Kim Bu Hür Görünümlü Esirler?

6 1 0
                                    

Yazı başlığını okuduktan sonra Hür görünümlü esirler mi, o’da nasıl olurmuş hem hür hemde esir.. dediğinizi duyar gibiyim kardeşim ama bu yazıdan sonra her hür görünümlülerin hür olmadığını anlayacaksınız.
Dostlar herkes hür olduğunu iddea eder, aslında bazı kimseler için hiçte öyle değildir. Mesela?
Mesela şöyle bir örnek verecek olursak “Harama bakmak istemiyorum ama dayanamıyorum ve bakıyorum” veya “Tesettüre girmek istiyorum ama sanki özgürlüğüm elimden alınacak gibi ve birtakım sınırlamalar olacak gibi hissediyorum ve tesettüre girmekten vazgeçiyorum.”

Bu örnekleri çoğaltmak mümkün fakat bu iki örnek etrafında konumuzu şekillendirmekte fayda görüyorum -ki çoğunluk problem bu-

Şimdi harama bakan kardeşim sen hür olduğunu kimseye ispatlayamazsın çünkü olmayan bir özgürlüğün ispatı olamaz. Sen nefsine ve şeytanına köle olmuşsun seni istediği gibi yönlendiren bir efendin var.[ Nefsin ve Şeytanın]

Evet tesettüre girmemekte ısrar eden ve hür olduğunu iddea eden kardeşim, Sen de özgür olduğunu kimseye ispatlayamazsın aynı şekide. Çünkü olmayan bir özgürlüğün ispatı olmaz. Sende nefsine ve şeytanına köle olmuş hatta esaretin kralını yaşıyorsun.

Kardeşlerim, hür olun! Hür görünümlü esirler olmayın. 
Unutma bugüne kadar hür görünümlü esir olmuş olabilirsin ama Allah’ın rahmet kapısı açıktır samimi bir tövbe ile gel sen de “Hür yürekli bir genç ol!

Şu sözde hem benim hemde sizlerin kulağına küpe olsun;

Dünyâ (haramlar, mekruhlar, Allahü teâlâyı unutturan şeyler), insanı hevâ ve hevesine kaptırır, nefsin arzularına uydurur. Netîcede Cehennem’e götürür. (Şems-i Tebrîzî)

Bu yazdıklarım öncelikle kendi nefsime daha sonra, sizlerin de “Ben Hür yürekli genç miyim?” Sorusunu kendinize sormasına vesile olması dileğiyle…

Tarık Güldür

Gençler Yazıyor ~2~Where stories live. Discover now