Yaradılış Mükemmeliği

9 1 0
                                    

Her şeyin belirli bir düzeni vardır. Kitabımız bunu mükemmel bir şekilde kanıtlıyor.
Kainatta hiçbir varlık başıboş yaratılmamıştır. Kuşlar, karıncalar, tavşanlar ve hatta domuzlar. Her şey belirli bir parçaya, zincire aittir ve belli bir yaradılış özelliği vardır.
Bildiğimiz gibi kainattan önce ruhlar yani ruhlar alemi yaratıldı. Allah (c.c.) hepimize sordu “Ben sizin Rabbiniz değil miyim?”
Ne mutlu biz inananlarla evet diyerek şehadet getirdik. Bütün bu olanlardan sonra kainat yaratıldı. Sırayla. Dağlar, denizler, bitkiler, hayvanlar ve en son insanlar. Ve insanlar Allah’ın da dediği gibi üstün yaratıldı. Eşref-i mahlukat (yaratılanların en eşreflisi en şereflisi) dendi hepimize. Zaten düşünürsek nasıl eşref-i mahlukat sıfatına yakıştığımızı anlayabiliriz. Gözlerimiz, ellerimiz, tırnaklarımız, dillerimiz, kulaklarımız, hücre sistemlerimiz. Vücudumuzdaki her organ bizim için çok önemlidir. Bir tanesinin bile eksik olması bütün hayatımızı değiştirebilir.
Örneğin gözlerimiz… Hiç gözünüz olmadığında ne yapardınız düşündünüz mü? Anne ve babanızın, kardeşlerinizin, arkadaşlarınızın yüzlerinin nasıl olduğunu bilemezdiniz. Güzel olan hiçbir şeyi göremezdiniz. Bir dergideki renkli resimlerin hiçbirini göremezdiniz. Televizyonda sevdiğiniz çizgi filmleri seyredemezdiniz. İşlerinizi hiç kolaylıkla yapamazdınız. Renklerin, şekillerin hiçbirini göremez, ışığın ne olduğunu bilmez ve bunların hiçbirinin ayrımını yapamazdınız. Bu liste saymakla bitmez. Allah insanların hepsini görebilecekleri gözleri ile yaratmıştır. Bu, Allah’ın insanlara verdiği çok önemli bir güzelliktir.
Saymakla bitmeyecek her şeyimiz mükemmel bir düzen içinde yaratıldı ve bu yaratılış binlerce yıl önceki kitapta geçtiği halde inkar etmemiz gerçekten mantıksızlık.
Kitabımızı Allah bize yardımcı olsun diye vermiştir. Verdiği akılla düşünmemizi sağlamıştır ve kitabımızda da 186. ayette aklımızı kullanmamız hakkında bizi uyarmıştır. Aklımızı kullanıp düşününce de tek yol İslam’a çıkıyor dostlarım. Ben aklımı kullandım düşündüm, gene tek yol İslam oldu  Selametle
“Ey insan, ‘üstün kerem sahibi’ olan Rabbine karşı seni aldatıp-yanıltan nedir? Ki O, seni yarattı, ‘sana bir düzen içinde biçim verdi’ ve seni bir itidal üzere kıldı. Dilediği bir surette seni tertib etti.” (İnfitar Suresi, 6-8)

Esmanur YATICI

Gençler Yazıyor ~2~Where stories live. Discover now