NAMAHREM İLE TOKALAŞILMAYAN BİR BAYRAM DİLİYORUM!

37 7 0
                                    

Helaller ve haramlar ne kadarda çabucak unuttuk biz bu kavramları ne oldu bize? Halbuki 100 yıl öncesine kadar ecdadımız ne çok dikkat ederdi bu iki kavrama.

Zina dediğimiz zaman akla sadece gelen islami usullere uygunsuz bir şekilde bir kadının ve bir erkeğin birlikte olması geliyor akıllara. Halbuki ne kadar da yanlış düşünüyoruz öyle değil mi? Tabi ki bu olayda zinadır ama sedece “Zina sadece budur” demek yanlıştır.

Örnek verecek olursak göz zinası namahreme bakmak ile el zinası namahreme dokunmak ile olur. Bu örnekleri çoğaltabiliriz.

Açıklayıcı bilgi verdiğimize göre gelelim konumuza;
Bildiğiniz üzere bayrama sayılı günler kaldı artık ve her zamanki gibi bu bayramda da rutin akraba ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz.(Allah’ın izni ile) bayramlarda çok çok büyük bir problem olarak gördüğüm namahrem ile tokalaşmada zinaya dahildir. Kim elini uzatırsa uzatsın, kim ne derse desin ve kim ne tepki gösterirse göstersin uzatılan ele karşılık Kimin ne diyeceğine bakmamalı Rabbimizin ne istediğine bakmalıyız.

(Resulüm!) Mümin erkeklere, gözlerini (harama) dikmemelerini, ırzlarını da korumalarını söyle. Çünkü bu, kendileri için daha temiz bir davranıştır. Şüphesiz Allah, onların yapmakta olduklarından haberdardır.(Nur Suresi 30. Ayet)

Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunan (köleleri), erkeklerden, kadına ihtiyacı kalmamış (cinsî güçten düşmüş) hizmetçiler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye, ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Hep birden Allah’a tevbe ediniz ki, kurtuluşa eresiniz.(Nur suresi 31. Ayet)

Peki Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in ( S.a.v) ne dediğine bakmak ister misiniz?

”Sizden birinizin başına demirden bir iğne batırılması, kendisine helal olmayan (yabancı) bir kadına dokunmasından daha hayırlıdır.” (Taberânî ve Beyhakî rivâyet etmişler, Elbânî de ‘Sahîhu’l-Câmi’; hadis no: 5045’de hadis sahihtir, demiştir.)

Daha fazla düşünme kardeşim ve sana uzatılan eli hiç düşünmeden “Allah bundan razı mı?” Diye kendine sor ve eline yüreğine götürerek geri çevir. Bayramınız mübarek olsun. Bir dahaki yazıda görüsmek üzere..

Tarık GÜLDÜR

Gençler Yazıyor ~2~Where stories live. Discover now