İki Dünyalı

14 1 0
                                    

Ölümden korkmayan toplumlar her dönemde hiç bir zora, zulme boyun eğdirilememişlerdir. Çünkü ölüm onlar için bir son değildir. Nitekim ölüm korkusunu aşacak tek şey iman, yani ahiret inancıdır.
Zira insan; dünya ve ahiret olarak iki dünyalı yaşarsa ölümünü Allah yolundaki her şey için göze alır ve bu durumda evlat, eş, ticaret, geçim sıkıntısı gibi birtakım tehditler onu yıldırmaz. Allah nitekim kuranda buyurur.Resulüm! De ki: Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, hısım akrabanız, kazandığınız mallar, durgunluğa uğramasından korktuğunuz alış-verişler, hoşunuza gitmekte olan meskenler, size Allah’tan ve O’nun Peygamber’inden, Allah yolunda cihaddan daha sevgili iseler, artık Allah’ın emri gelinceye kadar bekleyin. Allah fâsıklar gürûhunu hidayete erdirip doğru yola iletmez. ” (9/TEVBE-24)
Müslüman bilir ki Allah yolunda cihadlardan birisi de dünyada batıla sonuna kadar savaş açmaktır. Ahirete inancı olmak demek sadece diğer dünyaya bağlanıp buradan elini eteğini çekmek değildir. Burada ekilenlerin biçileceği taraftır ahiret ve bu bilinç müslümanı dünya ile direkt olarak ilgilenmesi gereken bir düşünceye sevk eder. Çalışır, daha çok çalışır zekatı çoğalsın diye, meydanı kafirlere bırakmaz. Kalemiyle, ilmiyle, bakışlarıyla, kılıcıyla, duruşuyla, adaletiyle, hoşgörüsüyle, tesettürü ile de kafirlerle savaşır. Dünya’dan geçmenin aksine buraya iman dolu evlatlarla öyle çakılı kalmalıdır ki müslüman; zorbanın, batılın karşısında durabilecek güç barınabilsin tıpkı İbrahim peygamber gibi.

Müslüman; “eyyuhellezine amenu” ile başlayan ayetlerle içli dışlı bir şekilde ne yapması gerektiğini peygamberini örnek alarak öğrenmelidir. Mümin kelimesi geçen her ayeti iyi bilmeli ve kafir kelimesi geçen ayetleri de iyi bilmelidir ki düşmanını iyi tanımalıdır bu yolda.Bu dava ile dertlenmeyen bizler için; kitabının bir kısmına inanıp bir kısmına inanmayanlardan olursak yerimize yenilerimizi getireceğini söylemiyor mu Allah? “.. Eğer O’ndan yüz çevirecek olursanız, yerinize başka bir toplum getirir de onlar sizin gibi olmazlar.”(47/MUHAMMED-38)

Biz; iman ağacını kuranla beslersek, kuranla sular, kuranla budarsak Hz.Muhammed(S.A.V.)’i anlamakla kalmaz, Allah’ın yeryüzünün varisleri olacak imanlı kullarını bizim elimizle nasıl oluşturacağına da şahit oluruz inşallah.Ümmet olarak uyanmaya ihtiyacımız var.
Zaman kısa, vakit az, yapılacaklar çok, uykuya bile vakit yok.

Barış MERCAN

Gençler Yazıyor ~2~Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu