Tesettür'ün İSYANI...

9 1 0
                                    

1400 sene boyunca Kur’an ı Kerim nasıl değişime uğramadan kaldıysa,« bende öyle kaldım »diyebilseydim keşke 1400 sene boyunca aktarılan hadisler hala aynı,AMA BEN AYNI BEN DEĞİLİM

Parçaladılar, çoğalttılar, yükselttiler, alçalttılar ve modaya soktular .Furkan dan kopardılar Beni , başka bir kitaba aitmişim gibi, istedikleri gibi yorumladılar.

Şikayetimi sana arz ediyorum Ya RAB!

HALBUKİ Mübarek Peygamberimizin Hanımları beni incitmeden üzerlerinde taşımışlardı…Benimle ilgili emri, Yüce Allah’tan geldiğini bildiklerinden, sorgulamamışlardı.Tartışma konusu haline getirmemişlerdi, bir çok varyasyonlarım olmamıştı.Tek ruhdaydım o zamanlar. tek biçimde, tek inançta…Kur’anı Azimüşşan da, hadisi şeriflerde tekrarlandım kaç defa;önemli olduğum vurgulandı, çoğunlukla;

« Dışarı çıkarken üzerlerine cilbablarını alsınlar. » Ahzab 33

On binlerce müslüman kadın var, ama cilbab ı tam anlamıyla giyen çok az sayıda.Ya üstlerine hiç birşey giymeden, iç kıyafetlerle çıkanlar ne mantık da???

« Zinet yerlerini açmasınlar, baş örtüsünü yakalarının üstüne koysunlar, Gizleyeceklerizinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. » buyurmuş Allah u Teala, Nur suresinin 31.ayetinde.

Ellerine, Kollarına ve ayaklarına kına yakıp gösterenler, , tırnaklara oje sürenler, topuklu ayakkabı ile dolaşanlar, kolyeleri açığa çıksın diye yakalarını açanlar sanki bu emirlere zıt olsun diye mi yaparlar. Halbuki Beni çok iyi giydiklerini söylerler.

« Ey Esma! » diye buyurur Kainatın Efendisi, « Şüphesiz kadın ergenlik çağına ulaşınca, onun şu ve şu yerlerinden başkasının görünmesi uygun değildir. » Bunu söylerken yüzüne ve avuçlarına işaret etmiştir.

Bu zamanda müslüman erkekler, yüz ve elden başka yerleri de görebiliyorlar.

Şikayetimi sana arz ediyorum Ya RAB!

Bügün Beni kullananlar, utanmazlar mi hiç? Acımazlar mı bana? neden bu tuhaf giysiler, tuhaf tarzlar, yüksek topuzlar, makyajlar, NEDEN bu değişimlere doğru iteleniyorum?

Gözlerden uzak olmak için gönderildim ama gösteriş için kullanılıyorum.

Kadınların tek başına günaha girmediği yetmiyormuş gibi, sosyal medyayi kullanarak peşlerinden yüzbinlercesini de günaha girdiriyorlar. Özenti devrinde olmak içimi parçalıyor. Nasıl beni bozduklarını anlatıp gösteriyorlar dünyanın her bir köşesinde.

Bulaşmak istemiyorum bu moda illetine.

Şikayetçiyim ya RAB!

Şikayetçiyim…

Şeyma ŞAHİN

Gençler Yazıyor ~2~Where stories live. Discover now