Mutlu Olmak İsteyen Okusun!

11 1 0
                                    

Cümleten selamun aleyküm, değinmek istediğim ve çok önemli olan bir konuyu size anlatmak istedim.

İnsanlar olarak biz neler yapıyoruz iyilik adına? “Komşusu açken tok yatan bizden değildir.” diyen bir peygamberin ümmeti olarak… Ne yapıyoruz?

   Eskiden insanlar samimiydi fakat günümüzde herkes birbirine kin güdüyor neredeyse, buna neden olan şey ise bildiğimiz şeyleri uygulamamamız.

   Nedir bu bildiklerimiz?

-Peygamberimizin(s.a.v.) ahlakı ve yardımseverliği

Size kalp kırmamayla ilgili bir kıssa anlatacağım;

  Bir gün sahabenin biri bahçesinden Peygamber efendimize erik toplayıp vermiştir -Peygamber efendimizin yanında da bir kaç sahabe vardır- Erikler ise ekşiymiş fakat erikleri veren sahabe bunu bilmiyormuş, Peygamber efendimiz hepsini kendi başına yemiş ve yanındaki sahabelere vermemiş. Sahabeler “Bize neden erik vermedin Ya Resulallah” demişler. Peygamber efendimiz ise; “Erikler ekşiydi, eğer size verseydim yüzünüz ekşiyecekti ve bana ikramını sunan adam üzülecekti.” Demiş.

   Peygamber efendimiz böylesine ince düşünen güzel ahlaklı bir insanmış, biz ümmeti olarak yardımsever olmalıyız güzel ahlaklı olmalıyız.

   Yardımseverlik adına da çok güzel kıssalar anlatmak isterdim ama bize İslâmı öğretmesi, buna layık olması yardımların en güzelidir.

   Bu konuyu okuyan arkadaşlar için inşaallah faydalı olmuşumdur, kalplerimizdeki kini, nefreti kırmamız gerek…

   Unutmayın! Siz mutlu olmak istiyorsanız bir başkasını mutlu edin ki zincirin son halkasında siz de mutlu olun, Her insan gülmeyi hak eder.

   Benim ideolojim bu arkadaşlar selam ve dua ile…

Gençler Yazıyor ~2~Where stories live. Discover now