HER VAKİT YENİ BİR DİRİLİŞTİR!

7 1 0
                                    

Namaz denildiğinde akan suların durması lazım fakat şöyle bir bakıyorum da kendini dünyaya vermiş dünyevi işlerle uğraşan insanlar dünya denilince namazı durduruyor. Ne vahim bir şey bu!
Allah’ın emri(farz) ilk hesaba çekileceğimiz mevzu.. Sen bu konuyu nasıl dünyalara değişirsin!
Ah be kardeşim ne diyelim Rabbim tez zamanda namaz sevgisini tadıp bir daha da bırakmamayı nasip etsin inşaallah.
Namazın bir başka boyutu da, namaza hakkını vererek, dosdoğru bir şekilde kılabilmektir. İşte biz bu yönde de çok sıkıntı çekiyoruz. Namaza başladığımız an başımızda kırk tilki dolaşıyor, normalde aklımıza gelmeyenler nedense namazda birden zihnimizde canlanıveriyor. Oysa ki şöyle yapsak, secdemiz bir Allah’ımız bir elhamdülillah. Namazda sadece Allah’ı düşünsek rükudan secdeye giderken normalde olur ya sevdiğimiz biriyle buluşacağımız zaman içimiz içimize sığmaz çok heyecanlanırız işte bunun gibi kavuşma sevincimiz olsa Allah ya Allah hiçbir şeye denk değil nasıl olur da heyecanlanamazsın! Bir düşün Allah’ın huzurundasın artık..
Namaz insanı Allah’a yakınlaştırır.Hele ki rükuda resmen Allah’ı görme derecesine gelirsin.
Aslında Allah bu alemde değil öbür alemde görüleceğine göre demek ki namaz insanı öbür alemle temasa geçirir.
Böyle kardeşim namaza başlamadan önce bunları bir düşün ve namaza öyle başla. ALLAHU EKBER dediğin an her şeyi arkanda bırak. Devamında ihlas gelir, samimiyet gelir, huşu içerisinde kılarsın namazını ve sonrasında Cennet gelir. Ne güzel değil mi cennet denilince yüzüne bir gülümseme geldi.
Namazın sonunda seni sonsuz bir Cennet bekliyor nasıl olur da onun için dünyayı bırakıp da namaza koşmazsın!

Edanur BİŞİ

Gençler Yazıyor ~2~Where stories live. Discover now