tembellik; Rahata düşkünlük,dünyanın cazibesine kapılma ,insanın çalışma hevesine karşı gafletin uyanmasına sebep olur .Tembellik; İlk zamanlarda çok güzel bir şeymiş gibi gelse de insana daha sonrasında yerini KOCA BİR BOŞLUK alır. Bu da bir süre sonra sürekli ertelediği işlerinin aksamasına, sevdiklerinin üzülmesine, şikayetlerin artmasına, bunalımlara yerini bırakır.(Allahım bizleri affetsin İnşaAllah.)

Bir işle meşgul olmayan, çalışmayan, işlerini hep erteleyen kişiler derin karamsarlık içine düşerler.Derler ki; Bir işe yaramıyorum, arkadaşlarım nerelere geldi ben nerelere geldim, herkes hayatını güzelce yoluna koymuş ben hep aynı yerdeyim.vs.vs. Ve bunların ardı arkası kesilmez.

Cenâb-ı Hak, bütün yarattıklarına hareket etme ve çalışma meyli koymuştur;

Kur’an ve sünnette bu şekilde tenkit edilen tembellik, insanların dünya ve ahireti için zararlı olan bir şeydir. Başarısızlığın başlangıcıdır. Onun için İslâm dini insanları tembellikten sakındırmıştır. Aynı zamanda bütün peygamberler insanları tembelliğe karşı uyarmışlardır. Tembelliğin zıddı çalışkanlıktır. Her türlü başarının yolu, çalışkanlıktan geçer. Bütün peygamberler, çalışmayı emretmişlerdir.

Peygamber Efendimiz (aleyhi ekmelü’t-tehâyâ) buyurur ki, “Bir insan (gece) uyuyunca şeytan onun boyun köküne üç düğüm atar. Her düğümle beraber, “Önünde uzun bir gece var, rahat uyu!” der. O kimse gece uyanıp abdest alırsa, bir düğüm çözülür. (Kur’ân okuyarak, tesbîh ve tehlîl ederek) Allah’ı anarsa, bir düğüm daha çözülür. Bir de namaz kılarsa, şeytanın düğümlerinin hepsi çözülür. Böylece insan, canlı ve hoş bir hâlet-i ruhiye ile sabaha erer. Aksi halde içi kararmış ve uyuşuk bir halde sabahlar.

Hz. Muhammed (s.a.v.) de, namazlarının sonunda el açıp Allah’a dua ederdi. Çeşitli kötü, yanlış, zararlı ve istenmeyen şeylerden Allah’a sığınırdı. Bunlardan biri de tembelliktir. “Ya Rabb’i, tembellikten sana sığınırım.” derdi (Buhârî, Cihâd, 25, 74; Müslim, Daavât, 48, 52; Ebu Davud, Vitr, 32, Edeb, 101; Tirmizî, Daavât, 70, 76, 115; Neseî, İstiâze, 7, 8, 12; İbn Mace, Dua, 3; Ahmed b. Hanbel, II, 185, III, 113, 117).

Ayeti kerimelerde;

Bilsin ki insan için kendi çalışmasından başka bir şey yoktur. (Necm/39)”Tefsir:Bu ayetten 3 kaide elde edilebilir; 1)Her şahıs yaptığının karşılığını görecektir.  2)Başkasının yaptığı amellere, kimse ortak olamaz; ancak yapılan amele iştirak edilmişse, karşılığına (mükafata) da iştirak edilebilir. 3)Hiç kimse yapmadığı amelin karşılığını alamaz.‘Mevdudi’

Ve çalışması da ileride görülecektir.(Necm/40) “Tefsir:Yani ahirette herkesin hesabı görülecektir.”

Sonra ona karşılığı tastamam verilecektir. (Necm/41)”

Kardeşlerim her şeytan nefsimize üflediği zaman aklımıza bu ayetler gelsin. Unutmayın her şey bizim elimizde.Rabbimin (c.c) rızasını kazanmak için çabalamak da bizim elimizde, ((“…Allah ise kendi izniyle cennete ve ve mağfirete çağırır…” (Bakara/222 ayetinin sadece bir kısmı)) O’nun (c.c) cezalandırdığı kullar arasında olmak da bizim elimizde. UNUTMAYIN!  Allah (c.c) bagislayandir,yumuşak davranandir.

Selam ve Bol Dua İle

esra’NUR’

Gençler Yazıyor ~2~Where stories live. Discover now