Hakka yolculuk..

11 0 0
                                    

Evet, yalın geldik şu dünyaya fakat yalınlığımızı da öyle kimselere göstermedik. Giyindik elbisemizi ahlakımızı Allah’ın izniyle.  Nasıl dünyaya gözlerimizi açtığımız o ilk gün, ebe hanımın bizi bir küçük havluya sarıp, annemizin koynuna verdiği gibi ölürken de kefenimize sarılıp, ebediyetin, hakkın, sonsuz güzelliğin koynuna bırakıldık biz iman edenler; son nefesine kadar bu davaya sahip çıkmaya baş koymuş yürekler. Ve en güzel yanı ki bu imtihanın sahibine; Rabbimize kavuşacağız bizler…

 

“Her nefis ölümü tadacaktır. Sizi bir imtihan olarak hayır ile de şer ile de deniyoruz. Ancak bize döndürüleceksiniz.” {Enbiya Sûresi:35}

 

 Ne çok haykırdık şu dünyaya gelirken, ne sıkıntılar çektirdik anamıza, yeri geldi babamıza. Sırf şu dünyada saltanat kurmak için miydi bu yakarışlar ? Gün geçtikçe boyumuz da aklımız da büyüdü. Peki ya neden yüreğimiz bu gelişimden eksik kaldı? Haktan yana neden susanlar çoğaldı?

 

Hayır, hayır..

Artık susmalara yer yok. Şimdi haykırma zamanı !

Ne mutlu hak için haykırana !

“De ki: ‘Hak geldi, batıl yok oldu. Hiç şüphesiz batıl yok olucudur.’ ”

{İsra Sûresi: 81}

 

Hak her zaman var olacak. Batılsa yenilmeye mahkumdur. Er yada geç.

“Ey nefsim bir ezanla geldin , bir selayla gideceksin.. Ölüm senin peşinde, ya sen neyin peşindesin. Ahiret yüzünü çevirmiş bize doğru geliyor. Unutmayalım bugün amel var, hesap yok ama yarın hesap var amel yok..” (1)

 

Haktan yana sussak da, susmasak da, hayatımız boyunca biz duyalım diye, biz varalım diye; günde beş vakit Rabbimize olan o mukaddes çağrı, biz hayatımıza veda ederken de bizimle olacak, duymayan kulaklara ibret olacak kabirde.

 Fani hayatımızın sonu, ebedi hayatımızın başlangıcının habercisi …

 

Es Salatu Ve’s-Selamu Aleyke Ya Rasulallah!

Es Salatu Ve’s-Selamu Aleyke Ya Habiballah!

Es Salatu Ve’s-Selamu Aleyke Ya Nûre Arşillah!

Es Salatu Ve’s-Selamu Aleyke Ya Hayra Halgillah!

Es Salatu Ve’s-Selamu Aleyke Ya Seyyidel Evveline Vel Ahirin!

Vel Hamdü Lillahi Rabbil Alemin!

 

 

Gençler Yazıyor ~2~Where stories live. Discover now