Gafletten uyanma vakti geldi!

10 0 0
                                    

Daha ne kadar devam edecek böyle? Allah’dan kitap’dan peygamber’den habersiz kaç gün daha geçecek? Uyan artık! Bu dünya fani değil. Sen de öleceksin kardeşim. Mezarın nasıl bir yer olduğunu hayal bile edemezsin. Hani bazen kötü birşey olur ve miğden bulanır ya, göğüsün gerilir, nefes alamazsın. İşte bunun kaç bin katı seni kabirde bekliyor. Yapayanlızsın… heryer kapkaranlık. Ve ben gerçekten samimi olarak bunu ne kendime nede başka birine isterim. Hadi kardeşim, derin bir nefes al, içtenlikle „Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve Resuluhu; de ve Allahın rızasını kazanmaya bak. Şuracıkta geriye kalan yıllarını gaflette harcama, tutun İslama, tutun Efendimize (a.s.m.), tutun güzel Rabbimize (c.c.) ve kurtul Cehennem ateşinden! Vallahi İslam ne güzel bir dindir, zorluğu yoktur… Rabbin sana 24 saat veriyor ve sadece bir saatini geri istiyor. Bunun zorluğu nerdedir? Kardeşim, sen hele bi yola koyul da, ibadetlerini en içten yapmayı iste de, vallahi billahi Rabbim sana yardım eder. O er-Rauf’tur, merhametlidir, şefkatlidir.

Rabbiniz gerçekten çok merhametlidir. Kim içinden bir iyilik yapmayı geçirir de onu yapmazsa, ona bir iyilik sevabı yazılır. Eğer onu yaparsa, on katından yedi yüz katına hatta kat kat fazlasına kadar iyilik sevabı yazılır. Kim de içinden bir kötülük yapmayı geçirir de onu yapmazsa, ona bir iyilik sevabı yazılır.Eğer onu yaparsa, bir kötülük günahı yazılır veya Allah onu siler. (Dârîmî, Rikâk, 70)

Ve haddime midir bilmiyorum ama eğer benim bir tavsiyemi işitmek ister isen dinle kardeşim. İnsan tanımadığını sevemez. Eğer Allahı, Kitabı, Peygamberi sevmek istiyorsan ilk önce tanıman gerekiyor. Ve tanıyınca da seversin, bundan çok eminim.

Rabbim bizleri Kabir azabından, Cehennem ateşinden korusun ve bizi sevdiği kulları arasına koysun inşallah.

Dualarda buluşmak üzere.

Vesselam.

Meryem Aydoğan

Gençler Yazıyor ~2~Where stories live. Discover now