Beklentisiz bu sevgi..

11 1 0
                                    

Belki de sevmeyi annemden öğrenmişimdir. Koşulsuz, beklentisiz, saf, duru..

Neden Annem biliyormusunuz?
Belki okuma yazması yoktur, o saf Anadolu kadınının, fakat evlat yetiştirmesini bilen. Edebi, ahlakı adet haline getirmiş hayat felsefelerinde ben yapmadım kızım yapsın, oğlandır yapar yahu klişelerden uzak durduklarından, sinelerinde Allah(c.c) korkusu taşıyan  tertemiz yüreklerden bahsediyorum…

Sizleri az biraz çocukluğuma götüreyim ozaman.

Van’ın Çaldıran ilçesine bağlı küçük şirin bir köyde yaşıyorduk. ikibinli yıllardı, elektirik kesintisi o dönemde sıkça yaşanırdı. Biz çocuklar için belkide en güzel şeylerden birşeydi, ilginç gelebilir size bazen kendimiz şartelleri indirirdik.  Neden mi?
Elektrikler kesildimi anneler hikaye anlatır ardında islamı konularla alakalı soru cevap yaparlardı, şimdikiler gibi saatlerce tv başına oturup  sonra yatmazlardı.  Zemini hikayelerle oluşturur ardında islamla alakalı sorulara geçilirdi. Belki çok bildikleri birşey yoktu fakat islamı bildikleri kadar anlatırlardı, Efendimiz (sav) o mübarek isminden başlayıp dedelerine kadar sorar, hemen ardından süreler ezberletirlerdi.  O masum yüreklerde beklentisiz bir sevgi vardı. Saf, duru karşılıksız Allah korkusuyla örtülü bir sevgi, öyle kitaplar okuyup üniversite bitirmemişlerdi.  Ayşe’ce sevip Fatma’ca anlatımdı bu..
Bakmayın öyle  hala bu topraklarda  gözü yaşlı ümmetin gül yüzlü annelerin sahibiyiz biiznillah..

Mehmet Cesim AKCAN

Gençler Yazıyor ~2~Where stories live. Discover now