_Güzelliğin Sadakati_

8 0 0
                                    

Fani olan İnsan bilmez güzelliğin önemini,
güzellik giyilen bir süstür,insan bu dünyaya ne için gelmişse onun için çabalaması gerekirken hep görünüşüyle uğraşır.Nasıl görünürüm nasıl dikkat çekerim,onu yaparsam kim ne der diyerek ömrünü heba eder.Güzel bir yüz,uzun boy,zayıf bir vücud kişiyi mutlu etmeye yeterlidir.Tam da güzelliğin sadakati,güveni,yarı yolda bırakışı bu anda devreye girer.

İnsan büyür,büyüdükçe değişir,değiştikçe farklı yüz hatlarına sahip olur ve bu ne kadar iyi yönde ilerlerse o kadar mutlu olunur.
Fani olan mahluk dış görünüşe her zaman çok önem verir.Sadece Kişinin kendisi dahi değil,çevresi ailesi eşi bile onu güzelliğiyle konuşur.Bu yüzden insan hep güzelleşme merakındadır.Yaptığı amellere,ettiği niyetlere, verdiği değerlere bakmazsızın eleştirilir.Bu yüzden hep güzel olma çabasında oluruz.

Fani ile rahmanın farkı işte şurada devreye girer.Kimse karşısındakinin maneviyatına bakmadan yüz maddiyatına bakarken Rahman ve Rahim kalbe,maneviyata bakar.Bizim görmediğimiz kalbi,ve görmediğimize dayalı güzelliği eleştirişimiz Rabbimizin bize bu şekilde bakmayışı ve bu yönde olan hadis ile sonlanmalıdır.

Bu konuda verilebilecek en önemli hadislerden biri

Allahu teala sizin güzelliģinize ve suretinize bakmaz lakin kalplerinize ve amellerinize bakar’dır.

Rab bizim yüzümüze önem vermez iken biz fanilerin de suretle işinin olmaması gerekir.Önemli olan niyetimiz,amellerimiz yani siretimizdir.Soyut ve somutu da örnek verebiliriz.Karşıdakinin soyut hislerini bilemediğimizden somut yaptıklarıyla uğraşır,onu o şekilde yapılandırırız.Oysa ki çoğu zaman soyut hislerini bilemediğimizden yanlış duygulara kapılır,onu somutluğuyla adlandırırız.

Lakin,mesele somutta değil soyuttadır.
Yani mesele surette değil,sirettedir.

_Kalbimizin güzelliği,_
_ahlakımızın büyüleyici,_
_İmanımızın kuvvetli olması,_
_Sadakatli güzelliğe sahip olma_

ÜMİDİYLE…

_selam ve dua ile_

Şevval Sena

Gençler Yazıyor ~2~Where stories live. Discover now