ŞEYTANIN BİR AYAĞI TELEVİZYON

7 0 0
                                    

BismillahirRahmanirRahim

Rabbimin sonsuz rahmet ve bereketi üzerinize olsun.Sonsuz Salat ve selam Fahri Kainat’ın üzerine olsun.

Çağımızın kanayan yaralarından bir tanesiTELEVİZYON

Günümüzde bir çok genç kardeşimi hatta orta yaşta olan teyzeleri ve amcaları kendisine  dinimizce uygun olmayan şeylere özendiren,ilimden-dinden uzak tutan,bir nevi Şeytanın Bir Ayağı.

Abartıyor muyum peki? ASLA.

Peki RTÜK tarafından yapılan kamuoyu araştırmalarına göre, ülkemizde günlük ortalama TV izleme süremiz DÖRT saat. Bu ortalamayı esas alırsak, bir yılda tam 1.460 (BİN DÖRT YÜZ ALTMIŞ) saatimizi, toplam olarak ALTMIŞ günümüzü televizyona ayırdığımızı biliyor muydunuz?

Televizyon her evde baş köşede.Peki bundan razı olmasaydık,kendimizi karşısında hipnotize etmesine müsaade etmeseydik onu baş köşeye koyar mıydık hiç?Koymazdık değil mi?

Farkında değil miyiz kardeşlerim;bizi dinden uzaklaştıran,örf ve adetlerimizi unutturan,birbirimizden uzaklaştıran,uygunsuz şeylere özendiren,bazen evlilikleri bile bitiren ve birçok olumsuz sebeplere kapı açan bu şeytan işinin farkında değil miyiz?

Yapmayın kardeşlerim,YAPMAYALIM.Bu şeytan oyuncağından uzak duralım.

Mesela Amerika’da ON yıldır kutlanan “TV Turnoff Week,” yani “TV Kapatma Haftası,” var.

Bu haftanın düzenlenmesindeki temel amaç, insanların yılda bir hafta için de olsa televizyon karşısında harcadıkları zamanı azaltabilmek ve insanların zihnine daha faydalı şeyler yapabilecekleri anlayışını yerleştirebilmek. Bu haftayı düzenleyenler ve destek verenler, insanlara şu mesajı aktarıyorlar:

“Sadece bir haftalığına televizyonunu kapat; sonra gör bak neler olacak!”

Bizim evlerimize bu şeytan oyununu getirenler bile böyle haftalar düzenleyip ondan kurtulmaya çalışırken biz neden ondan kurtulmayalım ki?Niye sarılalım kardeşlerim,niye saatlerce başında geçirelim vaktimizi…

Peygamberimiz “İki günü birbirine eşit olan ziyandadır” demiyor mu?Kardeşlerim televizyona bağlanmış şekilde günlerimiz geçerken her günümüz aynı olmuyor mu.?Biz bu ziyandan kurtulabilirz kardeşlerim.Zor değil!

Bu da bir imtihan kardeşlerim.Ve bizler bu imtihandan sabırla güle eğlene çıkacağız İnşaAllah.Sonunda Rab’bimin rızası var unutmayın!.HEPİNİZE GÜVENİYORUM.

Selam ve dua ile…

esra’NUR’

Gençler Yazıyor ~2~Where stories live. Discover now