NAMAZ NAMAZ

13 3 0
                                    

Her an aklıma geldikçe içime kor gibi düşen çok sevdiğim kardeşimin sözleri… İslamda NAMAZ’ın diğer ibadetlere yönelik hiç bulunmayan bir değeri vardır.Dinin direğidir!

Rasulullah (sav) namazla ilgili Dinimizin özüdurdemiştir. Bir çok hadis-i şerifinde namaz konusunda bizi uyarmıştır. İşte kardeşlerim içimdeki sızının asıl olayı; 16 yaşındayım imam hatip okumama rağmen namazlarımı düzgün kılmayan bir kardeşinizdim. Okulda tenefüs aralarında namazlarımı bir kardeşim Vesilesiyle kılıyor, ama eve gelince aklıma bile gelmiyordu (Allah muhafaza etsin) Özellikle yaz tatillerinde memlekete gittiğimizde aklımın ucundan bile geçmiyordu. Zaten kapanmama ve okuduğum okula karşı akrabalarım vardı.Her zaman erteledim bir türlü başlayamadım. Anladım ki ertelemek isteği öldürür ve başarının en büyük düşmanıdır.Erteleyenler helak olmuştur.(Peygamber Efendimiz sav)

Velhasıl elimdeki tüm imkanlara rağmen namaz kılmadım. Arkadaş çevremde bir arkadaşım namaz kılıyor namaz vakitlerinde bizi zorla kaldırmaya çalışıyordu ve bu duruma kardeşim çok üzülüyordu. Demiştim ya ilk başta kardeşimin söyledikleri içime kor gibi düşmüştü. İnsan bir başkası için değil ahiret için kendi için ibadetlerini yerine getirmesi gerek. Çok fazla düşündüren soruların sonunda Elhamdulilllah insan namaza başlıyor. Ben şunu anladım ki hiçbir şey islama engel değil .

Her namaz vakti Efendimiz (sav)’in şu sözleri aklıma gelir, Dünyadan ayrılıp irtihal edeceği zaman NAMAZ NAMAZ! Dinden en son kaybolacak ibadet. Namaz zayi oldu mu bütün din zayi olmuştur.

Sen iste her şeyi yaparsın. Her zaman bu dünyada kalmayacağız hepimiz bir gün dünyadan ayrılıp irtihal edeceğiz. Bana bu duyguyu yaşatanlardan Allah razı olsun (Her zaman dualarımdasınız) BIRAKIN DÜNYA ONLARIN AHİRET BİZİM OLSUN…..

Büşra KARAGÖZLÜ

Gençler Yazıyor ~2~Место, где живут истории. Откройте их для себя