Şeytan'ın Bir Ayağı Televizyon/2

15 1 0
                                    

BismillahirRahmanirRahim.

Rabbimin sonsuz Rahmet ve Bereketi üzerinize olsun.Sonsuz salat ve selam Alemlerin son Peygamberi,Peygamberlerin imamı Muhammed Mustafa (s.a.v) ‘nın üzerine olsun.

Son yazımda ( Şeytanın Bir Ayağı Televizyon/1 Okumak için Tıklayın! ) Televizyonun şeytanın bir ayağı olduğundan ve olumsuz yönlerinden bahsetmiştim.Fakat kıymetli bir kardeşimin uyarısı sonucu konuyu biraz daha derinlemesine yazmaya karar verdim.

Bu yazıyı yazmak için 3-4 gündür,gün içerisinde farklı farklı kanallarda,farklı saatlerde neler olup bittiğine baktım.Ve sonuç gerçekten içler acısı.İnternetin veya sosyal medyanın gereksiz olanı ne kadar zararlıysa televizyonun da öyle.

Televizda evlendirme programları(!)(evlendirme programı demeye bin şahit ister),gereksiz çizgi filmler,örf ve adetlerimize uzaktan yakından alakası olamayan DİZİler ve en önemlisi DİNİMİZLE ALAKASI OLMAYAN birçok programlarla dolu…

Zamanımızın en önemli uyuşturucularından birisi olarak bilinen televizyon;yabancılar tarafından, hile ile kasten, birtakım amaçlar için bizlere empoze edilmiştir.Sadece maçları izliyorum,yok ya ne sürekli bakması haftada sadece bir akşam dizi izliyorum,ne yani illa evlendirme programı izliyorum diye gidicek miyim? keyfine bakıyorum,amann elleme çocuğu baksın çizgi filme başımın etini yemesinde veya birkaç kere kullanmak bağımlılık yapmaz ne babağımlılığı diyerek kendimizi aldatmaya çalışmayalım Lütfen!.

Çocuklar, daha çok da gençler, hayatı televizyondan gördükleri dizilerden, magazin programlarından tanıyorlar. Gençler, herkesin, eğlence merkezlerinde, lüks evlerde yaşadıklarını düşünüyorlar. Gençlik bunalımları ile de, ailelerine karşı gelerek, küçümseyerek bıktım bu hayattan, benim televizyonlardakilerden neyim eksikdiyerek yoldan çıkmakta, kandırılarak, kötü işlere alet edilmektedirler.

Bununla alakalı BEN NESLİ kitabından (Jean M. TWENGE) güzel bir örnek paylaşmak istiyorum.

— Ben neslinin bireyleri çoğu,birgün ünlü olabilmeyi hayal ediyor.Günümüzde birçok çocuk,eninde sonunda film yıldızı,şöhretli bir sporcuyu veya en azından zengin olacağını hayal ederek büyüyor.Bumeslekleri icra edenler ise televizyondaki ünlüler.Çocukların çoğunun bir gün çalışmak zorunda kalacakları beyaz yakalı ofis işlerini yapanlar,ekranda yer almıyor.Gençlerin UMUDU,başarının çok çabuk kapıyı çalması. Yaşı 22 den büyük olmayan öğrencilerimden biri,sınıftaki sunumları sırasında “Bizim yaşımızda olup çalıştığı şirketin yöneticisi olan insanlar var.!” demişti.Muhtemelen haberleri yapılan ve “İstediğin Her Şey Olabilirsin!” efsaneleriyle büyüyen,bir ya da iki istisnanın profilini izlemişti.—

Yabancılar tarafından hile ile kasten bizlere empoze edilen bu şeytan oyunu televizyon;gençlerimizi,çocuklarımızı,hatta yaşlı nene ve dedelerimizi kendine hipnotize etmiş durumda ve olmayan şeyleri varmış gibi aşılamakta.(Hatta dikkat edin nene ve dedelerimiz hem ayıplarlar hem de izlemeye devam eder.Neden?Çünkü yıllardır etkisinden kurtulamamışlardır…)

“(Ey Resûlüm), Mümin erkeklere söyle, gözlerini haramdan beri alsınlar ve ırzlarını zinadan korusunlar. Bu kendileri için daha temizdir. Muhakkak ki Allah, onların bütün yaptıklarından haberdardır. Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, ziynetlerini (süslerinin takılı olduğu boğaz, gerdan, baş, kol, bacak ve kol gibi yerlerini) göstermesinler. Ancak bunlardan görülmesi zaruri olan (yüz, el ve ayaklar) müstesnadır. Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar. …” (Nur, 24/31)

Yukarıdaki ayetler erkek olsun kadın olsun bütün Müslümanlara zinanın haram kılındığını bildirmektedir. Ayrıca, yine hem erkek hem kadınlara, kendilerini zinaya götürecek davranışlardan sakınmaları emredilmektedir.

Ayeti Kerime’de çizgilerimiz bu kadar keskin belirtilmişken TELEVİYON gibi bir şeytana neden takılıp kalıyoruz.Uygun mu sizce dinimize?Tesettürlü ablalarımızın evlendirme programlarında boy boy kendilerini sergileyip,birde üstüne beylerle el sıkışması uygun mu DİNİZİME?Tamam hadi onu geçtim diyelim.Geçilmemesi gereken ÇOK BÜYÜK BİR SORUN ama şimdilik geçtim diyelim.Beyağabeylerimizin her oynadığı farklı farklı dizilerde farklı farklı bayanlarla müstehcen hareketlerde bulunması DİNİMİZE ne kadar uygun?Allah aşkı için söyleyin.?Bizler bunları izleyip göz zinası yapmış olmuyor muyuz?

Yapmayın kardeşlerim,YAPMAYALIM.Bu şeytan oyuncağından uzak duralım.

Unutmayın Şu bir gerçektir ki, hayat ve ahiret katilidir televizyon.!

Esra’NUR

Gençler Yazıyor ~2~Where stories live. Discover now