Bölüm 🍀66🍀 Benimle Evlenir misin Şiirim? Part 2

75.7K 4.4K 837
                                    


/66/BENİMLE EVLENİR MİSİN ŞİİRİM?/ PART 2/

Bölüm parçası: Dikensiz Gül

8 ARALIK 🍂🍂

" Allah'ım! Ya birde ayakları düz mü  değil mi diye baktın mı gerçekten?"

Karşısında kahkahasını  zar zor dizginleyerek konuşan Berfu'nun kendisiyle alay etmesine bozulsa da belli etmeyen Esila onu gözleriyle onayladı. Görümcesinin diline düşeceğini bilse anlatmazdı fakat bu gece de aynı korkuyu yaşar mıyım düşüncesiyle rüyasını ve uyanık iken gördüğü karartıları   Zeynep Hanıma anlatma ihtiyacı hissetmişti. Tabi görümcesinden   bıkkınlıkla yeğenini  izleyen Zeynep Hanıma sıra gelmiyordu.

" Bunu bir Meryem yengem yaşıyor sanıyordum. Ya üç hamileliğinde de Kenan abimden korkup benimle uyumuştu."

" Bende sıra bana ne zaman gelecek diye bekliyordum!"

Meryem çay bardağını sertçe  tabağına koyarken Berfu yengesinin hamilelik dönemlerini hatırladığında içinde tuttuğu kahkahayı dayanamayarak patlattı. Kenan ağabeyi o kadar şey yaşamıştı ki çardakta sabahladığı günleri unutmak mümkün değildi.

" Bak bu sana bir ders olsun Esila. Bir daha gelip şuna bir şeyler anlatma yoksa ömürbillah çenesinden kurtulamazsın!"

Yengesinin Esila'ya verdiği iğneleyici tavsiyeyi umursamayan Berfu " Bak bir gece korkusundan banyoda yıkanamamış, leğeni kovayı odasına taşımış. " dediğin de Meryem  gökyüzüne bakarak  sabır çekti ve susmasını söyledi ama ne çare. Berfu aklına kazınan ve her hatırladığında katıla katıla güldüğü anları anlatmadan susmaya niyetli değildi.

" Birde o gecenin akşamı  saçlarına kına yakmıştı ama görmen lazım kan kırmızı rengi.  Neyse işte yengem yıkanmaya başladığında abim su sesine uyanmış.  Şaşırmış tabi tövbe ede ede  yanına yaklaşmış. Ya garibim leğendeki suyun kırmızı renkte olduğunu görünce korkuyla odasından fırlamıştı. O sıralar yengem  o kadar çok rüyalarından bahsediyordu ki  abim de etkilenmiş, karım yanımda mı değil mi diye hiç bakmamış. Kıyamam ya... Annemle yanına gittiğimizde gözleri yerinden çıkacak sanmıştım."

" Ayy o gece bebeğimi  nasıl düşürmedim bilmiyorum. Zaten korkuyordum, birde tövbe ede ede yanıma yaklaştığında tabi o an ne  dediğini anlamamıştım  tası göğsüme bastırıp sure okumaya başladım. Bu da bağıra çağıra çıktı odadan. Annemle Berfu gelene kadar neredeyse ruhumu teslim edecektim."

O anları anlatırken gülümseyen Meryem " Bir kız çocuğumuzda olsaydı keşke..." dedi ve bunu sesli şekilde dile getirdiğini Berfu'nun " Ayy yine aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Olursa da yengem doğurana kadar sende kalayım hala!" demesiyle anladı.

" İyi ki korkup, birkaç gece yanında kaldım Berfu!"

" Birkaç gece mi? Yenge üçüncü ayından doğum yapana kadar her hamileliğinde benimle kaldın. Hayır bir ara artık babalık iç güdüsüyle dolup hayaller kurmaya başlamıştım. Resmen  tramvam  oldu senin hamileliklerin!"

" Berfu kızım tamam. Kafam kaldırmıyor artık." diyen Zeynep Hanım yeğeninin susmasıyla yüzünü, gözleri  Meryem ve Berfu arasında mekik dokuyan Esila'ya çevirdi. Bir an önce içini rahatlatacak şeyler söylemek istiyordu çünkü eğer kafasına takarsa hamileliğini kolay geçiremezdi. Bu tür rüyalardan kötü derecede etkilenen ve kendine zarar veren bir tanıdığı vardı ve o aklına geldiğinde yüreği burkularak konuşmaya başladı. 

" Her şeyden önce rüyalarını öyle herkesin yanında dile getirme kızım. Çünkü sen anlatıkça kafanın içine daha çok yerleşir. Sonra biri başka diğeri başka başka şeyler söyler. Bunlar düşüncelerinde yer edindikçe rüyalarında  daha kötüsünü görürsün. Baş ucuna bir dua kitabı koy, her gece uyumadan önce sureler oku. Allah'ın izni ile hiçbir şeycik olmaz."

AĞLA SEVDAM Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin